Fokker Next Gen

Fokker Next Gen en Elysian Aircraft beide  in handen van Panta Holdings, zetten alles in op duurzaam vliegen: op waterstof, op SAF en op batterijen, met gloednieuwe designs en technologie. De oprichters geloven daar heilig in, maar er zijn de komende jaren wel forse investeringen nodig.

Lufthansa A320

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

Mark Harbers

 Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels." Vrijdag werd bekend dat het bedrijf opnieuw stikstofrechten heeft opgekocht. Dit keer van twee boerenbedrijven in Zuid-Holland.

Transavia Schiphol

Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

Nieuwe routes voor Chinese airlines, pal naast het luchtruim van Taiwan, zijn sinds vrijdag live. Dit hebben de autoriteiten in Beijing bekendgemaakt. Taiwan spreekt in een reactie over “een zeer gevaarlijke manoeuvre” en zegt binnenkomende vliegtuigen de opdracht te zullen geven om te keren.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Reizigers al dagen vast op Dubai Airport: 'De communicatie is zó slecht'

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

Na de extreme regenval van dinsdag in Dubai zitten veel reizigers nog vast op de luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten. “Van luchtvaartmaatschappij Emirates horen we niets”, vertelt een reisagent. “Mijn klanten zitten al een paar dagen vast op de luchthaven zonder hotel. Enige vorm van contact met de maatschappij ontbreekt.”

Iraans vliegverkeer verstoord na raketaanval door Israël

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

Het luchtverkeer in Iran is vrijdagmorgen enige tijd verstoord geweest na een raketaanval door Israël. Flydubai heeft uit voorzorg alle vluchten naar Iraanse airports geschrapt, maar staat zijn toestellen wel toe het luchtruim van het buurland op grote hoogte te doorkruisen. Ook andere airlines melden ontregeling van hun vluchten rond Iran.

Norse gaat strijd aan met British Airways en Virgin Atlantic richting Kaapstad

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

Norse Atlantic Airways start een lijndienst tussen Londen en Kaapstad. De Noorse prijsvechter gaat daarmee rechtstreeks de concurrentie aan met British Airways, en indirect ook met Virgin Atlantic. “Het is tijd om het duopolie te doorbreken”, aldus Norse.

Overig nieuws

Overig nieuws

United Airlines schorst piloten die honkballers toelieten in de cockpit

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoekt een voorval tijdens een gecharterde vlucht van United Airlines, waarbij de bemanning op cruising altitude passagiers liet plaatsnemen in de pilotenstoel. United zelf zegt “geschokt” te zijn en heeft de twee vliegers geschorst.

Betrokkenen: geheimhouding Bijlmervliegramp leidt tot wantrouwen

19 april 2024 | Door: 
ANP

Dat openbare informatie van het archief over de Bijlmervliegramp nog geheim wordt gehouden, leidt tot wantrouwen van burgers richting de overheid. Dat zeggen onder meer Ineke van Gent, voorzitter van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI), en Pieter Omtzigt vrijdag bij de presentatie van het ACOI-rapport over de Bijlmervliegramp.

ACOI: archieven Bijlmervliegramp moeten toegankelijker worden

19 april 2024 | Door: 
ANP

De archieven van de Bijlmervliegramp moeten meer en makkelijker toegankelijk worden. Dat stelt het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) in het vrijdag gepresenteerde adviesrapport 'Geen afgesloten hoofdstuk'. Dat is gemaakt na een unaniem door de Tweede Kamer gesteunde motie van Pieter Omtzigt. ACOI-voorzitter Ineke van Gent overhandigde het rapport vrijdag aan Omtzigt in Amsterdam.

Corendon gestart met zomervluchten vanaf Maastricht Airport

19 april 2024 | Door: 
onze redactie

Corendon Dutch Airlines is vrijdag gestart met de vakantievluchten van dit zomerseizoen op Maastricht Aachen Airport. Ter gelegenheid daarvan kwam de maatschappij met de nieuwe Boeing 737 MAX 9 naar de Limburgse luchthaven.

Brussels Airlines hervat voor de tweede keer vluchten naar Tel Aviv

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airlines heeft donderdag de lijndienst naar Tel Aviv hervat, nadat deze een week onderbroken was door de Iraanse vergeldingsaanval op Israël. De Belgische maatschappij vliegt drie keer per week met een Airbus A320 van Brussel naar de Israëlische havenstad.

Aanhoudingen op Schiphol om mes en alarmpistool

18 april 2024 | Door: 
onze redactie

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag twee personen aangehouden op Schiphol. Een 13-jarige jongen had een groot mes op zak, terwijl in de handbagage van een 22-jarige man een alarmpistool werd aangetroffen, zo meldt de marechaussee.

Topvacatures

Video

In beeld: luchthaven Dubai tijdelijk dicht door extreme regenval

16 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai International Airport (DXB), de grootste luchthaven van de Emiraten, heeft de operatie dinsdagmiddag korte tijd stil moeten leggen vanwege hevige regenval en overstromingen. Volgens Gulf News zijn er daardoor 45 vluchten geannuleerd en hebben drie vluchten moeten uitwijken. Inmiddels is het vliegverkeer weer hervat.

In beeld: Edelweiss-A340 verliest abrupt hoogte na de start

8 april 2024 | Door: 
onze redactie

Opmerkelijke beelden uit Zwitserland: een Edelweiss-Airbus A340 die zaterdag vanuit Zürich richting Cancun vertrok, verloor abrupt hoogte direct nadat het toestel los van de baan kwam. Daardoor landde de Airbus bijna weer, maar uiteindelijk lukte het om op tijd op te stijgen.

Boeing 737-800 van Southwest verliest deel motor-cover tijdens opstijgen

7 april 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is zondag teruggekeerd naar Denver International Airport omdat de motorkap tijdens het opstijgen van het vliegtuig afviel en de vleugel raakte. Dat meldde de bemanning van vlucht 3695 aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen