'Rusland wil radargegevens vlucht MH17 helpen ontcijferen '

19 februari 2017

MOSKOU - Rusland is bereid de Nederlandse onderzoekscommissie naar de ramp met vlucht MH17 te assisteren met het ontcijferen van de radargegevens. Nederland heeft al het authentieke radarmateriaal gekregen maar kan er weinig mee, aldus het Russische agentschap voor luchtvervoer in een verklaring.

Nieuw inreisverbod ontziet houder green card

18 februari 2017

MÜNCHEN - In een nieuwe versie van het inreisverbod van de regering-Trump worden alle houders van een green card, een tijdelijke verblijfsvergunning, ontzien. Zelfs als ze uit Iran, Libië, Somalië, Soedan, Irak, Syrië of Jemen komen.

Belastingdienst legt beslag op bankrekeningen InselAir Aruba

18 februari 2017 | Door: 
onze redactie

WILEMSTAD - De Directie Belastingen (DIMP) van Aruba heeft beslag laten leggen op alle bankrekeningen van InselAir Aruba. De belastingdienst meldde vrijdag dat de activa van de Arubaanse organisatie openbaar worden verkocht. De directie van de maatschappij heeft dit bevestigd, meldt het Antilliaans Dagblad.

KLM wil rol Transavia vergroten

18 februari 2017 | Door: 
Door Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS – Nu Transavia zich volledig gaat toeleggen op de Nederlandse en Franse thuismarkten wil KLM de samenwerking tussen beide carriers nog verder vergroten. "Zo moet het besteden van frequent flyer miles nog gemakkelijker worden", meldt CEO Pieter Elbers in gesprek met Reismedia.

TUI-787 doet noodoproep vanwege brandstoftekort

18 februari 2017 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Een Boeing 787-8 Dreamliner van TUI Nederland heeft vanmorgen vlak voor de landing een noodoproep gedaan omdat het toestel een tekort aan brandstof had. Op Schiphol stonden de hulpdiensten paraat om de Boeing op te wachten. Tuifly-directeur Michiel Meijer meldt dat het toestel door de mist lang moest wachten voor de landing.

Guyana wil opheldering van InselAir

18 februari 2017 | Door: 
onze redactie

WILLEMSTAD - InselAir mag niet langer met eigen toestellen naar Guyana (voorheen Brits-Guiana) vliegen. De Guyana Civil Aviation Authority (GCAA) wil eerst opheldering over hoe het staat met de vliegtuigen van de maatschappij met bases op Curaçao en Aruba.

Overig nieuws

Overig nieuws

Vliegtuig Turkish Airlines ontruimd na bomtekst in toilet

19 februari 2017 | Door: 
onze redactie

ISTANBUL – Een Boeing 777 van Turkish is zaterdag in Istanbul geëvacueerd nadat een verdachte tekst werd gevonden op een van de toiletten. Dat schrijft The Associated Press. Het cabinepersoneel trof de tekst 'BOMB TO TORONTO' op de muur van een toilet van vlucht TK17.

Passagiers geëmotioneerd bij aanblik kist gesneuvelde militair

19 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MORRISVILLE - Passagiers aan boord van een vliegtuig op het vliegveld van Raleigh-Durham in North-Carolina kregen het deze week zwaar na het zien van een lijkkist met daarop de Amerikaanse vlag en daarin de gesneuvelde militair Shawn Thomas (35).

Video: onderschepping Jet Airways B773 boven Keulen

19 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN – Een Boeing 777-300 van Jet Airways met registratie VT-JEX, onderweg van Mumbai (India) naar London Heathrow, heeft deze week het contact verloren met de luchtverkeersleiding waardoor werd besloten twee Eurofighter Typhoon jets van de Duitse luchtmacht eropaf te sturen.

Bombardier hoopvol ondanks zware verliezen

17 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MONTREAL - Vliegtuig- en treinenbouwer Bombardier heeft over boekjaar 2016 een verlies geleden van 981 miljoen dollar. Toch is het bedrijf hoopvol gestemd over de toekomst, met name doordat de levering van de CSeries op dreef komt.

Drie nieuwe bestemmingen voor prijsvechter Flydubai

17 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Prijsvechter Flydubai voegt deze zomer drie nieuwe bestemmingen toe aan haar netwerk. Het gaat om Batumi in Georgië, Qabala in Azerbeidzjan en Tivat in Montenegro. 

Nieuwe CEO voor zakenjet-divisie Embraer

17 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - Vliegtuigbouwer Embraer heeft Michael Amalfitano aangesteld als CEO van haar zakenjet-divisie. Hij volgt Marco Tulio Pellegrini op, die een andere topfunctie binnen het bedrijf krijgt. 

Copyright Reismedia BV 2017