Eurowings: Bilbao - Düsseldorf, 11 december 2015

23 december 2015

Ik had het genoegen één dag in Bilbao te mogen zijn. Ik was er nog nooit geweest en de stad beviel mij. Hier ga ik zeker een keer privé terug om in ieder geval het Gugenheim Museum te bekijken. 's Avonds lekker pinchos gegeten (zeg in Baskenland geen Tapas, dat valt verkeerd, maar het is gewoon hetzelfde) en de lokale witte wijn geprobeerd (iets minder een aanrader).

Ik had vooraf bekeken wat de makkelijkste verbinding zou zijn. Zowel vanaf Amsterdam als Düsseldorf is van alles mogelijk. De verbinding met Eurowings bleek het beste te passen voor mijn afspraak en lag financieel tussen KLM en Vueling in. Ik vloog op de 10e december heen met Eurowings (CRJ 900N) en terug op de 11e december met Eurowings EW 1505 van 13.50 uur, gevlogen met een A319.
 


Ik had stoel 3C in het Best-class gedeelte gekregen terwijl ik slechts de Smart-class geboekt had. Het hield in ieder geval in dat 3B leeg bleef en dat is wel weer heel prettig. Het vliegveld van Bilbao is klein en ligt circa 15 km van het hart van de oude stad. Er komen alleen wat bekende maatschappijen. Het gebouw is wel heel apart. Er was een renovatie aan de gang.

Aan boord waren diverse AZ-supporters die hun club waren komen aanmoedigen in de Europa League. Dat is dan toch weer een heel eind Düsseldorf – Alkmaar. Ze waren allemaal tevreden met het 2-2 resultaat dus hielden ze hun gemak. De service van Eurowings is identiek aan die van Germanwings. Zakje met broodje, flesje water, reepje en een bonnenboekje voor onnodige zaken (wat een onzin omdat erbij te stoppen!). Daarbij wordt dan nog een niet alcoholisch drankje geserveerd.

De naam Germanwings wordt steeds verder naar de achtergrond gebracht. In 2016 zal de naam Germanwings helemaal naar de hemel van de vergeten merken worden gebracht. Binnen 2 uur stonden we weer op Düsseldorf. Mooi op tijd en net op tijd om de ergste files richting huis te voorkomen. De vlucht verdient een 8. De enige verbetering zou de bemanning zijn; zij doen hun werk correct maar heel plichtmatig.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017