Partners van Luchtvaartnieuws.nl

NVLT

Column

Schiphol moet en zal uitbreiden op Lelystad. Dat is de boodschap die Schiphol in het ondernemingsplan Lelystad Airport de wereld in slingert! Als het niet zo treurig was, is het eigenlijk wel vermakelijk om te lezen hoe alle mogelijke feiten en argumenten zorgvuldig naar dezelfde conclusie worden gebogen door de vele hardwerkende beleidsmakers die aan het boekje meegewerkt hebben.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

Deze week zag ik dat American Airlines z'n huisstijl veranderd heeft. Dat was ooit de mooiste livery van de hele burgerluchtvaart: blanke lak op kaal aluminium. Nu hebben ze dat vervangen door een soort grijs. Grijs! De art-director die dat bedacht heeft, moet zich kapot schamen.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

7-5-2013, 12:17 uur

Darwin Airline verbindt Schiphol met Leipzig/Halle

Darwin Airline verbindt Schiphol met Leipzig/Halle

LEIPZIG/HALLE - Darwin Airline opent een lijndienst van Leipzig/Halle naar Amsterdam. Met ingang van 2 september vliegt de Zwitserse regionale luchtvaartmaatschappij maximaal twee keer per dag op deze route. Darwin Airline voert de nieuwe lijndienst uit met een vijftigzits Saab 2000.

Op Schiphol sluiten de vluchten van Darwin Airline aan op het netwerk van KLM. Van maandag tot en met vrijdag worden twee retourvluchten per dag uitgevoerd; op zaterdag en zondag één. Leipzig/Halle is een nieuwe bestemming voor Schiphol.

Leipzig/Halle is de eerste Duitse luchthaven waarvandaan het in Lugano gevestigde Darwin Airline vliegt. Tegelijkertijd met de route naar Amsterdam start de maatschappij vanaf de luchthaven in ook een lijndienst naar Parijs Charles de Gaulle.

Retourtickets voor beide routes zijn te boeken vanaf 199 euro, zo meldt Darwin Airline dinsdag.

Van onze redactie


Grotere kaart weergeven

  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle