Emirates chaos

Na de extreme regenval van dinsdag in Dubai zitten veel reizigers nog vast op de luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten. “Van luchtvaartmaatschappij Emirates horen we niets”, vertelt een reisagent. “Mijn klanten zitten al een paar dagen vast op de luchthaven zonder hotel. Enige vorm van contact met de maatschappij ontbreekt.”

Flydubai 737 MAX

Het luchtverkeer in Iran is vrijdagmorgen enige tijd verstoord geweest na een raketaanval door Israël. Flydubai heeft uit voorzorg alle vluchten naar Iraanse airports geschrapt, maar staat zijn toestellen wel toe het luchtruim van het buurland op grote hoogte te doorkruisen. Ook andere airlines melden ontregeling van hun vluchten rond Iran.

Norse Atlantic Airways Boeing 787

Norse Atlantic Airways start een lijndienst tussen Londen en Kaapstad. De Noorse prijsvechter gaat daarmee rechtstreeks de concurrentie aan met British Airways, en indirect ook met Virgin Atlantic. “Het is tijd om het duopolie te doorbreken”, aldus Norse.

KLM 737's

KLM schort de vluchten naar Tel Aviv op tot en met maandag. Eerder zei de luchtvaartmaatschappij vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad te vliegen, na een opschorting om de Iraanse aanval met raketten en drones op Israël. Maar na berichten over een mogelijke Israëlische vergeldingsaanval is sprake van een "gewijzigde veiligheidssituatie", laat een woordvoerster van KLM weten.

Rotterdam Airport Luchtfoto

De Schiphol Group heeft opnieuw stikstofrechten opgekocht van veehouders, zo bevestigt een woordvoerder tegenover de Volkskrant. Het gaat om twee boeren uit de provincie Zuid-Holland. De aankoop moet ertoe leiden dat Rotterdam The Hague Airport weer formeel stikstof mag uitstoten. Eerder kocht Schiphol al de rechten van twaalf andere boeren op.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Noodverordening rond Groningen Airport tijdens XR-actie zaterdag

18 april 2024 | Door: 
ANP

Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo heeft een noodverordening afgegeven voor Groningen Airport Eelde (GAE) en de directe omgeving. De reden is een demonstratie van Extinction Rebellion (XR) bij het vliegveld zaterdag. De noodverordening geldt van vrijdag 19 april 15.00 uur tot zondag 21 april 15.00 uur.

Transavia ontvangt derde Airbus A321neo

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Transavia heeft de derde Airbus A321neo in ontvangst genomen. Het toestel, met de registratie PH-YHX, landt donderdag aan het begin van de avond op Schiphol na een vlucht vanuit de Airbus-fabriek in Hamburg. Schiphol wordt ook de thuisbasis van het toestel.

Na meer dan 1200 vluchtannuleringen komt vliegverkeer Dubai weer op gang

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Na meer dan 1200 vluchtannuleringen in de voorbije dagen, komt het vliegverkeer op Dubai International Airport weer op gang. De luchthaven verwacht dat de operatie binnen 24 uur weer normaal is. Door extreme regenval kwam het vliegveld dinsdag onder water te staan.

Overig nieuws

Overig nieuws

Corendon gestart met zomervluchten vanaf Maastricht Airport

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

Corendon Dutch Airlines is vrijdag gestart met de vakantievluchten van dit zomerseizoen op Maastricht Aachen Airport. Ter gelegenheid daarvan kwam de maatschappij met de nieuwe Boeing 737 MAX 9 naar de Limburgse luchthaven.

Brussels Airlines hervat voor de tweede keer vluchten naar Tel Aviv

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airlines heeft donderdag de lijndienst naar Tel Aviv hervat, nadat deze een week onderbroken was door de Iraanse vergeldingsaanval op Israël. De Belgische maatschappij vliegt drie keer per week met een Airbus A320 van Brussel naar de Israëlische havenstad.

Aanhoudingen op Schiphol om mes en alarmpistool

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag twee personen aangehouden op Schiphol. Een 13-jarige jongen had een groot mes op zak, terwijl in de handbagage van een 22-jarige man een alarmpistool werd aangetroffen, zo meldt de marechaussee.

SWISS vliegt voorlopig niet meer naar Beiroet

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Luchtvaartmaatschappij SWISS vliegt tot tenminste 30 april niet meer naar Beiroet. Volgens de Zwitserse onderneming is dat besluit genomen vanwege de situatie in het Midden-Oosten. De vluchtuitvoering naar Tel Aviv werd deze week wél hervat.

Verdachten aangehouden na enorme goudroof op Toronto Pearson Airport

18 april 2024 | Door: 
ANP

Vijf verdachten zijn opgepakt in Canada na een enorme goudroof een jaar geleden op de internationale luchthaven van Toronto. De politie heeft in totaal negen verdachten in het vizier. Onder hen zijn twee mensen die voor Air Canada werken of dat eerder deden. Drie zijn er nog voortvluchtig, zo is volgens Canadese media woensdag bekendgemaakt. Het was woensdag precies een jaar geleden dat er uit een vrachthal van Air Canada 6600 goudstaven en een grote hoeveelheid cash geld werden gestolen.

Groningen Airport Eelde verwelkomt voor het eerst Boeing 737 MAX 9

17 april 2024 | Door: 
onze redactie

Woensdag is voor het eerst een Boeing 737 MAX 9 geland op Groningen Airport Eelde. Het ging om een toestel van Corendon Dutch Airlines, dat vooralsnog de enige Nederlandse gebruiker is van het type en er twee van in de vloot heeft. 

Topvacatures

Video

In beeld: luchthaven Dubai tijdelijk dicht door extreme regenval

16 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai International Airport (DXB), de grootste luchthaven van de Emiraten, heeft de operatie dinsdagmiddag korte tijd stil moeten leggen vanwege hevige regenval en overstromingen. Volgens Gulf News zijn er daardoor 45 vluchten geannuleerd en hebben drie vluchten moeten uitwijken. Inmiddels is het vliegverkeer weer hervat.

In beeld: Edelweiss-A340 verliest abrupt hoogte na de start

8 april 2024 | Door: 
onze redactie

Opmerkelijke beelden uit Zwitserland: een Edelweiss-Airbus A340 die zaterdag vanuit Zürich richting Cancun vertrok, verloor abrupt hoogte direct nadat het toestel los van de baan kwam. Daardoor landde de Airbus bijna weer, maar uiteindelijk lukte het om op tijd op te stijgen.

Boeing 737-800 van Southwest verliest deel motor-cover tijdens opstijgen

7 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is zondag teruggekeerd naar Denver International Airport omdat de motorkap tijdens het opstijgen van het vliegtuig afviel en de vleugel raakte. Dat meldde de bemanning van vlucht 3695 aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen