SAS: Oslo - Alicante, 11 april 2016

30 april 2016

Voor ruim een week van de warmte genieten aan de kust en het achterland van Murcia en Alicante. Er leiden vele vluchten naar Alicante vanuit Noorwegen. Dit maal voor SAS gekozen, niet voor de prijs maar voor het comfort, wat voor ons onder andere beenruimte en prettige reistijden betekent. Toch een vlucht van drie- en halfuur en de sardientjes stoelopstelling en sociale achtergrond van de low/cost gezelschappen geven we toch de voorkeur aan SAS die overigens ook niet geheel vlekvrij is.

Vlucht SK4675 gepland vertrek om 11.15 uur met aankomsttijd 14.55 uur. Oslo Gardermoen is een prettige luchthaven, op de maandagmorgen behoorlijk druk, maar geen rijen bij de security en zelfbagageservice, plaats genoeg bij de koffiegelegenheden en wachtruimtes bij de gate. Boarden begint om 10.45 uur op het eind van de pier, gate E25. Een ritje met de bus en via de trap van de de Boeing 737-800 LN-RCX naar binnen. Plaats 26 E/F achter de vleugel van de kist. Het toestel telt 32 rijen. WiFi niet gratis voor basic klanten, maar de koffie rondjes wel. Wat altijd opvalt bij SAS is het no-nonsense personeel, doet prima zijn werk.

De afduw om 11.16 uur en om 11.25 uur in de lucht, na het gebruik van volle baanlengte, zeker wat zwaar. Nette kist, voldoende beenruimte, regelmatig consumpties. Route over Nederland bij helder weer, een enerverend gezicht en herkenning, van grote hoogte. Een zeer onrustige aanlandingsroute, touch down 15.05 uut. Taxiën naar gate 45 en om 15.09 uur aan de slurf. Rustig in de aankomsthal, de bagage vlot ter plekke, bij de niet EEG bagageband. Nog even de auto ophalen, bij al die discutabele autoverhuurders, waarvan ik niet begrijp dat gerenommeerde vliegmaatschappijen die durven aan te bevelen. Al met al een goede vlucht en een uur na landing op weg naar de eindbestemming.

Gardermoen: 8
Alicante: 8
SAS: 9

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017