SINGAPORE - De luchthaven Changi Airport in Singapore hervat de activiteiten in Terminal 2 vanaf 29 mei 2022. Het gaat hierbij om de eerste fase van de heropening van de terminal. De luchthaven meldt zondag zich voor te bereiden op de verwachte toename van het passagiersverkeer in de komende maanden.

KLM Cityhopper E2

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zondag nog eens 12 vluchten geschrapt vanwege personeelstekorten. Het gaat om vluchten binnen Europa, laat een woordvoerster weten. Die komen bij de 42 al eerder geschrapte vluchten voor zondag. Voor maandag annuleert de luchtvaartmaatschappij 28 vluchten, dus 14 zogeheten retourvluchten, binnen Europa vanwege personeelsgebrek.

SkyUp Boeing 737

SCHIPHOL - Wie deze zomer met Corendon naar Griekenland vliegt maakt kans om te vliegen in een toestel van de Oekraïense luchtvaartmaatschappij SkyUp. Corendon Airlines Europe, de in Malta gevestigde airline van de touroperator, wetleast sinds begin deze maand drie Boeing 737-800’s van SkyUp.

SCHIPHOL  -  Schiphol heeft zaterdag geen problemen door drukte met reizigers. Dat laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Hij stelt dat het druk is met passagiers, maar dat alles goed verloopt. "Er is geen situatie waar we niet mee om kunnen gaan." Toch is er sprake van de nodige vluchtvertragingen zo blijkt uit onderzoek van dit medium.

SAF Eelde

EELDE - Een groep ambtenaren van de gemeente en de provincie Groningen en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven keerden zaterdag, na een innovatiemissie in Zweden en Finland, terug naar Nederland op een bijzondere vlucht. De gehuurde Saab 2000 vloog grotendeels op duurzame brandstof (SAF) van Helsinki naar Eelde.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Vanaf nu geen mondkapjesplicht meer in vliegtuig en op luchthaven

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Vanaf vandaag, zaterdag 21 mei, geldt er geen mondkapjesplicht meer op Nederlandse luchthavens en in vliegtuigen. Daarmee treedt het besluit in werking dat het kabinet vorige week nam. Er hoeft nu nergens meer van overheidswege een mondkapje gedragen te worden in Nederland.

In de toekomst minder vertraging door ongepland vliegtuigonderhoud

20 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het moet in de toekomst mogelijk worden om maanden van tevoren te voorspellen of een vliegtuig onderhoud nodig heeft. Dat moet ertoe leiden dat vluchtuitval door onverwachte mankementen tot het verleden gaat behoren, is één van de conclusies van project ReMAP. 

Personeelstekort zorgt voor vluchtuitval bij Transavia

20 mei 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

SCHIPHOL - Bij Transavia moet in de periode april tot en met oktober circa 2 procent van de vluchten geannuleerd worden, omdat de roosters niet rond zijn te krijgen. Dat zou neerkomen op honderden vluchten, al wilde een woordvoerder zich niet aan aantallen wagen. Ook omdat het gaat over een langere periode waarbij er bijvoorbeeld in de zomervakantie meer wordt gevlogen dan in de periodes daaromheen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Vijf doden door ongeluk met klein passagiersvliegtuig in Frankrijk

22 mei 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Door een ongeluk met een vliegtuig in het zuidoosten van Frankrijk zijn zaterdagmiddag vijf mensen om het leven gekomen, melden Franse media. Mogelijk is er ook een kind onder de slachtoffers, maar dat is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Vier van de vijf doden zouden leden van één gezin zijn.

Jet Airways mag weer de lucht in

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

DELHI - Drie jaar na de ondergang heeft het herboren Jet Airways weer een vliegvergunning. De luchtvaartmaatschappij maakte vrijdag bekend dat ze een AOC (Air Operator Certificate) heeft ontvangen van de Indiase luchtvaartautoriteit. De commerciële vluchtuitvoering moet in het najaar van start gaan; met welke routes is nog onbekend.

Delta neemt eerste Airbus A321neo in dienst

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

BOSTON - Delta Air Lines heeft vrijdag de eerste van in totaal 155 Airbus A321neo’s in dienst genomen. Het toestel werd op een lijnvlucht van Boston naar San Francisco ingezet. In juli volgen ook vluchten van Boston naar San Diego, Denver en Seattle.

Herstel Rotterdam Airport gaat rap: passagierscijfers op meer dan 80 procent van pre-coronaniveau

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - De passagierscijfers op Rotterdam The Hague Airport zijn in april voor het eerst op meer dan 80 procent uitgekomen van het niveau in recordjaar 2019. In totaal maakten er vorige maand 141.966 reizigers van de luchthaven gebruik. Naar verwachting zullen de cijfers in mei nog een stuk hoger uitvallen, maar dat wordt pas in juni bekend.

KLM schrapt nog altijd vluchten door drukte op Schiphol

20 mei 2022 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - KLM heeft de afgelopen drie dagen 's middags zes tot acht retourvluchten moeten schrappen vanwege drukte op de luchthaven Schiphol. Ook had de luchtvaartmaatschappij last van het slechte weer, aldus een woordvoerster.

Eindhoven Airport zaterdag door staking minder goed bereikbaar met openbaar vervoer

20 mei 2022 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Vakbond FNV heeft voor zaterdag 21 mei een 24-uurs staking aangekondigd op de stalling van busvervoerder Hermes in Eindhoven. Daardoor rijden er waarschijnlijk veel minder bussen tussen station Eindhoven en Eindhoven Airport. De exacte gevolgen zijn nog onduidelijk.

Topvacatures

Video

In beeld: zo kan Maastricht Aachen Airport er in 2035 uitzien

19 mei 2022 | Door: 
onze redactie

MAASTRICHT-AIRPORT - Op 3 juni besluit de provincie Limburg over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Er liggen vier scenario's op tafel, waaronder sluiting. De luchthaven zelf is druk bezig om zijn belang voor de regionale economie te benadrukken, waaronder nu ook met een opvallende video.

Topman Alaska Airlines door het stof om pilotentekort

14 mei 2022 | Door: 
Rob Somsen

SEATTLE - De CEO van Alaska Airlines, Ben Minicucci, heeft in een videoboodschap zijn excuses aangeboden voor het annuleren van 50 van de dagelijkse 1.200 vluchten. De maatschappij kampt met een tekort aan piloten voor de uitvoering van het gepubliceerde vluchtschema en het management heeft dit te laat onderkend, aldus de topman.

Mislukte stunt kost Amerikaanse piloten vliegbrevet

13 mei 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

WASHINGTON - Twee Amerikaanse stuntpiloten moeten hun vliegbrevet inleveren wegens een mislukte poging om op 4 kilometer hoogte van vliegtuig te wisselen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA noemt de stunt, waarbij één toestel neerstortte maar niemand gewond raakte, "roekeloos en ongehoord".

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen