Partners van Luchtvaartnieuws.nl

Dutch Aviation Group

Column

Schiphol moet en zal uitbreiden op Lelystad. Dat is de boodschap die Schiphol in het ondernemingsplan Lelystad Airport de wereld in slingert! Als het niet zo treurig was, is het eigenlijk wel vermakelijk om te lezen hoe alle mogelijke feiten en argumenten zorgvuldig naar dezelfde conclusie worden gebogen door de vele hardwerkende beleidsmakers die aan het boekje meegewerkt hebben.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

"Are there any rare birds to be seen?", vraag ik de parkwachter. De man lacht. Vandaag komt iedereen voor de raket. Hij zegt: "Een stukje terug zit een horned owl te broeden. Z’n kop steekt boven het nest uit. Je mag wel even terugrijden". Dat doe ik. Typisch Amerika. Zelfs voor zeldzame vogels hoef je de auto niet uit. En die raket gaat toch pas over twee uur.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

4-11-2006, 0:00 uur

Bewoners Oost-Nederland opgeschrikt door laagvliegende KDC-10

ARNHEM - Bewoners van een deel van Gelderland en Overijssel zijn vrijdag (3 november) opgeschrikt door een laagvliegende KDC-10 tankvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, zo meldt de Stentor. Het toestel vloog, geflankeerd door enkele F-16’s, een flyby voor het afscheid van kolonel Burmeister van het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen.

Verontruste bewoners van de regio waarover het toestel vloog, zoals Apeldoorn en Zwolle, dachten aan een toestel in problemen. De KDC-10 ziet er vanaf de grond voor een leek precies uit als een gangbaar DC-10 passagierstoestel. Mensen die iets meer thuis zijn in de militaire luchtvaart konden zien dan er een tankboom aan de staart van het toestel bevestigd zit.

Doordat F-16’s het toestel begeleidden leek het vanaf de grond alsof het toestel gekaapt was, zo melden bezorgde burgers aan Luchtvaartnieuws.nl.

Volgens de Koninklijke Luchtmacht was de manoeuvre bij hoge uitzondering toegestaan en hebben de toestellen niet beneden de voorgeschreven hoogte gevlogen.

Trefwoorden: KDC-10

  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle