Indigo Elbers

SCHIPHOL - Het Indiase IndiGo, waar ex-KLM-topman Pieter Elbers sinds de zomer aan het roer staat, heeft de codeshare-samenwerking met Turkish Airlines verder uitgebreid. Daardoor kan de prijsvechter nu ook tickets naar Schiphol verkopen met overstap in Istanbul.

ICNG-B Flow Trein

SCHIPHOL - De NS heeft vrijdag het kleurenschema onthuld van de Intercity Nieuwe Generatie België (ICNG-B): de snelle trein die vanaf eind 2024 als IC Brussel tussen België en Nederland gaat rijden. Door de hogere topsnelheid van 200 kilometer per uur, en een aangepaste route met minder stops, kunnen Belgen en Nederlanders straks een half uur sneller met de NS van Schiphol naar Brussel reizen en vice versa.

United Airlines SFO

NEW YORK – De beurskoers van Boeing is vrijdag flink gestegen, nadat verschillende media meldden dat United Airlines op het punt staat om een grote order voor 787's te plaatsen. Het aandeel Boeing stond bij het sluiten van de handel 4 procent hoger, op 182 dollar.

SCHIPHOL - KLM en pilotenbond VNV roepen Brussel op om haast te maken met de invoering van de Single European Sky. Dit houdt in dat niet ieder land meer z’n eigen luchtruim- en regels heeft, waardoor vliegtuigen vaak een kortere route kunnen afleggen. De Europese luchtvaart zou zes tot tien procent CO2-uitstoot kunnen besparen door de invoering van één Europees luchtruim.

China Southern A330

SCHIPHOL - China Southern Airlines start een nieuwe lijndienst tussen Schiphol en Shenzhen. De Chinese stad, die grenst aan Hongkong, wordt vanaf januari wekelijks met Nederland verbonden, zo meldt de luchtvaartmaatschappij aan deze site.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Staking bagageafhandelaars op Heathrow vlak voor kerstvakantie

2 december 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

LONDEN - Bagageafhandelaars van Menzies Aviation op de Londense luchthaven Heathrow zijn van plan om vlak voor de kerstvakantie drie dagen het werk neer te leggen. Daarmee willen de ongeveer 350 medewerkers een loonsverhoging afdwingen.

Europese Commissie akkoord met Frans verbod op korteafstandsvluchten

2 december 2022 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - De Europese Commissie beschouwt het in 2021 ingevoerde verbod op korteafstandsvluchten in Frankrijk als legaal, mits er alternatieve treinverbindingen zijn met een reistijd van tweeënhalf uur of minder. Daarnaast geldt voorlopig als voorwaarde dat het verbod beperkt blijft tot drie jaar en na twee jaar wordt heroverwogen.

Lufthansa vliegt eerste A380 terug naar huis

2 december 2022 | Door: 
onze redactie

TERUEL - Lufthansa vliegt vrijdagmiddag de eerste Airbus A380 naar huis, na jarenlang in de opslag te hebben gestaan, ter voorbereiding op de heringebruikname volgend jaar. Het negen jaar oude toestel met de registratie D-AIMK verlaat als eerste de luchthaven van Teruel in Spanje om terug te keren naar Frankfurt.

Overig nieuws

Overig nieuws

Hoofdrol voor heldhaftige piloot in nieuwe bioscoopfilm

3 december 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Liefhebbers van vliegtuigfilms opgelet: vanaf 2 februari draait de nieuwe actiefilm Plane in de Nederlandse bioscopen. Daarin heeft een heldhaftige piloot, gespeeld door Gerard Butler, de hoofdrol.

Binter blijkt anonieme klant voor vijf Embraer E195-E2's

3 december 2022 | Door: 
onze redactie

GRAN CANARIA - Binter Canarias blijkt de anonieme klant te zijn aan wie Embraer eerder deze week bekend vijf E195-E2's verkocht heeft, zo melden de Braziliaanse vliegtuigfabrikant en Binter nu. De toestellen worden in 2023 en 2024 geleverd.

VS tonen nieuwe nucleaire bommenwerper die onbemand kan vliegen

3 december 2022 | Door: 
ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtmacht heeft vrijdag de B-21 Raider onthuld, een nieuwe geavanceerde nucleaire bommenwerper die onbemand missies kan uitvoeren, de eerste in zijn categorie.

SWISS geeft A320 een rode kerstneus

2 december 2022 | Door: 
Fabian Bais

ZÜRICH - SWISS heeft een Airbus A320neo (registratie: HB-JDC) voorzien van een rode neus in het teken van de kerst. De Airbus gaat nu door het leven als de ‘Red Nosed AirDeer’.

Na geruzie toch akkoord over nieuw Europees gevechtsvliegtuig

1 december 2022 | Door: 
ANP

PARIJS - Twee grote luchtvaartconcerns hebben een akkoord bereikt over een samenwerking aan een nieuw Europees gevechtsvliegtuig. Dat zei de topman van Dassault Aviation, een Franse vliegtuigfabrikant die eerder met branchegenoot Airbus ruziede over het pan-Europese project. "Het is vandaag gelukt. We hebben een overeenkomst met Airbus", zei bestuursvoorzitter Éric Trappier in een interview met de krant Le Figaro.

Luchthaven Parijs heet voor een week 'Anne de Gaulle'

1 december 2022 | Door: 
Fabian Bais

PARIJS - De grootste luchthaven van Parijs gaat vanaf zaterdag een week lang door het leven als Anne de Gaulle Airport. Dit doet de luchthaven in het kader van de Wereld Gehandicapten Dag, die ieder jaar op 3 december plaatsvindt. De dochter van de voormalige president Charles de Gaulle, naar wie de luchthaven is vernoemd, leed aan het syndroom van Down.

Topvacatures

Video

Na geruzie toch akkoord over nieuw Europees gevechtsvliegtuig

1 december 2022 | Door: 
ANP

PARIJS - Twee grote luchtvaartconcerns hebben een akkoord bereikt over een samenwerking aan een nieuw Europees gevechtsvliegtuig. Dat zei de topman van Dassault Aviation, een Franse vliegtuigfabrikant die eerder met branchegenoot Airbus ruziede over het pan-Europese project. "Het is vandaag gelukt. We hebben een overeenkomst met Airbus", zei bestuursvoorzitter Éric Trappier in een interview met de krant Le Figaro.

In beeld: KLM Cityhopper-toestel maakt voorzorgslanding na probleem neuswielbesturing

22 november 2022 | Door: 
Fabian Bais

SCHIPHOL - Een Embraer 175 (registratie: PH-EXU) van KLM Cityhopper (KLC) is maandag kort na vertrek teruggekeerd naar de luchthaven van Schiphol vanwege een probleem met het hydraulisch systeem. Kort na het opstijgen merkte de crew een probleem met de neuswielbesturing op, zo meldt The Aviation Herald.

In beeld: oefening Falcon Autumn toont slagkracht militaire heli's

19 november 2022 | Door: 
Joris van Boven en Alex van Noije

EINDHOVEN - In de periode van 31 oktober tot en met 18 november 2022 vond in Nederland de oefening Falcon Autumn 2022 plaats. Aan deze oefening deden ruim 1.000 militairen mee die ook nog eens werden ondersteund door ruim 37 helikopters. 

Nieuws van Partners

AOG: een doorn in het oog voor luchtvaartmaatschappijen

Het is een kostbare nachtmerrie voor airlines: een vliegtuig aan de grond. In luchtvaarttermen ook wel een AOG genoemd: een Aircraft On Ground. Als je een optelsom gaat maken, kom je er al snel achter dat zo’n situatie een hoop consequenties kan hebben.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

9 dagen Resort Bonaire, vlucht plus transfer €742 p.p.

In de moderne appartementen van Resort Bonaire kom je helemaal tot rust....én als je er toch op uit wilt, dan cruise je met je huurauto het hele eiland over. De zoutpannen, Sorobon Beach of Washington Slagbaai National Park.

Poll

Nee, het is symboolpolitiek van Greenpeace
58% (450 stemmen)
Ja, maar dan moet dat ook gelden voor de regering en het koningshuis
15% (121 stemmen)
Nee, privévliegtuigen vormen maar een klein deel van al het verkeer
11% (88 stemmen)
Ja, het maken van een privévlucht kan in deze tijd echt niet meer
10% (81 stemmen)
Nee, een verbod is juridisch en praktisch gezien lastig
4% (32 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 772

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen