De Duitse vakbond Verdi en Lufthansa hervatten volgende week de onderhandelingen voor de cao van grondpersoneel van het luchtvaartbedrijf. De partijen gaan dit keer proberen de impasse te doorbreken met bemiddelaars. Verdi heeft maandagavond Bodo Ramelow aangewezen als mediator, de premier van de deelstaat Thüringen. Lufthansa heeft voor Frank-Jürgen Weise gekozen, een voormalig hoofd van het federaal arbeidsbureau.

Brussels Airlines A330

De Belgische vakbond BBTK en de directie van Brussels Airlines hebben een akkoord bereikt over betere lonen voor cabinepersoneel. Eerder dit jaar legde het cabinepersoneel van Brussels Airlines nog het werk neer om het uitblijven van een akkoord.

Air France biedt komend zomerseizoen 9 procent meer capaciteit aan op longhaul-routes dan vorig jaar. Daarmee wil de zustermaatschappij van KLM profiteren van het aanhoudende herstel van de luchtvaart na de coronacrisis, en anticipeert ze ook op de extra vraag vanwege de Olympische Spelen in Parijs komende zomer.

Amsterdam Airlines

Amsterdammers zijn dol op het maken van vliegreizen. Ze maken ruim twee keer zo veel vlieguren als de gemiddelde Nederlander, zo blijkt uit onderzoek van de dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam. Wel zijn er grote verschillen binnen de stad.

SkyUp 737

Luchtvaartmaatschappij SkyUp Airlines is dankzij haar ACMI-vluchten elders in Europa uitgegroeid tot marktleider in Oekraïne. Dat blijkt uit een inventarisatie door deze site. De carrier uit Kiev voert onder meer regelmatig vluchten uit voor FlyEgypt en FlyOne.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Eindhoven Airport hield in recordjaar ruim 19 miljoen euro over

18 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Eindhoven Airport heeft in recordjaar 2023 een nettoresultaat van 19,2 miljoen euro behaald, oftewel 2,82 euro per passagier. Een jaar eerder kwam het resultaat nog op 18,8 miljoen euro uit. De opbrengsten stegen met 9 procent tot 87,8 miljoen euro, zo blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag. Topman Roel Hellemons is tevreden met de resultaten.

Aeromexico schakelt over op avondvluchten vanaf Schiphol

18 maart 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

Aeromexico vliegt vanaf het zomerseizoen weer, net als vroeger, laat op de avond van Schiphol naar Mexico-Stad. Nu vindt het vertrek nog in de middag plaats. De avondvlucht biedt volgens de luchtvaartmaatschappij veel voordelen.

'Korean Air dicht bij order voor Airbus A350's'

18 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Korean Air staat op het punt om een order te plaatsen voor ongeveer twintig Airbus A350’s. Waarschijnlijk wordt er nog deze week door de directie een besluit over genomen, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Overig nieuws

Overig nieuws

Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer maakte in 2023 weer winst

18 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Embraer heeft over 2023 een nettowinst geboekt van 164 miljoen dollar. Een jaar eerder stond er nog een verlies van 185 miljoen in de boeken van de Braziliaanse vliegtuigbouwer. De omzet steeg van 4,5 miljard naar 5,2 miljard dollar, zo blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf maandag bekend heeft gemaakt.

Jetstream Aviation Capital overhandigt vierde Saab 340 aan Z Air

18 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Leasemaatschappij Jetstream Aviation Capital heeft de vierde Saab 340 overgedragen aan Z Air. De op Curaçao gevestigde luchtvaartmaatschappij gebruikt dat type voor vluchten naar bestemmingen in het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika.

IJslandse prijsvechter PLAY wisselt van topman

18 maart 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

De IJslandse prijsvechter PLAY krijgt een nieuwe topman. Birgir Jónsson, die de luchtvaartmaatschappij sinds de eerste vlucht in de zomer van 2021 leidde, wordt in april opgevolgd door Einar Örn Olafsson. Hij is één van de grootste aandeelhouders en bestuursvoorzitter. 

India heeft er met Fly91 een nieuwe airline bijgekregen

18 maart 2024 | Door: 
onze redactie

In India zijn maandag de eerste vluchten uitgevoerd van een nieuwe carrier: Fly91. Het gaat om een regionale maatschappij, die vooralsnog in het midden en het zuiden van het land opereert met een kleine vloot van ATR’s.

Wijngaard bovenop vernieuwde terminal van Florence Airport

15 maart 2024 | Door: 
onze redactie

De luchthaven van Florence heeft een grote verbouwing van de terminal aangekondigd die de capaciteit zal verhogen naar 6 miljoen passagiers op jaarbasis. Blikvanger moet een wijngaard vormen, op het dak van het gebouw, die volgens de Italianen op termijn echt wijn zal opleveren.

Ook Delta Air Lines keert terug naar Israël

14 maart 2024 | Door: 
onze redactie

Na United Airlines, dat al in maart de vluchtuitvoering heeft hervat, keert Delta Air Lines als tweede Amerikaanse luchtvaartmaatschappij terug naar Israël. Vanaf 7 juni vliegt de KLM-partner weer dagelijks tussen New York JFK en Tel Aviv. Op die route wordt een Airbus A330-900 ingezet. De lijndiensten vanuit Boston en Atlanta keren voorlopig nog niet terug.

Topvacatures

Video

Nigeriaanse bankdirecteur en gezin komen om bij helikopterongeluk in Californië

11 februari 2024 | Door: 
onze redactie

De CEO van een grote Nigeriaanse bank behoort, samen met zijn vrouw en zoon, tot de zes mensen die vrijdagavond laat omkwamen bij een helikoptercrash in de Mojave woestijn nabij de grens tussen Californië en Nevada. Access Bank CEO, Herbert Wigwe, kwam om het leven bij de crash, bevestigde de bank in een verklaring op X.

Doden bij crash met zakenjet op snelweg in Florida

10 februari 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Florida is een kleine zakenjet gecrasht. Het toestel raakte daarbij een auto. Twee van de vijf inzittenden van het vliegtuig zijn om het leven gekomen. Volgens een getuige raakte iemand in de auto gewond, meldt NBC News. Beide motoren van het vliegtuig, een Bombardier Challenger 600, waren uitgevallen toen het op weg was naar de luchthaven.

Vluchtverslag: eilandhoppen met Winair van St. Maarten naar St. Barth

23 december 2023 | Door: 
Rob Somsen

Winair is de lokale luchtvaartmaatschappij van St. Maarten en zorgt sinds 1961 voor vliegverbindingen tussen diverse eilanden. Luchtvaartnieuws Magazine ging op bezoek bij ceo Hans van de Velde én vloog mee met de DHC-6 Twin Otter naar St. Barth. Landen op de luchthaven van dat eiland levert altijd spectaculaire beelden op.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Je vlucht gaat via Punta Cana naar Bonaire. De terugvlucht gaat rechtstreeks naar Schiphol. Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €88 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen