Garuda Indonesia: Manado-Jakarta, 22 augustus 2015

6 oktober 2015

Na een prachtige reis op het eiland Sulawesi werd het helaas tijd om de lange terugreis aan te vangen naar Brussel. De binnenlandse vlucht naar Jakarta werd uitgevoerd door Garuda Indonesia waarna het internationaal gedeelte door Qatar Airways zal uitgevoerd worden. Ruim op tijd kwamen we aan op de luchthaven van Manado. Vooraleer je het check-in gedeelte kon bereiken moest je eerst met de bagage door de veiligheidscontrole. In de vertrekhal was het rustig en het inchecken verliep probleemloos door een vriendelijke medewerker.

De bagage werd direct doorgelabeld naar Brussel. Deze keer moesten we niet de bagage ophalen in Jakarta omdat we nu van domestic naar internationaal gingen overstappen en er dus geen douaneformaliteiten moeten vervuld worden. De boardingpass voor de vluchten met Qatar Airways kon men in Manado nog niet geven waardoor we deze in Jakarta moesten ophalen. Na het inchecken werd je boardingpass gescand en dan kon je een verdieping hoger naar de gates. Hier hebben we nog even koffie gedronken vooraleer door de security aan de gate te gaan.

De koffie was bijna even duur als in een bekende Amerikaanse keten hier in België. Boarding begon 30 minuten voor vertrek en dit verliep ordelijk en via een brug. De vlucht werd uitgevoerd door een Boeing 737 met een stoelindeling 3-3. Aan boord werden we welkom geheten door de charmante en heel vriendelijke stewardessen.

Het vliegtuig vertrok perfect op tijd (16u15) en de vlucht duurde 2u54 minuten. De vlucht verloopt bijna in rechte lijn naar Jakarta. Het 1ste gedeelte over Sulawesi en dan over zee naar Kalimantan (Indonesisch gedeelte van Borneo) om dan de zee over te steken naar Jakarta.

Het vliegtuig was uitgerust met individueel entertainment met voldoende content voor een vlucht van net geen 3u. De veiligheidsvideo werd via de TV-schermen getoond. Tijdens deze vlucht werd een eenvoudige maaltijd geserveerd (vlees of vis) die lekker was samen met een volledige barservice (geen alcohol).

Na ongeveer 3/4 van de vlucht kreeg je een snack vergezeld door een volledige barservice. Perfect op tijd landden we in Jakarta waar het vliegtuig niet parkeerde aan een gate. Met de bus werden we naar de terminal gebracht. In de terminal kom je na het volgen van de borden transfer terug in de vertrekhal van de binnenlandse vluchten. Deze vlucht verdiend een 8 (voldoende beenruimte voor een binnenlandse vlucht, individueel entertainment en zeer vriendelijke stewardessen en voldoende service tijdens de vlucht).

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017