Bagagekar beschadigt Boeing van Norwegian op Schiphol

26 maart 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – Een bagagewagen heeft zondagavond op de luchthaven Schiphol een Boeing 737-800 van de Scandinavische maatschappij Norwegian fors beschadigd. De wagen is tegen de zijkant het toestel aangereden.

Gratis Wifi en meditatie als alternatief voor gebruik laptop

26 maart 2017 | Door: 
onze

DRIEBERGEN – Emirates en Turkish Airlines bieden reizigers op vluchten naar de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gratis Wifi aan voor hun smartphone als alternatief voor het mee mogen nemen van de laptop in de cabine. Dat schrijft persbureau Reuters.

Oman Air gaat nauwe samenwerking aan met Lufthansa

25 maart 2017 | Door: 
onze redactie

MUSCAT - Oman Air verandert de dienstregeling tussen Muscat en Frankfurt en München vanaf het nieuwe zomerseizoen dat op zondag 26 maart start. Vluchten van de thuisbasis naar Frankfurt vertrekken nu vroeg in de ochtend in plaats van de middag om zo een betere aansluiting te hebben op het Europese en Noord-Amerikaanse netwerk van Lufthansa. Oman Air passagiers krijgen tevens toegang tot de Lufthansa lounges.

Nieuwe maatregelen handbagage KLM

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN – KLM's afdeling Ground Services neemt maatregelen om het hoofd te bieden aan de toenemende hoeveelheid handbagage als gevolg van vollere vluchten en de toename de komende tijd van stedentrips. De maatschappij gaat strenger controleren laat ze vrijdag weten in een intern schrijven op cabinebagage.

Cabinebonden: KLM bouwt -1CA geleidelijk af

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het lijkt erop dat de bezuinigingsmaatregel van KLM om op een deel van de intercontinentale vluchten een steward of stewardess minder in te zetten wordt ingetrokken. Dat is de uitkomst van overleg tussen vakbonden en het luchtvaartbedrijf. Vakbonden VNC en FNV zeggen dat de -1CA maatregel geleidelijk wordt afgebouwd.

KLM vervangt krant in economy class door app

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM stopt met het uitdelen van kranten aan passagiers in Economy Class. Met ingang van zondag kunnen reizigers alleen nog via hun smartphone of tablet kranten lezen met behulp van de KLM Media App. KLM verwacht flink te kunnen besparen door de maatregel.

Overig nieuws

Overig nieuws

MAS-passagiers moeten op luchthaven slapen vanwege Adele

26 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AUCKLAND - Een technische probleem heeft zaterdag een Airbus A330 van Malaysia Airlines lange tijd aan de grond gehouden op de luchthaven van Auckland in Nieuw Zeeland. De vertraging liep op tot 47 uur, maar het lukte niet om alle passagiers in hotels onder te brengen omdat deze vol zaten met bezoekers aan een concert van Adele.

Luchtmachten trainen vanaf basis Leeuwarden

25 maart 2017

LEEUWARDEN - Ongeveer vijftig jachtvliegtuigen nemen de komende twee weken vanaf vliegbasis Leeuwarden deel aan een grote internationale oefening in het Nederlandse, Duitse en Deense luchtruim. De jaarlijkse training onder de noemer Frisian Flag gaat maandag van start.

WestJet vaker naar Houston

25 maart 2017 | Door: 
onze redactie

CALGARY – De Canadese netwerkpartner van KLM, WestJet,verdubbelt het aantal vluchten van Calgary naar George Bush Intercontinental Airport in Houston vanaf mei 2017. De maatschappij debuteerde in september 2015 op de route met een dagelijkse non-stop vlucht gedurende zes dagen in de week.

Etihad Airways viert mijlpaal nanny-service

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

ABU DHABI - Het befaamde Norland College heeft de tweeduizendste Flying Nanny afgeleverd aan Etihad Airways. De luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi introduceerde de kinderoppas aan boord in 2013 en heeft daarmee naar eigen zeggen veel succes.

ILT geeft steeds meer vergunningen uit voor lichte drones

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

HOOFDDORP - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in de eerste paar maanden van dit jaar 204 vergunningen afgegeven voor het professioneel vliegen met lichte drones. Dat is nu al meer dan de invoering van de nieuwe regels, in juli 2016.

Maak kosteloos kennis met maandblad Luchtvaartnieuws Magazine

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Maak nu voordelig kennis met Luchtvaartnieuws Magazine, het grootste maandblad op het gebied van luchtvaart en zakenreizen in de Benelux. 

videobeelden

Bombardier test CS100 op London City Airport

21 maart 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Vliegtuigbouwer Bombardier voert de komende tijd testvluchten uit met de nieuwe CS100 op London City Airport. Met het toestel moeten vanaf de Londense zakenluchthaven verre bestemmingen non-stop haalbaar worden.

Airbus A400M geland op Twente Airport

21 maart 2017 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Op Twente Airport is maandag een Airbus A400M geland. Het viermotorige militaire transportvliegtuig voert de komende dagen een aantal waterbaktesten uit op de start- en landingsbaan van de luchthaven. De tests worden uitgevoerd in samenwerking met het NLR.

Copyright Reismedia BV 2017