KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Tel Aviv, meldt de luchtvaartmaatschappij. Eerder vandaag zei het bedrijf nog dat de vluchten woensdag weer hervat zouden worden. Na de aanval van Iran op Israël met raketten en drones ruim een week geleden had KLM alle vluchten naar de Israëlische stad geannuleerd.

Delta A220-cabine

Delta Air Lines verandert per 1 mei het instapproces, met als doel de passagiers sneller aan boord te krijgen. Er komen acht genummerde zones “om klanten meer duidelijkheid te bieden over de volgorde”, zegt het bedrijf maandag in een verklaring. Experts spreken over een “oppervlakkige wijziging” en betwijfelen het effect ervan.

Corendon A350

Corendon gaat de Airbus A350 komende zomer niet alleen van Schiphol naar Curaçao inzetten. Vanwege de grote vraag vliegt de touroperator er ook mee naar Antalya en Hurghada. “Dat zijn zeer populaire bestemmingen", zegt een woordvoerster tegen deze site.

Schiphol Air Transat

Air Transat heeft maandag de seizoensvluchten op Schiphol hervat. Vanaf nu verbindt de maatschappij weer Toronto met de Nederlandse luchthaven, naast KLM en Air Canada. Volgende week, op 3 mei, keert ook de verbinding met Montreal terug.

De Australische prijsvechter Bonza, sinds begin 2023 operationeel, ligt onder een vergrootglas. Volgens lokale media is niet de airline zelf het probleem, maar de eigenaar, 777 Partners. Dit Amerikaanse investeringsfonds wil namelijk de Engelse voetbalclub Everton overnemen, maar blijkt hier niet voldoende middelen voor te hebben en zou daarom Bonza willen reorganiseren om geld in het laatje te brengen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Chipmachinebouwer ASML wil megavestiging naast Eindhoven Airport

22 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

ASML heeft met de gemeente Eindhoven een intentieovereenkomst gesloten voor een mogelijke grootschalige uitbreiding van de chipmachinefabrikant op de Brainport Industries Campus (BIC), direct naast Eindhoven Airport. De mogelijke uitbreiding op BIC, die door ASML momenteel onderzocht wordt, zou ruimte scheppen voor zo'n 20.000 arbeidsplaatsen. Dat betekent een verdubbeling van het huidige personeelsbestand in Nederland.

South African Airways op jacht naar een pot met goud

22 april 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

South African Airways zoekt momenteel nieuwe financiering “uit welke bron dan ook” om verdere neergang van de flag carrier een halt toe te roepen. Dit heeft de interim-voorzitter van SAA, Derek Hanekom, afgelopen weekeinde gezegd tegen media in Zuid-Afrika. Mogelijk wordt de creatie van een pan-Afrikaanse maatschappij met Kenya Airways nieuw leven ingeblazen.

Zorgen over rol luchtvaartmaatschappijen in Brits Rwandaplan

22 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Experts van de Verenigde Naties uiten hun zorgen over de rol die luchtvaartmaatschappijen moeten gaan vervullen in het omstreden Britse plan om asielzoekers naar Rwanda te brengen. Ze zeggen dat de bedrijven medeplichtig zijn aan mensenrechtenschendingen als ze die plannen uitvoeren.

Overig nieuws

Overig nieuws

Eindhoven Airport tijdens meivakantie minder goed bereikbaar met het OV

22 april 2024 | Door: 
onze redactie

Door spoorwerkzaamheden bij station Tilburg is Eindhoven Airport tijdens de meivakantie niet goed met het OV bereikbaar voor reizigers uit het zuidwesten van Nederland. Zij moeten rekening houden met 40 minuten tot ruim een uur extra reistijd.

In beeld: Air India zwaait met wing wave Boeing 747 uit

22 april 2024 | Door: 
onze redactie

Air India heeft maandag één van de laatste Boeing 747’s uitgezwaaid. Bij het vertrek uit Mumbai werden de toeschouwers door de piloten op een zogeheten ‘wing wave’ getrakteerd, het ‘zwaaien’ met de vleugels als traditionele vorm van afscheid.

Lufthansa Group voorziet vliegtuigen van steunbetuiging aan EU

22 april 2024 | Door: 
onze redactie

De Lufthansa Group voorziet vier vliegtuigen van steunbetuigingen aan de Europese samenwerking aan de vooravond van de Europese parlementsverkiezingen in juni. Toestellen van Lufthansa en dochtermaatschappijen Brussels Airlines, Eurowings en Austrian Airlines krijgen de tekst 'Yes to Europe' op de romp, met daarachter de sterren van de Europese vlag.

VK: Rusland heeft 100 gevechtsvliegtuigen verloren in Oekraïne

20 april 2024 | Door: 
ANP

Rusland heeft in de strijd tegen Oekraïne waarschijnlijk minstens honderd gevechtsvliegtuigen verloren, meldt het Britse ministerie van Defensie in een inlichtingenupdate over de oorlog. Bovendien achten de Britten het waarschijnlijk dat Oekraïne vrijdag voor het eerst een supersonische bommenwerper van Rusland heeft vernietigd.

Betrokkenen: geheimhouding Bijlmervliegramp leidt tot wantrouwen

19 april 2024 | Door: 
ANP

Dat openbare informatie van het archief over de Bijlmervliegramp nog geheim wordt gehouden, leidt tot wantrouwen van burgers richting de overheid. Dat zeggen onder meer Ineke van Gent, voorzitter van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI), en Pieter Omtzigt vrijdag bij de presentatie van het ACOI-rapport over de Bijlmervliegramp.

ACOI: archieven Bijlmervliegramp moeten toegankelijker worden

19 april 2024 | Door: 
ANP

De archieven van de Bijlmervliegramp moeten meer en makkelijker toegankelijk worden. Dat stelt het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) in het vrijdag gepresenteerde adviesrapport 'Geen afgesloten hoofdstuk'. Dat is gemaakt na een unaniem door de Tweede Kamer gesteunde motie van Pieter Omtzigt. ACOI-voorzitter Ineke van Gent overhandigde het rapport vrijdag aan Omtzigt in Amsterdam.

Topvacatures

Video

In beeld: Air India zwaait met wing wave Boeing 747 uit

22 april 2024 | Door: 
onze redactie

Air India heeft maandag één van de laatste Boeing 747’s uitgezwaaid. Bij het vertrek uit Mumbai werden de toeschouwers door de piloten op een zogeheten ‘wing wave’ getrakteerd, het ‘zwaaien’ met de vleugels als traditionele vorm van afscheid.

Luchtvaartautoriteit doet onderzoek naar Antilliaanse honkbalcoach als piloot op United-vlucht

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

Een video waarop de Antilliaanse honkbalcoach Hensley Meulens van de Colorado Rockies te zien is in de cockpit op de linkerstoel van een chartervlucht van United Airlines van Denver naar Toronto heeft geleid tot een onderzoek van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Dat bevestigden functionarissen vrijdag tegenover Amerikaanse media.

In beeld: luchthaven Dubai tijdelijk dicht door extreme regenval

16 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai International Airport (DXB), de grootste luchthaven van de Emiraten, heeft de operatie dinsdagmiddag korte tijd stil moeten leggen vanwege hevige regenval en overstromingen. Volgens Gulf News zijn er daardoor 45 vluchten geannuleerd en hebben drie vluchten moeten uitwijken. Inmiddels is het vliegverkeer weer hervat.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen