Delta Air Lines: Portland - Amsterdam, 6 augustus 2015

17 augustus 2015

Als Nederlander woonachtig in het noordwesten van de VS was het weer tijd voor mijn jaarlijkse vakantie in Nederland. Aangezien ik op zo'n 15 minuten woon van het vliegveld van Portland, Oregon en Delta vanaf daar rechtstreeks naar Amsterdam vliegt, was de keus snel gemaakt (zoals elk jaar trouwens).

Zo gebeurde ik het dat ik op 6 augustus na het afronden van de laatste zaken op m'n werk, weggebracht werd door m'n collega naar het vliegveld voor een vertrektijd van 13.45. Ik had van te voren al ingecheckt voor 13C, een stoel in de economy+ zone aan boord van de Airbus A330-300. Als gold member bij Delta kan je gratis upgraden naar een stoel in die zone.

Na het afgeven van de bagage wat tijd met een hapje en een drankje in de kleine maar goede lounge doorgebracht totdat het tijd werd om te boarden. Het boarden verliep snel en efficiënt, helaas was er een probleem met de papierwinkel waardoor we met een klein half uurtje vertraging het luchtruim kozen voor de volgende 9,5 uur.

Kort na het opstijgen werd er een drankje geserveerd met wat nootjes, het wijntje was gratis en smaakte goed, daarna wat eten met wederom een wijntje. Het eten smaakte goed maar ik vind het altijd wat weinig, gelukkig had ik in de lounge ook al wat gegeten.

Daarna een film gekeken en wat proberen te slapen wat mij eigenlijk nooit lukt, nu dus ook niet. Een uurtje voor het landen kregen we een ontbijt geserveerd, nou ja meer als een broodje was het niet, maar goed het is tenminste iets. Na een mooie zachte landing op schematijd een korte taxirit naar de gate en mijn vakantie kon beginnen. Ik ben misschien wat bevoordeeld als gold member maar ik heb Delta erg hoog zitten, ik vlieg ook wel eens met de KLM wat ook erg goed is, maar bij Delta doen ze net iets meer voor je heb ik het idee en het is snel en efficiënt.

Delta krijgt een 8,5 voor deze vlucht, als ze een iets uitgebreider ontbijt zouden serveren zou het hoger uit gekomen zijn.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017