WEEZE - Ryanair vliegt komend winterseizoen van Weeze naar het Spaanse Oviedo. De route wordt elke dinsdag en zondag gevlogen en is met name interessant voor pelgrims vanwege de vertrekplaats van de wandelroute naar Santiago de Compostella. 

KLM Boeing 787

SCHIPHOL - Niet alleen op Schiphol maar ook op luchthavens in de VS, Canada en Mexico heeft KLM te kampen met personeelstekort op de grond. Overal ontbreekt het aan mankracht bij security en de bagageafhandeling. “In Washington, Boston en Austin is de situatie het meest uitdagend.” 

Icelandair 737 MAX

KEFLAVIK - Icelandair voegt nog eens twee Boeing 737 MAX-toestellen toe aan de vloot. Die worden geleased van BOC Aviation. Daardoor beschikt de IJslandse luchtvaartmaatschappij eind 2023, als de nieuwe vliegtuigen zijn geleverd, over twintig exemplaren. 

China Southern A319neo

PARIJS - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft voor meer dan 37 miljard dollar (zo'n 35 miljard euro) aan orders ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen. In totaal bestelden China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Air China en Shenzhen Airlines 292 toestellen van de A320neo-serie bij Airbus.

SunExpress FMO

SCHIPHOL - De Turkse vakantievlieger SunExpress verplaatst in juli een aantal vluchten van Schiphol naar Münster-Osnabrück Airport. Dat is nodig vanwege de beperking van het aantal passagiers op de Nederlandse luchthaven, die de lange wachtrijen probeert terug te dringen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Tractoren worden maandag niet getolereerd op snelwegen Schiphol

1 juli 2022 | Door: 
ANP

HAARLEMMERMEER - Boeren die maandag rond Schiphol willen demonstreren, kunnen beter niet proberen de snelwegen rond de luchthaven met trekkers te blokkeren. "Een blokkade wordt niet getolereerd", zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt. Hij zegt dat er in zo'n geval wordt ingegrepen met "voertuigen van de politie en de marechaussee". Hij wijst erop dat tractoren op de snelweg sowieso niet zijn toegestaan.

Rotterdam The Hague Airport bereidt zich voor op boerenprotest

1 juli 2022 | Door: 
Reismedia

ROTTERDAM - Boze boeren willen maandag gaan protesteren op Rotterdam The Hague Airport, als onderdeel van hun poging om het land die dag plat te leggen. De Rotterdamse luchthaven is daarom in overleg met de marechaussee over mogelijke maatregelen.

Air Malta verplaatst vluchten van Schiphol naar Rotterdam

1 juli 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Air Malta verplaatst enkele vluchten van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport. Om de lange wachtrijen op Schiphol in te beperken moeten alle luchtvaartmaatschappijen het aantal passagiers verminderen door minder tickets te verkopen of vluchten te schrappen of overhevelen.

Overig nieuws

Overig nieuws

In beeld: nieuwe KLM-baas Marjan Rintel stelt zichzelf voor

1 juli 2022 | Door: 
Reismedia

SCHIPHOL - Marjan Rintel is vandaag officieel begonnen aan haar werk als nieuwe president-directeur van KLM. Ter gelegenheid daarvan heeft de voormalige NS-baas een videoboodschap opgenomen voor het personeel van de luchtvaartmaatschappij, waarin ze zichzelf voorstelt.

Sunweb voert ook na half augustus alle vakanties uit

1 juli 2022 | Door: 
ANP

DEN HAAG - Reisorganisatie Sunweb voert ook na half augustus alle vakanties uit. Dat geldt voor de vakanties van alle merken van de Sunweb Group, dus Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera. Eerder had Sunweb gezegd dat alle vakanties die voor 7 juli tot en met 14 augustus op de planning staan doorgaan, ondanks de vluchtbeperkingen op luchthaven Schiphol.

Eurostar voegt vierde dagelijkse trein toe: straks ook in ochtend naar Londen

1 juli 2022 | Door: 
Reismedia

ROTTERDAM - Eurostar voegt per 5 september doordeweeks een vierde dagelijkse trein toe aan de dienstregeling tussen Amsterdam en Londen. Daardoor kunnen reizigers ook in de ochtend non-stop per trein naar de Britse hoofdstad, net zoals vóór de coronacrisis al het geval was.

Komst F-35 naar Volkel betekent wederopstanding 313 squadron

1 juli 2022 | Door: 
onze redactie

VOLKEL - Donderdag landde de eerste F-35 die op vliegbasis Volkel gestationeerd wordt op zijn nieuwe thuisbasis.De komst van de opvolger van de F-16 betekent de wederopstanding van het 313 squadron, dat in 2020 werd ontbonden. 

Aandeel Air France-KLM weer fors onderuit op Damrak

30 juni 2022 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Het aandeel Air France-KLM verloor donderdag weer meer waarde en was een van de grootste verliezers op een beurs in Amsterdam met overwegend rode cijfers. De daling vond plaats op de dag dat KLM bekend maakte het laatste deel van de miljoenenlening van de overheid en banken te hebben terugbetaald.

Turkish Airlines en IndiGo hervatten codeshare-overeenkomst

30 juni 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Turkish Airlines en IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India en tevens de nieuwe werkgever van vertrekkend KLM-topman Pieter Elbers, blazen hun codesharesamenwerking nieuw leven in. Daardoor kan Turish meer bestemmingen binnen India aan haar klanten aanbieden.

Topvacatures

Video

In beeld: nieuwe KLM-baas Marjan Rintel stelt zichzelf voor

1 juli 2022 | Door: 
Reismedia

SCHIPHOL - Marjan Rintel is vandaag officieel begonnen aan haar werk als nieuwe president-directeur van KLM. Ter gelegenheid daarvan heeft de voormalige NS-baas een videoboodschap opgenomen voor het personeel van de luchtvaartmaatschappij, waarin ze zichzelf voorstelt.

Air New Zealand komt met 'stapelbedden' in Economy Class

1 juli 2022 | Door: 
Fabian Bais

AUCKLAND - Air New Zealand introduceert een nieuwe cabine in de Boeing 787 Dreamliner. Het meest opvallende aan boord worden de Skynest-plekken, waar Economy Class-reizigers in een soort stapelbedden kunnen slapen.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten wegens pilotentekort

23 juni 2022 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten vluchten schrappen of zelfs routes laten vervallen door een tekort aan piloten. Vervoerders als American, Delta, United trekken zich met name terug van kleinere luchthavens.

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen