Garuda-dochter Citilink ontvangt eerste Airbus A320neo

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Het Indonesische Citilink heeft haar eerste Airbus A320neo in ontvangst genomen. Het dochterbedrijf van Garuda Indonesia plaatste in 2013 een bestelling voor in totaal 35 vliegtuigen.

Bombardier Q400: probleem met landingsgestel bekende kwaal

23 februari 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Bombardier Q400 van Flybe die donderdagmiddag bij de landing op Schiphol door zijn landingsgestel zakte is niet de eerste van het type die iets dergelijks overkomt. De Canadese turboprop werd vaker geplaagd door onbedoeld inklappende wielen.

Belgen vliegen binnenkort opnieuw naar Tunesië

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Touroperators Thomas Cook vliegt vanaf 8 april weer naar Tunesië. Dat meldt de touroperator in een persbericht. Volgens de Belgische krant De Morgen zou ook het Belgische onderdeel van TUI zo snel mogelijk weer de vluchten naar Tunesië willen hervatten.

Flybe-toestel door landingsgestel gezakt op Schiphol

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Bombardier Q400 van Flybe is donderdag rond 17:00 uur tijdens de landing op Schiphol door het rechter landingsgestel gezakt. Daardoor is de Oostbaan, de enige baan die voor landingen in gebruik was vanwege de storm, geblokkeerd. Het ging om vlucht BE1284 uit Edinburgh.

Schiphol: ruim honderd vluchten geannuleerd

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De storm leidt donderdag tot overlast op Schiphol. Volgens de luchthaven heeft zestig procent van de vluchten een vertraging van dertig tot negentig minuten opgelopen. Daarnaast zijn ruim honderd vluchten geannuleerd. Een toestel van Emirates week uit naar Frankfurt.

Storm: Emirates A380 wijkt uit naar Frankfurt

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Emirates-vlucht die donderdagmiddag had moeten landen op Schiphol is vanwege storm Doris uitgeweken naar Frankfurt. De Airbus A380 maakte twee go-arounds boven de Polderbaan en vloog toen door naar de Duitse luchthaven. Daar is het toestel veilig geland.

Overig nieuws

Overig nieuws

Brussels Airlines en Tomorrowland creëren samen Amare

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Brussels Airlines en Tomorrowland hebben samen Amare gecreëerd, het vierde vliegtuig in de Belgian Icons serie. Brussels Airlines vliegt sinds 2012 bezoekers naar De Schorre in Boom naar Tomorrowland met bezoekers uit 200 landen.

Dutch Aviation Group: start-ups moeten kansen krijgen

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

NOORDWIJK - De Nederlandse lucht- en ruimtevaartsector barst van de goede ideeën en innovatieve start-ups. Dat bleek wel tijdens de themabijeenkomst van de Dutch Aviation Group in Noordwijk.

Beruchte taxironselaar aangehouden op Schiphol

23 februari 2017

SCHIPHOL - Een taxironselaar is woensdagavond op Schiphol aangehouden omdat hij al langere tijd voor overlast zorgt op de luchthaven. De 31-jarige man zit vast wegens belediging van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), het niet voldoen aan een vordering en het vertonen van hinderlijk gedrag, maakte de Koninklijke Marechaussee op Schiphol donderdag bekend.

Transavia test nieuwe betaaldienst Tikkie

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – Transavia doet de komende drie maanden een proef met de nieuwe betaaldienst Tikkie. Deze gratis app voor iPhone en Android maakt het mogelijk om betalingen via bijvoorbeeld WhatsApp te doen. Tikkie is een initiatief van ABN-Amro maar gratis te gebruiken voor klanten van alle Nederlandse banken.

Otravo zet samenwerking met Travelport door

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

HOOFDDORP - Otravo heeft de samenwerking met global distribution system-leverancier Travelport verlengd. Volgens directeur Erik van Markus gaat het om een meerjarencontract. Het contract heeft betrekking op de Benelux en Scandinavië.

Airbus A320 viert dertigste verjaardag

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Airbus viert deze week de dertigste verjaardag van de A320. Het model was destijds de eerste narrowbody voor de vliegtuigbouwer en vormde de opmaat naar een enorm marktaandeel op kortere routes.

Copyright Reismedia BV 2017