ITA Airways vloot

ROME - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa en een van ‘s werelds grootste containerrederijen Mediterranean Shipping Company (MSC) willen samen de Italiaanse vliegmaatschappij ITA Airways overnemen. De luchtvaartmaatschappij is nu nog in handen van de Italiaanse overheid en is de opvolger van het failliete Alitalia. ITA vliegt sinds oktober.

Sneeuw Istanbul Airport

ISTANBUL - Door extreme sneeuwval ligt het vliegverkeer op Istanbul Airport maandag de hele dag stil. Turkish Airlines heeft tot vannacht 04.00u alle vluchten naar de drukste luchthaven van Europa geannuleerd. Ook KLM heeft haar vlucht moeten schrappen. Er zijn nog wel vluchten van Schiphol naar de tweede luchthaven van de stad, Sabiha Gökçen Airport, vertrokken.

easyJet A320neo

SCHIPHOL - EasyJet gaat deze zomer met vier Airbus A320neo's vanaf Schiphol vliegen. De prijsvechter vliegt met in totaal negen toestellen vanaf de basis in Amsterdam, waar zo’n 300 mensen werken. De A320neo’s gebruiken 15 procent minder brandstof en stoten 15 procent minder CO₂ uit dan de Airbussen van de eerdere generatie (de ceo’s) die ze vervangen. Daarnaast zijn ze meer dan 50 procent stiller bij het opstijgen en landen.

KLM Cityhopper

LONDEN - Goed nieuws uit Engeland: de Britse regering heeft besloten om de testverplichting binnenkort af te schaffen voor dubbel gevaccineerde reizigers. Daardoor wordt reizen een stuk makkelijker. Nu moeten reizigers nog binnen twee dagen na aankomst een test doen.

NLR Citation Twente

HENGELO - De NLR opent een dependance op Twente Airport. Daar moeten de komende jaren innovatieve technologieën omtrent het verduurzamen van de luchtvaart worden getest. De luchthaven beschikt over de benodigde infrastructuur om dat te realiseren.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Boeing investeert bijna half miljard in zelfvliegende taxi

24 januari 2022 | Door: 
ANP

CHICAGO - Boeing investeert nog eens 450 miljoen dollar (400 miljoen euro) in Wisk, de ontwikkelaar van onbemande vliegende voertuigen die in de toekomst als taxi kunnen worden gebruikt. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer maandag bekendgemaakt.

Azorra bestelt twintig nieuwe vliegtuigen bij Embraer

24 januari 2022 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - Leasemaatschappij Azorra heeft bij Embraer een bestelling geplaatst voor twintig vliegtuigen uit de E2-serie. Daarbij kan het bedrijf in een later stadium kiezen uit de Embraer 190-E2 en 195-E2. Azorra nam een optie op nog eens dertig toestellen.

Vliegende auto AirCar gecertificeerd als luchtwaardig

24 januari 2022 | Door: 
onze redactie

BRATISLAVA - De vliegende auto AirCar van het Slowaakse bedrijf Klein Vision is na 70 uur aan testvluchten en 200 starts en landingen gecertificeerd door de Slowaakse luchtvaartautoriteit CAA, volgens de standaarden van de Europese luchtvaartautoriteit EASA. Daarmee is een belangrijke stap gezet naar de productie van de vliegende auto voor levering aan klanten.

Overig nieuws

Overig nieuws

Geluidsfragment van luchtverkeersleider die praat met dubbele tong

24 januari 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Er is een geluidsfragment opgedoken van een luchtverkeersleider in Ecuador die met een dubbele tong communiceert met piloten van verschillende verkeersvliegtuigen. Of de man dronken is of dat er iets anders speelt, is niet direct duidelijk. Het gaat om een verkeersleider in de toren op de luchthaven van Quito.

Rode lampen op windmolens alleen nog aan als een vliegtuig in de buurt komt

24 januari 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

DEN HAAG - De knipperende rode lampen op hoge windmolens kunnen veilig worden uitgezet. In het Zeeuwse windpark Krammer zijn met succes twee systemen uitgetest die naderende vliegtuigen ruim op tijd opmerken, zodat de waarschuwingslampen alleen dan hoeven te branden. De provincies en de windmolenbranche laten weten dat ze nu "kijken naar de uitrol van deze technieken over heel Nederland".

E-Flight breidt uit met elektrische vliegschool op Bonaire

24 januari 2022 | Door: 
onze redactie

TEUGE - E-Flight, dat vorig jaar op Teuge Airport van start ging met de eerste elektrische vliegschool van Europa, breidt uit naar Bonaire. Op dat eiland wordt in mei de eerste elektrische vliegschool in het Caribisch Gebied geopend. Het bedrijf ziet veel potentie in elektrisch vliegen in die regio.

ING halveert koersdoel Air France-KLM

24 januari 2022 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - ING heeft het koersdoel voor Air France-KLM gehalveerd van 8,00 naar 4,00 euro en handhaaft het Houden advies.

Na de coronacrisis, die bijna de hele luchtvaartindustrie nekte, ziet de toekomst er volgens ING goed uit voor Air France-KLM, met een herstel van de vraag, hoewel dit niet in alle segmenten het geval is.

Britse luchtvaartmaatschappijen dringen aan op reizen zonder beperkingen

24 januari 2022 | Door: 
ANP

LONDEN - Grote luchtvaartmaatschappijen hebben er in het Verenigd Koninkrijk op aangedrongen om reizen zonder beperkingen mogelijk te maken. Dat moet op z'n minst gelden voor mensen die zijn gevaccineerd, schreven onder meer British Airways en Ryanair in een brief aan de Britse minister van Volksgezondheid. Zo vinden ze dat recente beperkende maatregelen niet hebben geholpen bij het voorkomen van de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus.

WHO: Europa nadert mogelijk einde coronapandemie

23 januari 2022 | Door: 
ANP

KOPENHAGEN - De omikronvariant heeft de Covid-19-pandemie in een nieuwe fase gebracht en zou deze in Europa kunnen beëindigen, zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag tegen het Franse persbureau AFP. "Het is aannemelijk dat de regio op weg is naar een soort pandemisch eindspel", zei Kluge, die schat dat omikron tegen maart 60 procent van de Europeanen heeft besmet.

Nieuws van Partners

7 dagen TUI Blue Playa Feliz Gran Canaria, logies €464 p.p.

Zoek je een fijn appartement op het prachtige en zonnige Gran Canaria boek dan TUI Blue Playa Feliz. Maak zelf je ontbijt klaar in de keuken van je appartement. Of kies voor een verblijf op basis van All Inclusive? Overdag ga je lekker bij het zwembad liggen of ga het eiland verkennen. Van de Duinen van Maspalomas tot aan pittoreske dorpjes en prachtige uitzichten. Prijs €464 per persoon (7 dagen), vlucht, transfer en verblijf met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 25 januari.

9 dagen Curacao Acoya Resort, vlucht plus transfer €782 p.p.

Het Curacao Acoya Resort **** ligt op een rustige locatie bij Willemstad. De kamers in het hoofdgebouw kijken uit over het riante zwembad en het meer dat centraal is gelegen op het park. Daaromheen zijn de appartementen en de villa's te vinden. Prijs €782 per persoon (9 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 8 februari.

8 dagen RIU Oliva Beach Resort Fuerteventura, all inclusive €570 p.p.

In hotel RIU Oliva Beach Resort in Corralejo is de service onzichtbaar, maar op het moment dat je iets nodig hebt in dit hotel op Fuerteventura, is het eigenlijk al geregeld. Het prachtig gelegen RIU Oliva Beach is bijzonder kindvriendelijk, dus jong en oud vermaken zich. En met een ligging in het schitterende en unieke duingebied Grandes Playas, met een 4 kilometer lang zandstrand, is het hier echt ultiem genieten. Prijs €506 per persoon (8 dagen), vlucht en transfer, All Inclusive verblijf met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 13 februari.

Video

Vliegende auto AirCar gecertificeerd als luchtwaardig

24 januari 2022 | Door: 
onze redactie

BRATISLAVA - De vliegende auto AirCar van het Slowaakse bedrijf Klein Vision is na 70 uur aan testvluchten en 200 starts en landingen gecertificeerd door de Slowaakse luchtvaartautoriteit CAA, volgens de standaarden van de Europese luchtvaartautoriteit EASA. Daarmee is een belangrijke stap gezet naar de productie van de vliegende auto voor levering aan klanten.

Qatar Airways haalt hard uit naar Airbus en toont video van schade aan A350

22 januari 2022 | Door: 
onze redactie

DOHA - Qatar Airways heeft woest gereageerd op het besluit van Airbus om geen A321neo’s te leveren aan de luchtvaartmaatschappij. Qatar noemt het "zeer betreurenswaardig" en "frustrerend" dat de vliegtuigbouwer daarmee het conflict over de schade aan de A350’s verder laat "escaleren". Bovendien vindt de maatschappij het raar dat een order voor A321neo's door Airbus geannuleerd wordt, terwijl het conflict over de A350 gaat.

Nieuwe longhaul-maatschappij Northern Pacific toont eerste Boeing 757

21 januari 2022 | Door: 
onze redactie

ANCHORAGE - De nieuwe Amerikaanse longhaul-maatschappij Northern Pacific Airways heeft deze week op een evenement haar eerste vliegtuig onthuld. Het is één van de Boeing 757-200’s waarmee de maatschappij vanuit thuisbasis Anchorage, in Alaska, naar bestemmingen in Azië en andere delen van de Verenigde Staten gaat vliegen.

Topvacatures

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen