Marechaussee aanhouding verdachte

SCHIPHOL - De politie heeft de afgelopen weken zeven aanhoudingen verricht naar aanleiding van een enorme cokevangst op Schiphol eerder dit jaar. Ze worden verdacht van witwassen, invoer van harddrugs of een combinatie daarvan. In totaal zijn er nu al dertien personen als verdachten aangemerkt, waarvan er tien werkzaam zijn voor een bedrijf op de luchthaven.

DHL Eviation Alice

SEATTLE - Pakketvervoerder DHL Express gaat op pad met de vrachtversie van de Eviation Alice, een volledig elektrisch vliegtuig. Het bedrijf heeft twaalf exemplaren besteld, die vanaf 2024 moeten worden geleverd.

Corendon Dutch Airlines Boeing 737

AMSTERDAM - Sunweb (of beter gezegd houdstermaatschappij Sunscreen) kan in kort geding niet worden gedwongen mee te werken aan de overdracht van de aandelen in Corendon Holding en het betalen van de koopprijs. Dat is de uitkomst van het hoger beroep dat Corendon instelde tegen een vonnis van de kortgedingrechter in Amsterdam.

Lufthansa Twente

HENGELO - Lufthansa haalt één van de twee overgebleven Boeing 747’s die nog op Twente Airport stonden geparkeerd dinsdag naar huis. Rond 13.00 uur vliegt de D-ABVX terug naar thuisbasis Frankfurt. Daar wordt het toestel binnenkort ingezet om weer passagiersvluchten uit te voeren.

Qantas A330

SYDNEY - Qantas en dochtermaatschappij Jetstar sturen 2.500 medewerkers voor minstens twee maanden met verlof. Het personeel is tijdelijk overbodig vanwege de stijgende coronacijfers in Australië. De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat zij in principe niet worden ontslagen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meer mensen pakken het vliegtuig, maar veel stoelen blijven nog leeg

3 augustus 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het aantal mensen dat in het tweede kwartaal aan boord van een vliegtuig stapte was vier keer zo groot als in dezelfde periode een jaar eerder. Toch bleven op de meeste vluchten nog behoorlijk veel stoelen leeg, blijkt uit statistieken van het CBS.

Coronacrisis blijft molensteen om nek Japan Airlines

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

TOKIO - Japan Airlines blijft veel last houden van de coronacrisis. De Japanse luchtvaartmaatschappij gaat gebukt onder aanhoudende reisrestricties als gevolg van het stijgende aantal besmettingen in het land, wat zijn weerslag heeft op het aantal passagiers en de financiën. 

Green Airlines kan geen vluchten meer aanbieden

2 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

PADERBORN/KARLSRUHE - Green Airlines heeft een probleem: de virtuele Duitse maatschappij kan in ieder geval tijdelijk geen vluchten meer aanbieden. German Airways, verantwoordelijk voor de vluchtuitvoering, heeft de samenwerking namelijk per direct beëindigd. Dat is het gevolg van een ‘verschillende opvatting’ over de gemaakte afspraken.

Overig nieuws

Overig nieuws

Israël zet Nederland op quarantainelijst: ook volledig gevaccineerden moeten in isolatie

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

TEL AVIV - Israël heeft Nederland en nog zeventien landen op de quarantainelijst gezet. Vanaf woensdag 11 augustus moeten zelfs volledig gevaccineerden die het land binnenkomen verplicht een week in isolatie. Tijdens die periode moeten zij ook twee tests afnemen.

In beeld: man vastgebonden nadat hij stewardessen bij hun borsten vastgreep

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Op een Frontier Airlines-vlucht van Philadelphia naar Miami heeft een passagier zich zaterdag enorm misdragen. De man, die gedronken had, was gewelddadig en randde het personeel aan. Uiteindelijk moest hij met tape vastgebonden worden aan zijn stoel.

Amerikaanse overheid roept Amerikanen op om niet meer naar Curaçao te reizen

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON D.C. - Het Amerikaanse RIVM (het CDC) heeft Curaçao als zeerhoogrisicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart (Level 4) vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen worden dringend geadviseerd om niet naar Curaçao af te reizen.

Cathay Pacific trakteert olympische medaillewinnaars op jaar lang gratis Business Class-vluchten

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - Als de Hongkongse sporters op de Olympische Spelen nog niet genoeg gemotiveerd waren, dan zijn ze dat nu wél: Cathay Pacific heeft namelijk laten weten dat de medaillewinnaars een jaar lang gratis in Business Class mogen vliegen, zo vaak als ze willen.

British Airways-lounge op JFK na maanden weer open

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - British Airways heeft haar Galleries Club-lounge op New York JFK na zestien maanden heropend. De stap volgt op het besluit om reizen van de VS naar Groot-Brittannië weer zonder quarantaineplicht toe te staan voor volledig gevaccineerde Amerikanen. 

Dubbel feest op Mallorca: Lufthansa komt met Boeing 747 én Airbus A350

31 juli 2021 | Door: 
onze redactie

PALMA DE MALLORCA - Zoals bekend, zet Lufthansa deze zomervakantie elke zaterdag een reusachtige Boeing 747-8 in naar Mallorca. Vandaag, zaterdag 31 juli, doen de Duitsers daar nog een schepje bovenop en komen ook met een Airbus A350 naar het Spaanse eiland.

Nieuws van Partners

8 dagen Kreta TUI Time to Smile, vlucht plus transfer €348 p.p.

Viersterren appartementen Time to Smile Sundance is 'the place to be' op Kreta. Start de dag met een goede koffie. In het appartement staat een Nespresso apparaat, maar bij de koffiebar maken ze er ook graag één voor je klaar. Prijs €348 per persoon (8 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol.

9 dagen Curaçao Chogogo, incl. vlucht en transfer €799 p.p.

Bij het sfeervolle Chogogo Resort op Curaçao voel je je direct thuis dankzij het vriendelijke personeel, de gemoedelijke sfeer en de uitstekende bungalows met veranda. Waar ga je 's avonds eten: Zest, Zanzibar of Tinto, of haal je iets lekkers bij de Albert Heijn om de hoek. Wat fijn dat het Jan Thiel strand zo dichtbij is. Prijs €799 per persoon, incl vlucht en transfer met TUI.

8 dagen Mallorca TUI Time to Smile, vlucht plus transfer €496 p.p.

Het gloednieuwe viersterren Time to Smile Sunny Village ligt in Playa del Inglés, vlakbij het bruisende centrum. Met een korte wandeling sta je met je voeten in het zand en kun je van je vakantie genieten in de zon. Prijs €496 per persoon (8 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol of Groningen.

Video

In beeld: man vastgebonden nadat hij stewardessen bij hun borsten vastgreep

3 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Op een Frontier Airlines-vlucht van Philadelphia naar Miami heeft een passagier zich zaterdag enorm misdragen. De man, die gedronken had, was gewelddadig en randde het personeel aan. Uiteindelijk moest hij met tape vastgebonden worden aan zijn stoel.

Azul wil 220 Lilium Jets kopen

2 augustus 2021 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De grote Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul is van plan om 220 eVTOL-vliegtuigen te kopen bij het Duitse Lilium GmbH. Daarmee wil Azul vanaf 2025 een fijnmazig binnenlands netwerk opzetten, ter aanvulling op de lijndiensten met reguliere vliegtuigen. De deal moet nog uitonderhandeld worden, en is maximaal 1 miljard dollar waard.

In beeld: Russisch blusvliegtuig komt vlak langs zeilboot, familie schrikt zich rot

31 juli 2021 | Door: 
onze redactie

MARMARIS - Turkije wordt momenteel geteisterd door bosbranden. Om de Turken te helpen bij de bestrijding, worden er Russische Beriev Be-200-blusvliegtuigen ingezet, die het water zo uit de zee scheppen. Een familie op een zeilboot kon dat van wel heel dichtbij aanschouwen.

Topvacatures

Poll

Nee.
48% (581 stemmen)
Ja.
41% (504 stemmen)
Weet ik nog niet.
10% (123 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 1208

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen