Slechts lichte groei voor Miami International Airport

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

MIAMI - De luchthaven van Miami heeft in 2017 een recordaantal van 44,6 miljoen passagiers. Het betekende echter slechts een toename met 234.000 passagiers ten opzichte van 2015. De slechte economische situatie op de voor Miami belangrijke Zuid-Amerikaanse markt speelde de luchthaven parten.

KLM Crown Lounge wordt bijna twee keer zo groot

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De internationale KLM Crown Lounge op Schiphol ondergaat de komende twee jaar een grote verbouwing en wordt bijna twee keer zo groot. De lounge tussen de E- en F-pier krijgt onder meer een extra verdieping, een buitenterras en een nieuwe inrichting. De eerste impressies van hoe het gaat worden zijn vrijgegeven.

Amerikanen woedend over Emirates-vlucht via Athene

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Een belangengroep van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en vakbonden heeft woedend gereageerd op de aankondiging van Emirates om een route te openen van Dubai via Athene naar Newark. The Partnership for Open & Fair Skies noemt de route een "een flagrante schending van de Open Skies-overeenkomst met de Verenigde Staten".

'Rusland wil gebruik Russische vliegtuigen stimuleren'

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De Russische regering overweegt luchtvaartmaatschappijen te stimuleren om met Russisch materieel te vliegen. Airlines die dat doen zouden een voorkeursbehandeling moeten krijgen bij het toekennen van nieuwe luchtroutes.

Vizion Air de lucht in met Sprintair

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - Het Belgische Vizion Air heeft een nieuwe partner gevonden in het Poolse Sprintair. Sinds het faillissement van VLM Airlines zat ook Vizion Air zonder vliegtuigen. Dat probleem is nu opgelost.

Dubai International Airport behaalt opnieuw passagiersrecord

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Dubai International Airport (DXB) heeft over 2016 een passagiersrecord behaald. De luchthaven, thuisbasis van Emirates, verwerkte in totaal 83,6 miljoen reizigers, ruim zeven procent meer dan een jaar eerder. 

Overig nieuws

Overig nieuws

Eindhoven Airport in zee met CSU

24 januari 2017

EINDHOVEN - Eindhoven Airport heeft aan vierjarig contract gesloten met CSU. Het bedrijf wordt vanaf 1 april verantwoordelijk voor een reeks aan facilitaire diensten op de luchthaven. De focus ligt daarbij volgens de luchthaven op innovatie en duurzaamheid.

Italiaanse reddingshelikopter stort neer

24 januari 2017

LUCOLI - In het midden van Italië is dinsdag een reddingshelikopter neergestort. Het toestel had een gewonde van een skipiste bij Campo Felice gehaald. Aan boord waren zes personen. Reddingswerkers gaan er volgens het Italiaanse persbureau Ansa van uit dat er doden zijn.

Belgische vrachtwagen botst op vliegtuig

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

PHILIPPEVILLE - Een bizar ongeval op de lokale weg in de Belgische plaats Philippeville. Een vrachtwagenchauffeur verloor de macht over het stuur en botste op het oude gevechtsvliegtuig dat daar tentoongesteld staat.

Honderd vluchten geschrapt op Heathrow door mist

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Het mistige weer zorgt voor de tweede opeenvolgende dag voor problemen op London Heathrow Airport. In totaal zijn vandaag zo’n honderd vluchten geschrapt op Europa’s grootste luchthaven. Op andere luchthavens rond Londen zijn vluchten vertraagd.

Iran Air start samenwerking met Lufthansa

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

TEHERAN - Iran Air en Lufthansa gaan samenwerken op vluchten tussen Duitsland en Iran. Daarmee willen beide maatschappijen hun klanten meer reisopties tussen de landen aanbieden.

Dronken Noor schopt herrie op vlucht uit Sint Maarten

24 januari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Noorse passagier die voor overlast zorgde op een vlucht vanuit Sint Maarten naar Schiphol is aangehouden door de marechaussee. Dat meldt het Parool. 

Copyright Reismedia BV 2017