Cathay Pacific vleugel

HONGKONG - Cathay Pacific zet in op het gebruik van duurzame kerosine om de CO2-uitstoot te reduceren. In 2030 moet tien procent van het totale brandstofverbruik van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij bestaan uit zogeheten Sustainable Aviation Fuel (SAF), ofwel brandstof die geproduceerd is uit hernieuwbare, niet-fossiele grondstoffen.

Lufthansa A340-600

FRANKFURT - Lufthansa wil 2,14 miljard euro ophalen met een nieuwe aandelenuitgifte om het eigen vermogen te versterken en ontvangen steungelden aan de Duitse overheid terug te kunnen betalen. Vanaf woensdag zullen 6 miljoen nieuwe aandelen worden aangeboden aan de huidige aandeelhouders, waardoor het aantal uitstaande aandelen verdubbelt.

Flyr 737

OSLO - De Noorse prijsvechter Flyr breidt de dienstregeling in oktober uit met vluchten van thuisbasis Oslo naar Parijs, Rome en Kopenhagen. Binnenkort worden er volgens de dit jaar gestarte luchtvaartmaatschappij nog meer Europese routes aangekondigd.

Schiphol landing Airbus

SCHIPHOL - Omwonenden van de luchthaven Schiphol klagen meer over geluid van vliegtuigen dan voor de coronapandemie. Het aantal vluchten is nog niet op het oude niveau van 2019, maar toch is het aantal klachten gestegen, schrijft het AD.

Garuda Boeing 777

JAKARTA - Garuda Indonesia heeft in een presentatie voor leasemaatschappijen uit de doeken gedaan hoe het invulling wil geven aan het eerder aangekondigde voornemen om de vloot te halveren. In het plan staat onder meer dat de 10 Boeing 777-300ER’s verdwijnen, en dat de uitstaande order voor 13 Airbus A330neo’s geannuleerd of heronderhandeld wordt.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Schiphol streeft Parijs CDG voorbij en is nu grootste FLAP-luchthaven

18 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol is in augustus Parijs CDG voorbijgestreefd qua passagiersaantallen en is daardoor nu de drukste van de vier grote West-Europese hubs. Dat zijn behalve Parijs en Schiphol ook Frankfurt en Londen Heathrow (de zogeheten FLAP-luchthavens).

Air France Boeing 777 keert terug na harde knal en schade in cabine

18 september 2021 | Door: 
onze redactie

BEIJING - Een Air France Boeing 777-300ER is zaterdag kort na vertrek uit Beijing teruggekeerd, nadat er een luide knal aan boord gehoord werd. Vervolgens ontstond er rookontwikkeling in de cabine. Het vliegtuig is veilig teruggekeerd, en de passagiers worden later vandaag met een vervangend toestel naar Parijs gebracht.

Schiphol nog in overleg met veiligheidsregio over mondkapjesplicht en panoramaterras

18 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol kan nog niet zeggen wat er op 25 september verandert aan de coronamaatregelen op de luchthaven. Het vliegveld is daarover nog in overleg met de veiligheidsregio en andere partners, zo laat een woordvoerder van Schiphol weten. Op tafel liggen onder meer de mondkapjesplicht en de heropening van het panoramaterras.

Overig nieuws

Overig nieuws

Cathay Pacific stelt verwachting tot eind 2021 naar beneden bij

20 september 2021 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - Cathay Pacific stelt de verwachtingen voor het passagiersvervoer voor de rest van dit jaar naar beneden bij nu er geen sprake is van een versoepeling van internationale reisrestricties in met name de thuisregio Azië/Pacific. Daardoor is de luchtvaartmaatschappij uit Hongkong niet in staat de capaciteit op te voeren.

SWISS verkoopt overgebleven broodjes met korting om verspilling tegen te gaan

20 september 2021 | Door: 
onze redactie

ZURICH - SWISS kijkt naar mogelijkheden om voedselverspilling aan boord tegen te gaan. In dat kader test de Zwitserse luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid om onverkochte cateringproducten aan het eind van de vlucht met een flinke korting aan passagiers te verkopen.

In beeld: United-toestel raakt uit balans

18 september 2021 | Door: 
onze redactie

LEWISTON - Een United Airlines-vliegtuig dat het USC Trojans American Football-team vervoerde, bleek vrijdag kort na de aankomst in het Amerikaanse Lewiston iets te tail heavy. Net nadat de spelers het toestel hadden verlaten, kantelde de Boeing naar achteren. De coach en de andere stafleden zaten toen nog wel aan boord en schrokken behoorlijk. Nadat het toestel weer recht was gezet door het grondpersoneel, konden zij zonder kleerscheuren het vliegtuig alsnog verlaten.

LVN Podcast: vlees- en vaccinatieperikelen bij KLM

17 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Vlees- en vaccinatieperikelen bij KLM, Surinam Airways aast op een blauwe A330, Maastricht moet mogelijk dicht, Schiphol gooit de tarieven omhoog en Lufthansa zwaait de A380 uit. Dat en meer in de nieuwe Luchtvaartnieuws Podcast.

United Airlines start vluchten tussen Washington en Lagos

17 september 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - United Airlines start op 29 november een lijndienst tussen Washington en Lagos. De Nigeriaanse metropool wordt drie keer per week met de Amerikaanse hoofdstad verbonden. Het is voor het eerst dat beide steden rechtstreeks aan elkaar worden gekoppeld.

Lufthansa Group benoemt Steffen Harbarth tot topman Air Dolomiti

17 september 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De Lufthansa Group heeft Steffen Harbarth naar voren geschoven als nieuwe topman van Air Dolomiti. Hij is nu nog één van de twee directeuren van Lufthansa CityLine, maar gaat per 1 januari 2022 bij de Italiaanse dochteronderneming aan de slag.

Nieuws van Partners

8 dagen Damon Kefalos Cyprus, vlucht, transfer €419 p.p.

Dicht bij zee, dicht bij archeologische opgravingen en toch midden in de gezelligheid van Paphos. Dat is waar een verblijf in de driesterren appartementen Damon Kefalos voor staat. Prijs €419 per persoon (8 dagen), vlucht en transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 10 oktober.

7 dagen Bull Eugenia Victoria & Spa, vlucht, transfer en half pension €496 p.p.

Hotel Bull Eugenia Victoria & Spa in Playa del Inglés op Gran Canaria is iets bijzonders. Van de goede wifi tot de heerlijke buffetten. Even rust zoeken kan in het prachtige wellnesscentrum. Een van de grootste in de wijde omtrek. Prijs €496 per persoon (7 dagen), vlucht, transfer en half pension met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 29 september

8 dagen Harris appartementen Lesbos, vlucht plus transfer €276 p.p.

Bij Harris is het niet moeilijk om helemaal in de Griekse vakantiemodus te komen. In dit fijne appartementencomplex voelt iedereen zich meteen thuis. Een ontspannen sfeer, een schoon bed, een zwembad voor de deur en een fijn uitzicht over de baai.Prijs €276 per persoon (8 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 28 september

Video

In beeld: laatste Airbus A380 van Lufthansa verlaat Frankfurt Airport

14 september 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De laatste Lufthansa Airbus A380 die nog op Frankfurt Airport stond heeft de luchthaven dinsdag verlaten. Het toestel vertrok voor opslag richting het Spaanse Teruel. Het was hoogstwaarschijnlijk het laatste vertrek van een Lufthansa A380 vanaf Frankfurt.

Beperkt vliegverkeer boven Zandvoort tijdens Dutch Grand Prix

2 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Wie Max Verstappen komend weekend vanuit de lucht wil gadeslaan heeft pech: Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hanteert een streng vliegbeleid in het luchtruim boven Zandvoort, waar zondag de Dutch Grand Prix wordt gehouden.

In beeld: eerste A220 voor Air France de lucht in

27 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MIRABEL - De eerste A220-300 voor Air France heeft donderdag een eerste testvlucht gemaakt bij de Airbus-fabriek in Mirabel, Canada. Een bijzonder moment voor de Franse maatschappij, die in totaal zestig exemplaren besteld heeft om de Airbus A318- en A319-vloot te vervangen.

Topvacatures

Poll

Ik heb liever zelf de keuze tussen vega of vlees
49% (562 stemmen)
Zeker, goede manier om te verduurzamen
29% (331 stemmen)
Nee, ik wil sowieso 'chicken or beef'
19% (222 stemmen)
Maakt niet uit, ik neem zelf eten mee
1% (20 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 1129

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen