Einar Örn Olafsson

De IJslandse prijsvechter PLAY timmert flink aan de weg. De startup is in vijf jaar tijd snel gegroeid, en gaat nu een nieuwe fase in. De kinderschoenen zijn verruild voor een volwassen visie op de toekomst. Die werd deze maand ingeluid door een nieuwe CEO te benoemen: Einar Örn Ólafsson. Luchtvaartnieuws Magazine ging met hem in gesprek.

KLM 737 Schiphol

Schiphol heeft in maart 14 procent meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal maakten 5,2 miljoen aankomende en vertrekkende reizigers gebruik van de luchthaven. Groot-Brittannië, Spanje, Italië en de VS waren de voornaamste bestemmingen.

Garuda 737 MAX

Het vliegverkeer in een deel van Indonesië en Maleisië is ernstig ontregeld door de uitbarsting van de vulkaan Ruang, nabij Noord-Celebes. De Internationale luchthaven van Manado is donderdag gesloten. Garuda, AirAsia en Malaysia Airlines hebben verscheidene vluchten in de regio geannuleerd.

EasyJet Schiphol

EasyJet heeft het afgelopen half jaar 40 miljoen pond (46 miljoen euro) aan inkomsten gederfd als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas. Dit blijkt uit de cijfers die de airline donderdag bekend heeft gemaakt. Desondanks heeft de onderneming een goede zes maanden achter de rug en verwacht zij een sterke zomer.

Beregional Q400

Groot-Brittannië is over afzienbare tijd mogelijk een luchtvaartmaatschappij rijker. Onder de werknaam Beregional wordt bestudeerd of er kansen liggen in het aanbieden van regionale vluchten vanaf Britse luchthavens. “Wij zijn geen Flybe 3.0”, aldus de initiatiefnemers.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

SWISS vliegt voorlopig niet meer naar Beiroet

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Luchtvaartmaatschappij SWISS vliegt tot tenminste 30 april niet meer naar Beiroet. Volgens de Zwitserse onderneming is dat besluit genomen vanwege de situatie in het Midden-Oosten. De vluchtuitvoering naar Tel Aviv werd deze week wél hervat.

Extinction Rebellion gaat actievoeren op 'nutteloos' Groningen Airport Eelde

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Actievoerders van Extinction Rebellion gaan aanstaande zaterdag demonstreren op Groningen Airport Eelde. Volgens de groepering heeft de noordelijke luchthaven geen bestaansrecht en zou het vliegveld zo snel mogelijk gesloten moeten worden.

In beeld: Spaanse koning in regerings-A310 geland op Schiphol

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Zoals al aangekondigd op Luchtvaartnieuws.nl, is de Spaanse regerings-Airbus A310 woensdag geland op Schiphol. Aan boord van het 33 jaar oude toestel zaten de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia voor een staatsbezoek aan Nederland.

Overig nieuws

Overig nieuws

Aanhoudingen op Schiphol om mes en alarmpistool

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag twee personen aangehouden op Schiphol. Een 13-jarige jongen had een groot mes op zak, terwijl in de handbagage van een 22-jarige man een alarmpistool werd aangetroffen, zo meldt de marechaussee.

Verdachten aangehouden na enorme goudroof op Toronto Pearson Airport

18 april 2024 | Door: 
ANP

Vijf verdachten zijn opgepakt in Canada na een enorme goudroof een jaar geleden op de internationale luchthaven van Toronto. De politie heeft in totaal negen verdachten in het vizier. Onder hen zijn twee mensen die voor Air Canada werken of dat eerder deden. Drie zijn er nog voortvluchtig, zo is volgens Canadese media woensdag bekendgemaakt. Het was woensdag precies een jaar geleden dat er uit een vrachthal van Air Canada 6600 goudstaven en een grote hoeveelheid cash geld werden gestolen.

Groningen Airport Eelde verwelkomt voor het eerst Boeing 737 MAX 9

17 april 2024 | Door: 
onze redactie

Woensdag is voor het eerst een Boeing 737 MAX 9 geland op Groningen Airport Eelde. Het ging om een toestel van Corendon Dutch Airlines, dat vooralsnog de enige Nederlandse gebruiker is van het type en er twee van in de vloot heeft. 

Alaska Airlines hield alle vliegtuigen kort aan de grond na melding FAA

17 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Alaska Airlines heeft woensdag al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten ongeveer een uur lang aan de grond gehouden na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Er was een issue met het systeem om het gewicht en de balans van een vliegtuig te berekenen. Inmiddels is de vluchtoperatie hervat.

WestJet ook komende winter van Toronto naar Bonaire

17 april 2024 | Door: 
on

WestJet vliegt ook komend winterseizoen tussen Toronto en Bonaire. De Canadese luchtvaartmaatschappij beleefde vorig jaar december haar debuut op het Caribische eiland, en heeft een dermate succesvolle winter achter de rug dat de route nu een vervolg krijgt.

Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

16 april 2024 | Door: 
ANP

Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

Topvacatures

Video

In beeld: luchthaven Dubai tijdelijk dicht door extreme regenval

16 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai International Airport (DXB), de grootste luchthaven van de Emiraten, heeft de operatie dinsdagmiddag korte tijd stil moeten leggen vanwege hevige regenval en overstromingen. Volgens Gulf News zijn er daardoor 45 vluchten geannuleerd en hebben drie vluchten moeten uitwijken. Inmiddels is het vliegverkeer weer hervat.

In beeld: Edelweiss-A340 verliest abrupt hoogte na de start

8 april 2024 | Door: 
onze redactie

Opmerkelijke beelden uit Zwitserland: een Edelweiss-Airbus A340 die zaterdag vanuit Zürich richting Cancun vertrok, verloor abrupt hoogte direct nadat het toestel los van de baan kwam. Daardoor landde de Airbus bijna weer, maar uiteindelijk lukte het om op tijd op te stijgen.

Boeing 737-800 van Southwest verliest deel motor-cover tijdens opstijgen

7 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is zondag teruggekeerd naar Denver International Airport omdat de motorkap tijdens het opstijgen van het vliegtuig afviel en de vleugel raakte. Dat meldde de bemanning van vlucht 3695 aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen