KLM: Düsseldorf - Mexico, 9 november 2015

1 december 2015

Op 9 november vertrok naar Mexico. KLM zet voor deze route altijd een 747 combi in, de vlucht bedraagt ruim 11,5 uur. Omdat het behoorlijke scheelde in de prijs, heb ik gekozen voor route DUS-AMS-MEX.

Het eerste traject vloog ik met KLM Cityhopper, een korte prima vlucht met een kopje koffie en een koekje. Na 30 minuten stond ik weer op Nederlandse bodem en vertrok richting de F gate voor mijn vlucht naar Mexico.

De vlucht zat vol en het was een grote drukte bij de gate. Toch maar nog even snel teruggelopen om te shoppen. Toen ik terugliep kon ik meteen doorlopen het vliegtuig in. Mijn stoel was de achterste stoel op rij 44 en daar zit je zeer ontspannen, geen toiletten.....alleen een pantry waar niemand stond.

Het cabinepersoneel is zeer attent en weet wat service is. Geen poespas maar gepaste service waar wij voor staan. Wij vlogen zeven uur de tijd in dus werd ons verzocht om de luikjes te sluiten en de verlichting ging iets lager. Tijd om een filpmje te kijken, nog steeds een oud systeem en een klein (veel te klein) schermpje. Dus heb ik maar m'n boek gepakt en ben ik lekker gaan lezen en luieren.

Vlak voor de landing kwam men nog met een lichte snack (pizzapunt) en rond 19 uur stonden wij op Mexicaanse bodem. Ik heb een prima vlucht gehad. Gewoon in main cabin gezeten zonder upgrade, het is mij goed bevallen. Het is wel een verouderd toestel met een oud entertainmentsysteem maar ik geloof dat de 747 de komende jaren wordt vervangen door o.a. de 787. Ja dat is toch weer een nieuwe beleving.

Service een 9
Vliegtuig 8
Entertainment 7

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017