Schiphol

Het schrappen van ‘ongewenste’ vluchten, zoals sommige politici en activisten steeds maar weer opperen om Schiphol geforceerd en ‘gericht’ te laten krimpen, kan helemaal niet zonder herziening van de Europese Slotverordening. Dat zegt slotcoördinator Hugo Thomassen in gesprek met Luchtvaartnieuws. 

easyJet A320neo

EasyJet heeft dinsdag alle vluchten naar Israël opgeschort tot 27 oktober vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten. Eerder besloot easyJet al in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv te vliegen, na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekeinde.

Airbus A310

Schiphol verwelkomt woensdag voor het eerst sinds jaren weer een Airbus A310 in passagiersuitvoering. Een 33 jaar oud exemplaar komt naar Nederland in het kader van het staatsbezoek dat de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia aan ons land brengen.

Wizz Air Eindhoven Airport

De meivakantie belooft voor drukte te zorgen op Eindhoven Airport. De grootste regionale luchthaven van Nederland verwacht dagelijks tot wel 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers, en adviseert reizigers daarom zoveel mogelijk zaken alvast thuis te regelen. Zoals een tijdslot om snel door de veiligheidscontrole te komen.

De Lufthansa Group heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld, onder druk van een reeks stakingen van cabine- en grondpersoneel in een loonconflict. Ook heeft Lufthansa te maken gehad met stakingen van luchthavenbeveiligers waardoor veel vluchten geschrapt moesten worden.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Schiphol qua internationale passagiers de nummer 3 van de wereld

16 april 2024 | Door: 
onze redactie

Schiphol was in 2023 qua internationale passagiers de derde luchthaven van de wereld, zo blijkt uit een overzicht van luchthavenkoepel ACI. Alleen Dubai en Londen Heathrow konden nog meer internationale reizigers verwelkomen.

Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd om onstuimig weer

16 april 2024

Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven zeker tot het middaguur last van vertragingen en uitval. Om hoeveel vluchten het precies gaat weet de woordvoerster niet.

Urenlang geen vliegverkeer Schiphol door storing luchtverkeersleidingssysteem

16 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem was er maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. De storing ontstond rond 23.00 uur en trof onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Overig nieuws

Overig nieuws

Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

16 april 2024 | Door: 
ANP

Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

Pilotenbond American Airlines ziet piek in veiligheidsissues

15 april 2024 | Door: 
ANP

De pilotenvakbond van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines Group waarschuwt voor een "aanzienlijke piek" in veiligheids- en onderhoudsgerelateerde problemen bij het bedrijf.

Air New Zealand slaat sustainable aviation fuel in bij Neste

15 april 2024 | Door: 
onze redactie

Air New Zealand heeft maandag een overeenkomst getekend met Neste voor de levering van sustainable aviation fuel. De productie van de ‘groene brandstof’ vindt plaats op een van de raffinaderijen van het Finse bedrijf, in Singapore. De levering vindt plaats op Los Angeles International Airport.

EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 21 april

15 april 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

EasyJet vliegt in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv na de aanval van Iran op Israël, zo laat een woordvoerster van de budgetmaatschappij weten. "Daarna evalueren we de situatie. Er stonden deze week drie retourvluchten gepland van Amsterdam naar Tel Aviv. Die klanten zijn al geïnformeerd dat de vlucht niet doorgaat."

Qatar Airways hervat vluchten richting Iran

15 april 2024 | Door: 
ANP

Qatar Airways gaat weer vluchten uitvoeren naar Iran, meldt de luchtvaartmaatschappij op het socialemediaplatform X. Het gaat om in totaal twintig wekelijkse vluchten naar vier bestemmingen in het land. Het vliegverkeer kwam eerder nog stil te liggen na een aanval van Iran op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. Qatar Airways verzorgt vluchten van en naar Teheran, Mashhad, Shiraz en Isfahan. Ook onder meer Turkish Airlines en Emirates vliegen weer op het land.

NS past vanaf juni dienstregeling op HSL naar Schiphol aan om vertraging te verminderen

15 april 2024 | Door: 
onze redactie

De NS ziet zich genoodzaakt om vanaf juni de dienstregeling van de (Intercity Direct-)treinen op de hogesnelheidslijn te wijzigen. Op dit traject zijn tussen Schiphol en Rotterdam al eerder een aantal snelheidsbeperkingen opgelegd vanwege scheurvorming aan bruggen en viaducten. Daardoor lopen treinen standaard een aantal minuten vertraging op. Omdat spoorbeheerder ProRail op korte termijn geen oplossing meer verwacht, gaat de NS de rijtijden verruimen en zorgen dat de treinen beter over het uur verspreid worden.

Topvacatures

Video

In beeld: Edelweiss-A340 verliest abrupt hoogte na de start

8 april 2024 | Door: 
onze redactie

Opmerkelijke beelden uit Zwitserland: een Edelweiss-Airbus A340 die zaterdag vanuit Zürich richting Cancun vertrok, verloor abrupt hoogte direct nadat het toestel los van de baan kwam. Daardoor landde de Airbus bijna weer, maar uiteindelijk lukte het om op tijd op te stijgen.

Boeing 737-800 van Southwest verliest deel motor-cover tijdens opstijgen

7 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is zondag teruggekeerd naar Denver International Airport omdat de motorkap tijdens het opstijgen van het vliegtuig afviel en de vleugel raakte. Dat meldde de bemanning van vlucht 3695 aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

In beeld: Antonov An-124 uit Gilze-Rijen vertrokken naar Irak

5 april 2024 | Door: 
onze redactie

Een Antonov An-124 heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Vliegbasis Gilze-Rijen om een Chinook-transporthelikopter naar Irak te vervoeren. Later deze maand gaan er nog twee Chinooks die kant op. De Antonov was eerder deze week al op Vliegbasis Eindhoven.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen