Partners van Luchtvaartnieuws.nl

Dutch Aviation Group

Column

Schiphol moet en zal uitbreiden op Lelystad. Dat is de boodschap die Schiphol in het ondernemingsplan Lelystad Airport de wereld in slingert! Als het niet zo treurig was, is het eigenlijk wel vermakelijk om te lezen hoe alle mogelijke feiten en argumenten zorgvuldig naar dezelfde conclusie worden gebogen door de vele hardwerkende beleidsmakers die aan het boekje meegewerkt hebben.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

Deze week zag ik dat American Airlines z'n huisstijl veranderd heeft. Dat was ooit de mooiste livery van de hele burgerluchtvaart: blanke lak op kaal aluminium. Nu hebben ze dat vervangen door een soort grijs. Grijs! De art-director die dat bedacht heeft, moet zich kapot schamen.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

7-4-2011, 6:26 uur

Doden door crash FA-18 gevechtsvliegtuig VS

Doden door crash FA-18 gevechtsvliegtuig VS

LOS ANGELES - Twee piloten van een Amerikaans F/A-18 Hornet gevechtsvliegtuig zijn om het leven gekomen toen hun toestel door nog onbekende oorzaak crashte. Dat gebeurde woensdag in de omgeving van de luchtmachtbasis Lemoore in de staat Californië, zo meldden media in de Verenigde Staten.

Lemoore biedt onderdak aan 170 van deze F/A-18 toestellen.

De Amerikaanse strijdkrachten zetten de gevechtsvliegtuigen veel in vanaf vliegdekschepen, onder meer in de Arabische Zee. Aanvallen op moslimextremisten in Afghanistan worden vaak uitgevoerd met F/A-18 Hornets.

Bekijk demonstratiebeelden van de capaciteiten van de F/A-18 op Luchtvaart.tv

(c) ANP

Trefwoorden: militair , fa-16 , hornet

  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle