KLM: Amsterdam - Oslo, 20 november 2015

2 december 2015

Voor een stedentrip naar Oslo vlogen we op vrijdag 20 november met de KL1151 naar Oslo. Wegens verkeersdrukte in de avondspits waren we pas om 18.30 uur aanwezig op Schiphol. Dankzij de elite-status bij KLM konden we onze koffers uitermate snel kwijt bij de business class check-in en stonden we dankzij de prioritylane binnen 10 minuten achter de security.

Snel koffie en een broodje gehaald en toen naar de gate. Het toestel stond echt op het einde van de D-pier geparkeerd waardoor de wandeling ruim 10 minuten in beslag nam. De vlucht naar Oslo werd deze avond uitgevoerd met de PH-BGW (737-700) en we hadden aan boord stoel 7A en 7B.

We werden bij binnenkomst vriendelijk welkom geheten door het boordpersoneel en zochten snel onze plek op. Beenruimte op deze plek is, zeker voor een vlucht van 1.30 uur ruim voldoende. Het toestel zat niet helemaal vol en iedereen was tijdig aan boord waardoor de deur mooi op tijd dicht kon en we om 20.35 uur aan onze taxitour naar de Polderbaan konden beginnen. Om 20.50 stonden we op de kop van de baan waar we nog 3 minuten hebben stilgestaan in afwachting van het overtrekken van een zware bui waarna we om 20.53 uur in noordelijke richting Schiphol verlieten.

De vlucht naar Oslo is eigenlijk in een rechte lijn naar het noorden en al snel zaten we boven de wolken en nam de wind af waardoor de rest van de vlucht rustig verliep. Er werd begonnen met het rondje snack en drank en het valt me elke keer weer op dat de snack steeds kariger wordt. Op deze vlucht een miniscuul zakje chips of een speculaaskoekje. Ook werd er geen gebruik gemaakt van de schermpjes (te duur? geen programma?) waardoor de vliegroute niet te volgen was.

Ook op de terugvlucht met een andere 737-700 werd er geen gebruik gemaakt van deze schermpjes, terwijl dit in het verleden wel gebeurde bij KLM op dit toesteltype. Twintig minuten voor de landing op de luchthaven Gardemoen van Oslo kregen we een laatste update vanuit de cockpit waarna we 5 minuten voor schematijd aan de gate stonden. De koffers (16 voor het hele toestel) lagen binnen 10 minuten op de band waarna we binnen een half uur in het centrum van Oslo waren.

Een strakke vluchtuitvoering. Jammer van de snack (hoe lang nog voordat die snack weg bezuinigd is?) en de magere IFE. Voor de rest goede zitplek en vriendelijke bemanning.

Schiphol: 7
KLM: 7
Gardemoen: 8

Naam inzender bij de redactie bekend

 

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017