Partners van Luchtvaartnieuws.nl

NVLT

Column

Het is wellicht aanmatigend, maar zelden heb ik zo'n onzin horen debiteren als de laatste weken met de pleidooien voor Lelystad Airport als overloop luchthaven voor Schiphol. De onzin kwam uit verschillende kokers, variërend van Schiphol topman Jos Nijhuis tot de voormalige PvdA milieu minister Hans Alders, die een goden-rol wordt aangemeten. Waaraan ontleent hij eigenlijk zijn kennis van de internationale luchtvaart. Wil hij misschien zijn "rode" puntjes alsnog binnenhalen. En wordt dat de op oude "roem" terende bewindsman wellicht gegund.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

“It’s hard to teach old dogs like us new tricks”, verzucht Paul. We zijn samen aan het deltavliegen in Florida. Maar we bakken er beiden weinig van. Daarmee houdt de gelijkenis ook op. Paul is voormalig A7-Crusader-vlieger van de US-Navy. Vloog in de jaren zeventig vanaf vliegdekschepen. Werd daarna captain bij een airline. In zijn vrije tijd speurde hij met een omgebouwde Citabria meer dan zevenduizend uur lang naar scholen haring, voor de kust van Maine en Nova Scotia.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

7-5-2013, 12:17 uur

Darwin Airline verbindt Schiphol met Leipzig/Halle

Darwin Airline verbindt Schiphol met Leipzig/Halle

LEIPZIG/HALLE - Darwin Airline opent een lijndienst van Leipzig/Halle naar Amsterdam. Met ingang van 2 september vliegt de Zwitserse regionale luchtvaartmaatschappij maximaal twee keer per dag op deze route. Darwin Airline voert de nieuwe lijndienst uit met een vijftigzits Saab 2000.

Op Schiphol sluiten de vluchten van Darwin Airline aan op het netwerk van KLM. Van maandag tot en met vrijdag worden twee retourvluchten per dag uitgevoerd; op zaterdag en zondag één. Leipzig/Halle is een nieuwe bestemming voor Schiphol.

Leipzig/Halle is de eerste Duitse luchthaven waarvandaan het in Lugano gevestigde Darwin Airline vliegt. Tegelijkertijd met de route naar Amsterdam start de maatschappij vanaf de luchthaven in ook een lijndienst naar Parijs Charles de Gaulle.

Retourtickets voor beide routes zijn te boeken vanaf 199 euro, zo meldt Darwin Airline dinsdag.

Van onze redactie


Grotere kaart weergeven

  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle