Turkish Airlines: Adana - Istanbul, 5 augustus 2015

5 januari 2016

De terugweg van mijn vakantie van 3.5 week mocht ik business class reizen. Het was de bedoeling dat ik met een Boeing 737-800 van Turkish Airlines met vluchtnummer TK2459 zou gaan vliegen. Dat was op het laatste moment geannuleerd en ik ging naar de helpdesk op Adana Sakirpasa airport. Gelukkig kon ik op de volgende vlucht worden gezet. Maar dan was er het probleem dat de volgende vlucht het aantal passagiers moest vervoeren van twee vluchten. Dat werd opgelost door een grote kist te sturen vanuit Istanbul.

Er kwam een Airbus A330 met het oude logo met de naam "Eskisehir". Ik had het geluk om business class te vliegen, dus zat ik helemaal voorin het vliegtuig. Mijn stoelnummer was 3A. De ruimte was enorm en je had de mogelijkheid om je stoel automatisch te verstellen tot ligstand. Verder was het dienblad in de armleuning, zodat alles compact was. Vóór de stoel is een extra groot scherm, die je kan met een afstandbediening kan bedienen. Ik kreeg ook een welkomstdrankje: verse sinaasappelsap, dat erg lekker was.

Onderweg kregen we tweemaal een maaltijd in de 1.5 uur durende vlucht. We kregen erg veel aandacht in de business class. We werden zelfs met namen aangesproken. De landing werd ingezet, maar met de tijd dat we aan de gate stonden zou ik eigenlijk al een kwartier in de lucht moeten zijn geweest met mijn aansluitende vlucht naar Düsseldorf. Aangezien vele passagiers in dit vliegtuig moesten zijn, werd die naar twee uur later verschoven. De vlucht en de uiteindelijke afhandeling geef ik een 9.5 en een 7.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017