Partners van Luchtvaartnieuws.nl

NVLT

Column

Het is wellicht aanmatigend, maar zelden heb ik zo'n onzin horen debiteren als de laatste weken met de pleidooien voor Lelystad Airport als overloop luchthaven voor Schiphol. De onzin kwam uit verschillende kokers, variërend van Schiphol topman Jos Nijhuis tot de voormalige PvdA milieu minister Hans Alders, die een goden-rol wordt aangemeten. Waaraan ontleent hij eigenlijk zijn kennis van de internationale luchtvaart. Wil hij misschien zijn "rode" puntjes alsnog binnenhalen. En wordt dat de op oude "roem" terende bewindsman wellicht gegund.

Gastblog

In mijn vorige column beloofde ik iets te zeggen over de plaats van luchtvracht in de luchtvaartmarkt. Daar is alle reden voor. Luchtvracht is voor sommige luchtvaartmaatschappijen de kurk waarop men drijft, zoals bij Cargolux, voor andere maatschappijen een belangrijke inkomstenbron, zoals voor KLM en Lufthansa. Er zijn er ook die er niets mee te maken willen hebben, zoals Ryanair.

Goofblog

"Are there any rare birds to be seen?", vraag ik de parkwachter. De man lacht. Vandaag komt iedereen voor de raket. Hij zegt: "Een stukje terug zit een horned owl te broeden. Z’n kop steekt boven het nest uit. Je mag wel even terugrijden". Dat doe ik. Typisch Amerika. Zelfs voor zeldzame vogels hoef je de auto niet uit. En die raket gaat toch pas over twee uur.

Poll

MH370 toont aan dat airliners beter te traceren moeten zijn.


Stem

Smartlinks

Last minutes

Luchtvaartnieuws-blad april/mei

Pieter Elbers (KLM): Samenwerken met carriers uit de golf
Austrian Airlines overleeft dankzij 'coup'
Brazilië: duizenden extra vluchten en hotelkamers tijdens WK
ANVR: 'Reiswinkel moet zich bevrijden uit stenen omgeving'
Singapore: luchtvaart en overheid werken samen voor nationaal belang
Europese Unie moet knopen doorhakken over luchtvaart
Germanwings mikt op zakenreiziger én rugzaktoerist

Luchtvaartopleidingen

7-4-2011, 6:26 uur

Doden door crash FA-18 gevechtsvliegtuig VS

Doden door crash FA-18 gevechtsvliegtuig VS

LOS ANGELES - Twee piloten van een Amerikaans F/A-18 Hornet gevechtsvliegtuig zijn om het leven gekomen toen hun toestel door nog onbekende oorzaak crashte. Dat gebeurde woensdag in de omgeving van de luchtmachtbasis Lemoore in de staat Californië, zo meldden media in de Verenigde Staten.

Lemoore biedt onderdak aan 170 van deze F/A-18 toestellen.

De Amerikaanse strijdkrachten zetten de gevechtsvliegtuigen veel in vanaf vliegdekschepen, onder meer in de Arabische Zee. Aanvallen op moslimextremisten in Afghanistan worden vaak uitgevoerd met F/A-18 Hornets.

Bekijk demonstratiebeelden van de capaciteiten van de F/A-18 op Luchtvaart.tv

(c) ANP

Trefwoorden: militair , fa-16 , hornet

  • NuJijNuJij
  • HyvesHyves
  • GoogleGoogle