Lufthansa: Frankfurt - Vilnius, 4 januari 2016

19 januari 2016

Op 4 januari begonnen mijn 2016 vluchten weer. Na het stukje Amsterdam - Frankfurt vloog ik met de LH 886 van 10.25 uur naar Vilnius. We kwamen uit Amsterdam aan op de A terminal bij gate A15. De vlucht naar Vilnius vertrok van B13 (eerst ook van A maar via een keurige SMS van LH werd ik op de hoogte gesteld dat de gate van A52 naar B13 was verplaatst).

Wat dus inhield dat ik mij via de tunnel, liften en trappen verplaatsen moest. Ik had tijd genoeg dus geen enkel probleem. Helaas kwam ik er op B (Schengen deel) er achter dat de LH Lounge bij A13 zat. Dus toch maar weer terug gelopen. Een sportief begin van 2016!

Ik had thuis een nooduitgang stoel (10F) gereserveerd. Tijdens het boarden met de smartgates werd mij echter een andere stoel toegewezen 26A. Dat was balen dus. Maar het viel erg mee deze stoel was bij de tweede rij nooduitgangen.

Ook geen voorstoel dus net zoveel ruimte alleen wat verder naar achteren in het vliegtuig. De businessclass was vandaag opgerekt tot aan rij 10. De vlucht ging strak op tijd weg. We waren snel aan de beurt op één van de FRA startbanen en kwamen daardoor ook mooi op tijd ver voor de geplande 13.35 uur (Vilnius is +1 uur) op Vilnius aan. Helaas wel een temperatuurverschil van 21 graden: van +7 naar – 14 graden Celsius. Gelukkig had ik daar met mijn kleding rekening mee gehouden.

De verzorging bij LH is prima: lekkere sandwich, twee drankjes, krantje bij het boarden en voor de variatie ook communicatief personeel. De vlucht verdient een mooie 8. Jammer van alle wijzigingen en het onnodige geloop.

E. Niemeijer

 

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017