Delta bekritiseerd om schrappen lesbische scene uit inflight film

27 augustus 2016 - 22:05 | Door: 
onze redactie

LOS ANGELES - Delta Air Lines is op social media fel bekritiseerd voor het schrappen van een "zelfde-geslacht seksscene" in de inflight film Carol. Dat meldt de Los Angeles Times. "Delta moet zich schamen", schrijft een volger van de Facebook-pagina LGBTQ Nation, een platform voor homoseksuelen.

"Mensen moet eens over hun homofobie heen stappen en volwassen worden", staat te lezen in de post op Facebook.

De film Carol draait om de hoofdrolspelers Cate Blanchett en Rooney Mara en maakt onderdeel uit van het filmaanbod van de maatschappij aan boord.

Delta zegt de film te hebben aangepast omdat er naaktscènes in voorkomen. "Als we ons zorgen zouden maken over het zoenen dan hadden we de film niet in het aanbod. Het gaat ons om meerdere momenten van meer dan een paar seconden bloot", laat Delta in een verklaring weten.

Delta meldt dat het films met bloot laat zien op de persoonlijk inflight schermen in de stoel, behalve als het bloot langer duurt dan een paar seconden. Ook United Airlines snijdt, waar nodig, in de films aan boord.

American Airlines waarschuwt passagiers vooraf dat er bloot in de film voorkomt. Op deze wijze kan men wel de volledig versie tonen.

Overigens worden films bij de meeste maatschappijen gekuist op bloot, geweld en grof taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen