Flight data recorders gecrashte 747 zwaar beschadigd

21 januari 2017 | Door: 
onze redactie

MANAS – De flight data recorders van de gecrashte Boeing 747 van ACT Airlines zijn zwaar beschadigd. De Russische Interstate Aviation Committee meldt aan Flightglobal dat beide recorders zwaar beschadigd zijn en dat er sporen op te vinden zijn van blootstelling aan hoge temperaturen.

Twente Airport vanaf maart open voor Business Aviation

21 januari 2017 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Vanaf 30 maart 2017 is Twente Airport open voor Business Aviation en General Aviation. Ook kan vliegverkeer ten behoeve van onderhoud of End of Life gebruik kunnen maken van het vliegveld. Dat laat de luchthaven zaterdag weten.

Einde codeshare airberlin en American

21 januari 2017 | Door: 
onze redactie

BERLIJN – Op 26 maart komt er een einde aan de codeshare-overeenkomst tussen airberlin en American Airlines. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse luchtvaartmaatschappij bevestigd aan Air Transport World. De eerste codeshare-vlucht vond plaats in 2010.

KLM 747 keert terug naar Curaçao na 'bird strike'

21 januari 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN – Een Boeing 747-400 van KLM, vlucht 736, is vrijdag vlak na vertrek naar Schiphol teruggekeerd naar de luchthaven van Curaçao nadat er een zogenaamde 'bird strike' plaatsvond met een van de motoren van de PH-BFL.

Vliegveld Brandenburg Berlijn ook in 2017 niet open

21 januari 2017

BERLIJN - Het geplaagde vliegveld in aanbouw van de Duitse hoofdstad Berlijn gaat ook dit jaar niet open. Dat zei topman Karsten Mühlenfeld van de luchthaven zaterdag. De bouw van het vliegveld Berlin Brandenburg (BER) is al jaren een hoofdpijndossier voor de autoriteiten.

Verdachten diamantroof op Schiphol in 2005 opgepakt

21 januari 2017

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft in opdracht van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland, op vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari 2017 in totaal 7 aanhoudingen verricht in verband met betrokkenheid bij de diamantroof op Schiphol in februari 2005 en witwassen.

Overig nieuws

Overig nieuws

United-vlucht naar Amsterdam wijkt uit naar Shannon

22 januari 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN – United Airlines vlucht 946 van Washington naar Amsterdam heeft donderdag een ongeplande landing gemaakt op de luchthaven van Shannon in Ierland omdat een van de piloten onwel was geworden.

Passagier ontdekt ontbrekende schroeven tijdens vlucht

21 januari 2017 | Door: 
onze redactie

DENVER – Een passagier van Frontier Airlines deed tijdens een vlucht op 5 januari van Trenton in New Jersey naar Punta Gorda in Florida wel een heel bijzondere ontdekking. De reiziger kwam erachter dat er twintig schroeven misten uit de voorkant van de vleugel van de Airbus A319 waarmee de vlucht werd uitgevoerd.

Eerste vlucht vierde Star Wars vliegtuig ANA

21 januari 2017 | Door: 
Yves Kremer

TOKIO – De legendarische robot C-3PO vliegt vanaf nu op een Boeing. Het nieuwst vliegtuig uit het Star Wars project van All Nippon Airways (ANA) vliegt na haar inaugurele vlucht alleen binnenlandse vluchten. Op 26 maart vertrekt vlucht ANA621 van Tokyo Haneda naar Kagoshima. Op de romp van de Boeing 777-200 prijkt C-3PO, een van de robots uit de Star Wars films.

Sales meeting teams Winair, Air France en KLM

21 januari 2017 | Door: 
onze redactie

TORTOLA – Sales- en marketingvertegenwoordigers van KLM, Air France en Winair, de luchtvaartmaatschappij uit Sint Maarten, zijn deze maand bijeengekomen in Tortola op de Britse Maagdeneilanden om activiteiten op elkaar af te stemmen, vooruitlopend op een geplande codeshare tussen Winair en KLM.

Kopenhagen nieuwste Europese bestemming Air India

20 januari 2017 | Door: 
onze redactie

NEW DELHI - Air India start in mei directe vluchten tussen New Delhi en Kopenhagen. Daarnaast wordt in juli Washington toegevoegd aan het netwerk. De luchtvaartmaatschappij zinspeelde al langer op nieuwe routes naar Europa.

Singapore Airlines in zee met kristalfabrikant Lalique

20 januari 2017 | Door: 
onze redactie

SINGAPORE - Singapore Airlines gaat een partnership aan met de Franse kristalfabrikant Lalique. Passagiers in First Class worden straks getrakteerd op boordproducten van het merk.

 

Copyright Reismedia BV 2017