PLAY A320neo

BRUSSEL - De IJslandse budgetmaatschappij PLAY heeft een lijndienst geopend tussen Keflavik en Brussel. De Belgische hoofdstedelijke luchthaven wordt vanaf nu twee keer per week aangevlogen, maar het aantal vluchten moet in juli zijn gegroeid tot vier per week.

Avianca Cargo A330F

MIAMI - Avianca Cargo krijgt dit najaar de beschikking over de Airbus A321P2F. De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij huurt vier toestellen van het Amerikaanse GlobalX, dat in 2024 over twintig van dergelijke toestellen hoopt te beschikken. Daarnaast komt de A330P2F bij de vloot

Marechaussee Schiphol

SCHIPHOL - Vakbond CNV wil dat de marechaussee wordt ingezet om agressie tegen beveiligingsmedewerkers op Schiphol de kop in te drukken. “Het is wachten op ongelukken”, waarschuwt de bond, die van beveiligers verontruste signalen ontvangt.

PARIJS - De staking waar vakbond FNV op Schiphol mee dreigt, helpt niet om de problemen op de luchthaven op te lossen. Dat zei topman Pieter Elbers van KLM na de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM in Parijs. De bond kondigde grootschalige acties aan per 1 juni als er geen akkoord is voor die tijd over het verlichten van de werkdruk.

Drukte, lange rijen op Schiphol

DEN HAAG - Ook de komende dagen worden druk op Schiphol. De luchthavenexploitant spreekt van een piekdag bij de vertrekkende vluchten op woensdag en een dag later op Hemelvaartsdag. Bij de aankomsten gaat het dan om drukke dagen, waarbij reizigers evengoed rekening moeten houden met langere rijen. Op vrijdag is het vooral qua aankomsten erg druk. Verder zal er op zondag sprake zijn van topdrukte, voorziet de luchthavenexploitant.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

ANVR: overweeg inroepen leger voor beveiliging op Schiphol

24 mei 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

SCHIPHOL - Het kabinet moet overwegen om het leger in te roepen om de problemen met de beveiliging op Schiphol het hoofd te bieden. Dat zegt de directeur van reisbrancheorganisatie ANVR, Frank Oostdam, tegen RTL Nieuws. "Misschien moeten we dan mensen van het leger gaan inroepen om te zorgen dat de beveiliging op orde is. Om deze periode maar door te komen", zegt Oostdam.

Air France-KLM hard onderuit op de beurs na nieuws over aandelenuitgifte

24 mei 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

AMSTERDAM - Air France-KLM ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. Een aandeel kostte aan het eind van de handelsdag maar liefst 20,6 procent minder, waarmee het fonds de rij sloot in de Midkapindex. De luchtvaartcombinatie wil bijna 2,3 miljard euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het geld zal worden gebruikt om de staatssteun die tijdens de coronacrisis werd ontvangen, sneller terug te betalen.

Aandeelhouders Air France-KLM akkoord met bonus en contractverlenging Ben Smith

24 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De aandeelhouders van Air France-KLM hebben hun zegen gegeven aan de miljoenenbonus van topman Ben Smith. Driekwart stemde voor. Ook de voortijdige contractverlenging van de Canadees werd tijdens de jaarvergadering in Parijs geaccordeerd. 

Overig nieuws

Overig nieuws

Lufthansa bevestigt interesse in Italiaanse branchegenoot ITA

24 mei 2022 | Door: 
ANP

FRANKFURT - Lufthansa wil zijn Italiaanse branchegenoot ITA overnemen. Daarvoor trekt de Duitse luchtvaartonderneming samen op met containervervoerder MSC. ITA is de rechtsopvolger van de eerder failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij Alitalia.

Luchtbrug van Rotterdam Airport naar Tirana

23 mei 2022 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - Vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekken er de komende twee dagen veel vluchten naar Tirana, Albanië, waar Feyenoord woensdagavond de Conference League-finale tegen AS Roma speelt. Dat leidt tot een bonte stoet aan chartervliegtuigen op de luchthaven.

Vijf doden door ongeluk met klein passagiersvliegtuig in Frankrijk

22 mei 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Door een ongeluk met een vliegtuig in het zuidoosten van Frankrijk zijn zaterdagmiddag vijf mensen om het leven gekomen, melden Franse media. Mogelijk is er ook een kind onder de slachtoffers, maar dat is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Vier van de vijf doden zouden leden van één gezin zijn.

Jet Airways mag weer de lucht in

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

DELHI - Drie jaar na de ondergang heeft het herboren Jet Airways weer een vliegvergunning. De luchtvaartmaatschappij maakte vrijdag bekend dat ze een AOC (Air Operator Certificate) heeft ontvangen van de Indiase luchtvaartautoriteit. De commerciële vluchtuitvoering moet in het najaar van start gaan; met welke routes is nog onbekend.

Delta neemt eerste Airbus A321neo in dienst

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

BOSTON - Delta Air Lines heeft vrijdag de eerste van in totaal 155 Airbus A321neo’s in dienst genomen. Het toestel werd op een lijnvlucht van Boston naar San Francisco ingezet. In juli volgen ook vluchten van Boston naar San Diego, Denver en Seattle.

Herstel Rotterdam Airport gaat rap: passagierscijfers op meer dan 80 procent van pre-coronaniveau

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - De passagierscijfers op Rotterdam The Hague Airport zijn in april voor het eerst op meer dan 80 procent uitgekomen van het niveau in recordjaar 2019. In totaal maakten er vorige maand 141.966 reizigers van de luchthaven gebruik. Naar verwachting zullen de cijfers in mei nog een stuk hoger uitvallen, maar dat wordt pas in juni bekend.

Topvacatures

Video

In beeld: zo kan Maastricht Aachen Airport er in 2035 uitzien

19 mei 2022 | Door: 
onze redactie

MAASTRICHT-AIRPORT - Op 3 juni besluit de provincie Limburg over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Er liggen vier scenario's op tafel, waaronder sluiting. De luchthaven zelf is druk bezig om zijn belang voor de regionale economie te benadrukken, waaronder nu ook met een opvallende video.

Topman Alaska Airlines door het stof om pilotentekort

14 mei 2022 | Door: 
Rob Somsen

SEATTLE - De CEO van Alaska Airlines, Ben Minicucci, heeft in een videoboodschap zijn excuses aangeboden voor het annuleren van 50 van de dagelijkse 1.200 vluchten. De maatschappij kampt met een tekort aan piloten voor de uitvoering van het gepubliceerde vluchtschema en het management heeft dit te laat onderkend, aldus de topman.

Mislukte stunt kost Amerikaanse piloten vliegbrevet

13 mei 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

WASHINGTON - Twee Amerikaanse stuntpiloten moeten hun vliegbrevet inleveren wegens een mislukte poging om op 4 kilometer hoogte van vliegtuig te wisselen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA noemt de stunt, waarbij één toestel neerstortte maar niemand gewond raakte, "roekeloos en ongehoord".

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen