KLM Boeing 787

De politierechter in Haarlem heeft woensdag een man veroordeeld tot drie maanden celstraf omdat hij zich ernstig misdroeg op een KLM-vlucht van Buenos Aires naar Schiphol. Tijdens de vlucht gebruikte hij geweld tegen drie passagiers, waarvan er één in zijn arm gebeten werd.

Een dreigende staking van grondpersoneel van Lufthansa rond Pasen is afgewend. De Duitse vakbond Verdi en het luchtvaartconcern zijn het woensdagavond na onderhandelingen met bemiddelaars in hoofdlijnen eens geworden over een nieuwe cao voor de ongeveer 25.000 grondmedewerkers.

KLM 737 Schiphol

De Europese Commissie gaat in beroep tegen de uitspraak van een Europese rechter die vorige maand de staatssteun die KLM kreeg tijdens de coronapandemie onrechtmatig verklaarde. Nederland sluit zich aan bij dat beroep, zegt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën) tijdens een debat over staatsdeelnemingen in de Tweede Kamer.

Nieuwe Delta Boeing 777 Cabine

De merkwaardes van de grote airlines zijn het afgelopen jaar flink gestegen, zo blijkt uit de jaarlijkse index van de Britse consultancyfirma Brand Finance, die woensdag is gepubliceerd. Delta Air Lines, al jaren de nummer 1 op de lijst, steeg met 21 procent naar een waarde van 10,8 miljard dollar. Op de tweede plaats staat American Airlines (ook plus 21 procent), derde is United (plus 11 procent).

easyJet vleugel

Ouderen vinden vaker dan jongeren van zichzelf dat ze 'klimaatbewust' leven, meldt het CBS. Qua vlieggedrag lijkt die inschatting te kloppen: jongvolwassenen vliegen volgens het statistiekbureau een stuk vaker dan ouderen. Ze ervaren daar ook minder vaak schaamte over dan 65-plussers. Verder zeggen meer ouderen dan jongeren bereid te zijn voor het klimaat minder vaak of helemaal niet meer te vliegen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Luchthaven Oostende vrijdag weer open na baanrenovatie

27 maart 2024 | Door: 
onze redactie

De luchthaven van Oostende gaat aanstaande vrijdag weer open, na twee maanden van sluiting wegens een grondige renovatie van de start- en landingsbaan. Grootgebruiker TUI fly heeft voor die dag meteen vluchten naar vijf zonbestemmingen in de planning staan.

Austrian Airlines schrapt honderden vluchten na vastlopen loononderhandelingen

27 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Austrian Airlines annuleert donderdag en vrijdag ruim 400 vluchten. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij anticipeert daarmee op een staking van het cabinepersoneel. Ook reizigers van en naar Schiphol worden geraakt door het besluit.

United Airlines biedt meer ruimte voor handbagage in Embraer 175's

27 maart 2024 | Door: 
onze redactie

United Airlines installeert grotere bagagebakken in een groot aantal van haar Embraer 175’s. Daardoor hoeven reizigers op korte vluchten minder vaak hun rolkoffertjes in te checken, zo verwacht de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. In eerste instantie worden vijftig vliegtuigen aangepast.

Overig nieuws

Overig nieuws

Airbus A380 van Emirates op luchthaven Moskou aangereden door voertuig

28 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Een Airbus A380 van Emirates is woensdag op de luchthaven Domodedovo van Moskou aangereden door een servicevoertuig. Het toestel, met registratie A6-EDM,  liep flinke schade op en kon de geplande terugvlucht naar Dubai niet uitvoeren.

Parkeren bij vliegveld deze zomer flink goedkoper dan vorig jaar

28 maart 2024 | Door: 
onze redactie

De parkeerkosten op luchthavens zijn voor komende zomer gedaald ten opzichte van vorig jaar. Waar je op Nederlandse vliegvelden in 2023 gemiddeld €71,31 betaalde voor acht dagen parkeren is dit komende zomervakantie €66,16, een daling van ruim zeven procent.

Kenya Airways heeft weg naar boven weer gevonden

27 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Kenya Airways heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2017 weer een operationele winst geboekt. De Afrikaanse luchtvaartmaatschappij zag de omzet met 53 procent toenemen naar omgerekend 1,2 miljard euro. Netto leed het bedrijf nog wel verlies: 160 miljoen euro, tegen 256 miljoen euro een jaar eerder.

Edelweiss vanaf april 2025 op pad met Airbus A350

27 maart 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Het Zwitserse Edelweiss vliegt vanaf april 2025 met de Airbus A350. De dochtermaatschappij van SWISS krijgt zes exemplaren van dat type, die voorheen bij LATAM Airlines vlogen. Las Vegas en Vancouver zijn de eerste verre bestemmingen die met de A350 worden aangevlogen.

Tweede Airbus A321neo voor Transavia donderdag naar Schiphol

27 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Airbus draagt woensdag de tweede Airbus A321neo over aan Transavia. Het toestel, met registratie PH-YHY, wordt donderdag overgevlogen naar Schiphol. De luchtvaartmaatschappij verwacht eind dit jaar zeven exemplaren van het moderne type in dienst te hebben.

Prijsvechter New Pacific Airlines stopt met aanbieden lijnvluchten

27 maart 2024 | Door: 
onze redactie

De Amerikaanse prijsvechter New Pacific Airlines stopt minder dan een jaar na de eerste vlucht alweer met het aanbieden van lijnvluchten. De luchtvaartmaatschappij wil zich in plaats daarvan gaan richten op charters, die meer winstgevend zouden zijn.

Topvacatures

Video

SLM landt voor het laatst met A340 op Schiphol

26 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Surinam Airways landt dinsdagmiddag voor het laatst met de Airbus A340-300 op Schiphol. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij heeft de lease beëindigd en zet nu een Airbus A330 in op de route tussen Paramaribo en Amsterdam.

Nigeriaanse bankdirecteur en gezin komen om bij helikopterongeluk in Californië

11 februari 2024 | Door: 
onze redactie

De CEO van een grote Nigeriaanse bank behoort, samen met zijn vrouw en zoon, tot de zes mensen die vrijdagavond laat omkwamen bij een helikoptercrash in de Mojave woestijn nabij de grens tussen Californië en Nevada. Access Bank CEO, Herbert Wigwe, kwam om het leven bij de crash, bevestigde de bank in een verklaring op X.

Doden bij crash met zakenjet op snelweg in Florida

10 februari 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Florida is een kleine zakenjet gecrasht. Het toestel raakte daarbij een auto. Twee van de vijf inzittenden van het vliegtuig zijn om het leven gekomen. Volgens een getuige raakte iemand in de auto gewond, meldt NBC News. Beide motoren van het vliegtuig, een Bombardier Challenger 600, waren uitgevallen toen het op weg was naar de luchthaven.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Je vlucht gaat via Punta Cana naar Bonaire. De terugvlucht gaat rechtstreeks naar Schiphol. Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €88 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen