EasyJet Schiphol

EasyJet vliegt in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv na de aanval van Iran op Israël, zo laat een woordvoerster van de budgetmaatschappij weten. "Daarna evalueren we de situatie. Er stonden deze week drie retourvluchten gepland van Amsterdam naar Tel Aviv. Die klanten zijn al geïnformeerd dat de vlucht niet doorgaat."

Transavia A321neo

In 2023 heeft de Nederlandse luchtvaart 11 procent meer CO2 uitgestoten in vergelijking met een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers die de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) maandag heeft gepubliceerd. De branche is daarmee nog steeds een van de minst vervuilende sectoren, goed voor 4 procent van alle industriële emissies samen. NEa rekent de uitstoot van de landbouw niet mee.

Groningen Airport Eelde

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan een samenwerking aan. Die richt zich in eerste instantie op route-ontwikkeling en de ontwikkeling van commercieel vastgoed op Eelde. Schiphol geeft hiermee invulling aan de wens van het demissionaire kabinet voor een betere samenwerking tussen de regionale luchthavens en Schiphol.

Luchtvaartnieuws Podcast

Er is een schreeuwend tekort aan vliegtuigtechnici. Dat roepen onder meer de vakbond en de onderhoudsafdelingen van luchtvaartmaatschappijen. Vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en forse concurrentie van andere sectoren zorgen voor alarmerende berichten. Hoe kan de sector het vak van vliegtuigmonteur weer sexy maken?

KLM Cargo 747

In 2023 is het aantal vliegbewegingen op Schiphol naar verhouding meer gestegen dan het aantal meldingen over geluidsoverlast. Dit blijkt uit de jaarrapportage van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Terwijl er sprake was van 8 procent meer vluchten, constateert BAS een “beperkte” toename van 1 procent onder het aantal melders. Meeste hinder werd ondervonden van de vrachttoestellen van het type Boeing 747.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Voormalig regeringsvliegtuig PH-KBX staat weer te koop

15 april 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

De voormalige PH-KBX, die tot 2017 dienst deed als Nederlands regeringsvliegtuig, staat te koop. De Fokker 70 vloog de laatste jaren als VIP-toestel in Australië rond, maar maakte in augustus 2023 haar laatste vlucht. Potentiële kopers kunnen een bod uitbrengen, maar moeten wel snel zijn.

Veel vluchten op Schiphol geschrapt vanwege zware windstoten

15 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

Woordenstrijd tussen Ryanair en Italiaanse waakhond om positie reisagenten

15 april 2024 | Door: 
onze redactie

De Italiaanse waakhond voor mededinging is een onderzoek begonnen naar de handelswijze van Ryanair die zou hebben geleid tot “ernstige en onherstelbare schade” voor reisagenten in het land. Dit meldt dagblad Il Messagero maandag. De prijsvechter ontkent de aantijgingen en zegt op te komen voor de belangen van de consument.

Overig nieuws

Overig nieuws

Pilotenbond American Airlines ziet piek in veiligheidsissues

15 april 2024 | Door: 
ANP

De pilotenvakbond van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines Group waarschuwt voor een "aanzienlijke piek" in veiligheids- en onderhoudsgerelateerde problemen bij het bedrijf.

Air New Zealand slaat sustainable aviation fuel in bij Neste

15 april 2024 | Door: 
onze redactie

Air New Zealand heeft maandag een overeenkomst getekend met Neste voor de levering van sustainable aviation fuel. De productie van de ‘groene brandstof’ vindt plaats op een van de raffinaderijen van het Finse bedrijf, in Singapore. De levering vindt plaats op Los Angeles International Airport.

NS past vanaf juni dienstregeling op HSL naar Schiphol aan om vertraging te verminderen

15 april 2024 | Door: 
onze redactie

De NS ziet zich genoodzaakt om vanaf juni de dienstregeling van de (Intercity Direct-)treinen op de hogesnelheidslijn te wijzigen. Op dit traject zijn tussen Schiphol en Rotterdam al eerder een aantal snelheidsbeperkingen opgelegd vanwege scheurvorming aan bruggen en viaducten. Daardoor lopen treinen standaard een aantal minuten vertraging op. Omdat spoorbeheerder ProRail op korte termijn geen oplossing meer verwacht, gaat de NS de rijtijden verruimen en zorgen dat de treinen beter over het uur verspreid worden.

VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

14 april 2024 | Door: 
ANP

De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

Israël meldt heropening van luchtruim

14 april 2024 | Door: 
ANP

De Israëlische luchtvaartautoriteit meldt dat het luchtruim boven Israël is heropend. Dat gebeurde om 06.30 uur Nederlandse tijd. De tijdelijke sluiting kan gevolgen hebben voor vluchten vanuit Tel Aviv. Reizigers krijgen het advies hun vliegtijden te checken.

 

Arnhem wil geen aanvliegroute boven de stad

12 april 2024 | Door: 
onze redactie

Arnhem wil geen vierde aanvliegroute van Schiphol boven de Gelderse stad. Dat maakt wethouder Marco van der Wel (PvdD) duidelijk na vragen. Van der Wel dacht dat de stad niet door de plannen van de luchtverkeersleiding zou worden getroffen, maar op een nieuwe kaart lijkt dat nu wel het geval. Dat bericht omroep Gelderland.

Topvacatures

Video

In beeld: Edelweiss-A340 verliest abrupt hoogte na de start

8 april 2024 | Door: 
onze redactie

Opmerkelijke beelden uit Zwitserland: een Edelweiss-Airbus A340 die zaterdag vanuit Zürich richting Cancun vertrok, verloor abrupt hoogte direct nadat het toestel los van de baan kwam. Daardoor landde de Airbus bijna weer, maar uiteindelijk lukte het om op tijd op te stijgen.

Boeing 737-800 van Southwest verliest deel motor-cover tijdens opstijgen

7 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is zondag teruggekeerd naar Denver International Airport omdat de motorkap tijdens het opstijgen van het vliegtuig afviel en de vleugel raakte. Dat meldde de bemanning van vlucht 3695 aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

In beeld: Antonov An-124 uit Gilze-Rijen vertrokken naar Irak

5 april 2024 | Door: 
onze redactie

Een Antonov An-124 heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Vliegbasis Gilze-Rijen om een Chinook-transporthelikopter naar Irak te vervoeren. Later deze maand gaan er nog twee Chinooks die kant op. De Antonov was eerder deze week al op Vliegbasis Eindhoven.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen