Ryanair bang voor uitsluiting na Brexit

25 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBLIN – Ryanair is bang dat luchtvaartmaatschappijen uit het Verenigd Koninkrijk na de Brexit niet makkelijk worden toegelaten tot de ‘Open Skies’ van Europa. Hoofd van marketing bij de maatschappij, Kenny Jacobs, heeft zijn zorgen hierover geuit tegenover de Financial Times.

Qatar Airways voegt bestemmingen in Saudi-Arabië toe

25 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

DOHA – Qatar Airways voegt Yanbu en Tabuk toe aan haar vluchtnetwerk. De maatschappij verbindt de twee steden vanaf respectievelijk 9 mei en 19 juni drie keer per week met haar thuisbasis in Doha.

Gebouw 101 op Schiphol-Oost is er niet meer

25 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL-OOST - Gebouw 101 op Schiphol-Oost, een van de laatste gebouwen die nog over waren van het Schiphol van net na de Tweede Wereldoorlog, is er niet meer. Het gebouw is gesloopt en KLM heeft de grond officieel overgedragen aan Schiphol.

München ontvangt tweede Lufthansa A350

25 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

MÜNCHEN – De brandweer van Munich International Airport heeft de tweede Lufthansa Airbus A350-900 vrijdag welkom geheten op de luchthaven. Het vliegtuig vertrok eerder vanuit Toulouse en kwam om 11:00 uur aan. De rest van de dag heeft het vliegtuig testvluchten uitgevoerd.

Sterke groei Newcastle Airport in 2017

25 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

NEWCASTLE – Het jaar is goed begonnen voor Newcastle Airport. In januari ontving de luchthaven 40.000 passagiers meer dan in 2016, wat gelijk staat aan een groei van 16,2 procent. Dit komt onder andere door meer vraag naar non-EU vluchten en het uitbreidingen van Ryanair, easyJet en Jet2.

Metro verbindt terminals Delhi Airport

25 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

DELHI – Delhi International Airport krijgt een metroverbinding tussen haar terminals. The Economic Times laat weten dat de bouwplannen oorspronkelijk gepland stonden voor 2020, maar door de groei is dit proces naar voren gehaald.

Overig nieuws

Overig nieuws

Bmi regional twee keer per dag tussen Derry en Londen

25 februari 2017 | Door: 
Yves Kremer

DERRY – Bmi regional voert vanaf 2 mei twee keer per dag vluchten uit tussen Derry en Londen Stansted. Alleen op zaterdag wijkt het schema af. Dan is er slechts één vlucht per dag.

Cabinepersoneelsleden zingen passagiers toe op 33.000 voet

25 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN – Op het internet zijn videobeelden verschenen van twee cabinepersoneelsleden van American Airlines die passagiers toezingen met het nummer Lucky van Jason Mraz en Colby Caillat.

Lufthansa maakt antieke Junkers Ju-52 weer vliegwaardig

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De Junkers Ju-52 van de Lufthansa Berlin Stiftung vliegt vanaf mei weer in het Europese luchtruim. Het toestel, dat werd gebouwd in 1936, voert rondvluchten uit in verschillende landen.

Rusline van Moskou naar Leipzig

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De Russische binnenlandse luchtvaartmaatschappij Rusline start een lijndienst tussen Moskou en Leipzig. Vanaf 3 april wordt drie keer per week op de route gevlogen.

Onderzoek naar radioactiviteit luchthaven Kuala Lumpur

24 februari 2017

KUALA LUMPUR - Maleisië gaat de luchthaven en andere locaties van Kuala Lumpur onderzoeken op radioactief materiaal. Dat heeft de politie van Maleisië vrijdag gezegd. Het onderzoek volgt op de bekendmaking dat de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is uitgevoerd met een sterk zenuwgas, genaamd VX.

Dutch Aviation Group: start-ups moeten kansen krijgen

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

NOORDWIJK - De Nederlandse lucht- en ruimtevaartsector barst van de goede ideeën en innovatieve start-ups. Dat bleek wel tijdens de themabijeenkomst van de Dutch Aviation Group in Noordwijk.

Copyright Reismedia BV 2017