Partners van Luchtvaartnieuws.nl

VNC

Column

Schiphol moet en zal uitbreiden op Lelystad. Dat is de boodschap die Schiphol in het ondernemingsplan Lelystad Airport de wereld in slingert! Als het niet zo treurig was, is het eigenlijk wel vermakelijk om te lezen hoe alle mogelijke feiten en argumenten zorgvuldig naar dezelfde conclusie worden gebogen door de vele hardwerkende beleidsmakers die aan het boekje meegewerkt hebben.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

"Are there any rare birds to be seen?", vraag ik de parkwachter. De man lacht. Vandaag komt iedereen voor de raket. Hij zegt: "Een stukje terug zit een horned owl te broeden. Z’n kop steekt boven het nest uit. Je mag wel even terugrijden". Dat doe ik. Typisch Amerika. Zelfs voor zeldzame vogels hoef je de auto niet uit. En die raket gaat toch pas over twee uur.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

13-6-2010, 0:00 uur

Zweefvlieger verongelukt in België

WEELDE - De piloot van een zweefvliegtuig is zaterdag (12 juni) om het leven gekomen bij een ongeluk in Weelde, een deelgemeente van het Antwerpse Ravels. Het zweefvliegtuig stortte neer bij het opstijgen. De vliegenier had een fout gemaakt, aldus de voorzitter van zijn vliegclub. Volgens de Burgemeester van de plaats is er vermoedelijk een kabel vroegtijdig losgekomen.

De piloot, een 38-jarige man uit Arendonk, net over de grens bij Eindhoven, verloor op een hoogte van ruim 500 meter de controle over zijn zweefvliegtuig. Enkele seconden later stortte het vliegtuig met een snelheid van 300 kilometer per uur neer in een akker bij een voormalige militaire luchthaven.

De piloot was een Belg met enkele jaren vliegervaring, bevestigde burgemeester Leo Van Nooten zaterdag. De familie van het slachtoffer werd, na de crash, opgevangen door de Belgische dienst Slachtofferhulp.(c) Reismedia / ANP


  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle