KLM Cityhopper E195-E2 Schiphol

SCHIPHOL - KLM heeft de afgelopen drie dagen 's middags zes tot acht retourvluchten moeten schrappen vanwege drukte op de luchthaven Schiphol. Ook had de luchtvaartmaatschappij last van het slechte weer, aldus een woordvoerster.

KLM onderhoud

SCHIPHOL - Het moet in de toekomst mogelijk worden om maanden van tevoren te voorspellen of een vliegtuig onderhoud nodig heeft. Dat moet ertoe leiden dat vluchtuitval door onverwachte mankementen tot het verleden gaat behoren, is één van de conclusies van project ReMAP. 

Transavia Boeing 737-800

SCHIPHOL - Transavia verwacht de komende tijd incidenteel vluchten te moeten annuleren door de "grillige" arbeidsmarkt, maar dat zullen er minder zijn dan voorheen. De maatschappij zegt voor de zomer volop nieuw personeel aan het werven en opleiden te zijn. Dat laat een woordvoerster weten na eerdere berichtgeving in De Telegraaf, waarin stond dat vluchten bij Transavia werden geannuleerd wegens personeelsgebrek.

Frankfurt Airport

BRUSSEL - Europese luchthavens zijn iets positiever over het herstel van de luchtvaart. Waar ze eerder verwachtten dat het aantal passagiers op de vliegvelden pas in 2025 op het niveau van voor de coronapandemie zou liggen, denken ze nu dat dit punt in 2024 is bereikt. Maar de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, een mogelijke recessie met hoge inflatie en nieuwe coronavarianten kunnen dit scenario nog dwarsbomen, waarschuwt branchevereniging Airports Council International (ACI) Europe.

Alain Regourd

STRAATSBURG - Het Franse vliegbedrijf Amelia, onderdeel van Regourd Aviation, vliegt sinds april tien keer per week tussen Schiphol en Straatsburg. “Lijnvluchten worden voor ons steeds belangrijker”, zegt topman Alain Regourd in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Fouten door haast boosdoeners bij incident met Boeing 737 van KLM

20 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Haast en tijdsdruk vanwege vertraging was een belangrijke oorzaak van een incident met een Boeing 737-800 van KLM in juni 2018. Het toestel kwam tijdens de start op Schiphol pas vlak voor het einde van de baan los van de grond door fouten in de cockpit, zo concludeert de OVV.

Vier Fokker 70's met KLM-verleden in de etalage

20 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WOENSDRECHT - Vliegbedrijven die nog Fokker 70’s zoeken kunnen nu terecht bij Airline Technical Support (ATS) op Woensdrecht. Het bedrijf heeft vier toestellen in de etalage staan, die tijdens hun leven allemaal in dienst hebben gevlogen van KLM Cityhopper.

Air France-KLM in gesprek met investeerder over flinke kapitaalinjectie

20 mei 2022 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM is in gesprek met Apollo Global Management over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro. Dat geld moet worden gebruikt om een deel van de Franse staatssteun aan het bedrijf terug te betalen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Eindhoven Airport zaterdag door staking minder goed bereikbaar met openbaar vervoer

20 mei 2022 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Vakbond FNV heeft voor zaterdag 21 mei een 24-uurs staking aangekondigd op de stalling van busvervoerder Hermes in Eindhoven. Daardoor rijden er waarschijnlijk veel minder bussen tussen station Eindhoven en Eindhoven Airport. De exacte gevolgen zijn nog onduidelijk.

Dronken Nederlandse vrouw wil auto naast vliegtuig parkeren

20 mei 2022 | Door: 
onze redactie

DÜSSELDORF - Een Nederlandse automobiliste heeft donderdag commotie veroorzaakt op Düsseldorf Airport. Ze meldde zich bij één van de toegangspoorten van de luchthaven, en gaf aan dat ze haar auto direct naast het vliegtuig naar Spanje wilde parkeren. Toen de luchthavenbeveiliging dat weigerde, wilde de vrouw niet vertrekken en werd ze agressief.

NetJets op Europese tournee met Bombardier Challenger 650

20 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - NetJets, het grootste zakenjetbedrijf ter wereld, showde deze week de Bombardier Challenger 650 aan vermogende Europese klanten. Onder andere Schiphol werd aangedaan met het type, dat door NetJets al in de VS wordt ingezet en komend najaar haar Europese debuut maakt.

In beeld: zo kan Maastricht Aachen Airport er in 2035 uitzien

19 mei 2022 | Door: 
onze redactie

MAASTRICHT-AIRPORT - Op 3 juni besluit de provincie Limburg over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Er liggen vier scenario's op tafel, waaronder sluiting. De luchthaven zelf is druk bezig om zijn belang voor de regionale economie te benadrukken, waaronder nu ook met een opvallende video.

Malaysia Airlines met eigen materieel van Maleisië naar Qatar

19 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines start op 25 mei een eigen lijndienst tussen Kuala Lumpur en Doha. De Maleisische luchtvaartmaatschappij is nu al actief op de route tussen beide hoofdsteden via een codeshare met Oneworld-partner Qatar Airways. 

Air France-KLM grote stijger op de beurs na nieuws over samenwerking met CMA CGM

18 mei 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

SCHIPHOL - Air France-KLM was woensdag een van de weinige grote stijgers op de Amsterdamse beurs na de aankondiging van een grote deal met de Franse containervervoerder CMA CGM. Het aandeel steeg bijna 5 procent na de bekendmaking van een overeenkomst met CMA CGM over de versterking van het eigen vermogen van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Topvacatures

Video

In beeld: zo kan Maastricht Aachen Airport er in 2035 uitzien

19 mei 2022 | Door: 
onze redactie

MAASTRICHT-AIRPORT - Op 3 juni besluit de provincie Limburg over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Er liggen vier scenario's op tafel, waaronder sluiting. De luchthaven zelf is druk bezig om zijn belang voor de regionale economie te benadrukken, waaronder nu ook met een opvallende video.

Topman Alaska Airlines door het stof om pilotentekort

14 mei 2022 | Door: 
Rob Somsen

SEATTLE - De CEO van Alaska Airlines, Ben Minicucci, heeft in een videoboodschap zijn excuses aangeboden voor het annuleren van 50 van de dagelijkse 1.200 vluchten. De maatschappij kampt met een tekort aan piloten voor de uitvoering van het gepubliceerde vluchtschema en het management heeft dit te laat onderkend, aldus de topman.

Mislukte stunt kost Amerikaanse piloten vliegbrevet

13 mei 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

WASHINGTON - Twee Amerikaanse stuntpiloten moeten hun vliegbrevet inleveren wegens een mislukte poging om op 4 kilometer hoogte van vliegtuig te wisselen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA noemt de stunt, waarbij één toestel neerstortte maar niemand gewond raakte, "roekeloos en ongehoord".

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen