OSLO - Norwegian heeft een intentieverklaring getekend voor de huur van zes Boeing 737 MAX 8’s van de Air Lease Corporation (ALC). Die komen bovenop drie exemplaren waarvoor eerder al een deal tussen de twee bedrijven was gesloten.

China Southern A350

SCHIPHOL - China Southern Airlines vliegt in het zomerseizoen, dat op 26 maart ingaat, een stuk vaker dan nu tussen Schiphol en China. In totaal staan er acht vluchten per week in de nieuwe zomerdienstregeling.  

Singapore Airlines A380

SINGAPORE - Passagiers kunnen vanaf nu gratis gebruik maken van WiFi aan boord bij Singapore Airlines. In nagenoeg alle toestellen van de Singaporese luchtvaartmaatschappij is draadloos internet beschikbaar in alle reisklassen.

MOSKOU - Aeroflot richt zich de komende jaren nog nadrukkelijker op de Russische binnenlandse markt. De luchtvaartmaatschappij opent drie nieuwe hubs buiten Moskou en wil, zoals eerder gemeld, niet langer afhankelijk zijn van westerse vliegtuigfabrikanten.

Flybe herstart

LONDEN – Lufthansa Group en Air France-KLM hebben interesse in de overname van de slots van luchtvaartmaatschappij Flybe op de Britse luchthavens. Vooral de schaarse slots op London Heathrow kunnen rekenen op veel interesse.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Rus koopt vliegveld Frankfurt-Hahn

4 februari 2023 | Door: 
ANP

HAHN - De Russische eigenaar van het beroemde Duitse racecircuit de Nürburgring heeft luchthaven Frankfurt-Hahn overgenomen. Miljardair Viktor Kharitonin, die niet op de Europese sanctielijst voor rijke Russen staat, telt ongeveer 20 miljoen euro neer voor een meerderheidsbelang in het Duitse vliegveld dat eerder failliet ging.

ANVR: Het lijkt erop dat Schiphol zijn straat probeert schoon te vegen

4 februari 2023 | Door: 
Reismedia / ANP

LEUSDEN - Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers. Reisbranchevereniging ANVR noemt de uitlatingen van Sondag "onacceptabel" en stelt dat het erop lijkt dat Schiphol "zijn straat probeert schoon te vegen" door de verantwoordelijkheid voor het probleem af te schuiven op de afhandelbedrijven.

Lufthansa en ITA Airways willen samenwerken met Italiaanse spoorwegen

4 februari 2023 | Door: 
Richard Schuurman

FRANKFURT/ROME – Lufthansa en ITA Airways hebben afzonderlijk van elkaar een intentieovereenkomst met de Italiaanse spoorwegen getekend om de rail- en luchtvaartnetwerken in Italië beter op elkaar te laten aansluiten. Onduidelijk is nog of dit eerste stap is om de spoorwegen alsnog binnenboord te hengelen voor de privatisering van ITA Airways.

Overig nieuws

Overig nieuws

Bijna-botsing tussen 2 vliegtuigen in Austin leidt tot FAA-onderzoek

5 februari 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Boeing 767-vrachtvliegtuig van pakketvervoerder FedEx moest tijdens een landingspoging van koers veranderen nadat een Boeing 737 van Southwest Airlines toestemming had gekregen om van dezelfde baan te vertrekken op de internationale luchthaven in Austin, Texas.

Nieuwe KLM-lijndiensten naar Katowice en Aarhus niet verlengd

3 februari 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM geeft de nieuwe lijndiensten naar het Poolse Katowice en het Deense Aarhus, die afgelopen najaar begonnen werden, geen vervolg in het zomerseizoen. Eind maart vinden de laatste Cityhopper-vluchten naar beide steden plaats.

Schiphol dit weekend minder bereikbaar per trein

3 februari 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het treinverkeer van en naar Schiphol is dit weekend ontregeld. Door werkzaamheden heeft de NS de dienstregeling van vrijdag- tot maandagochtend aangepast. Dat betekent dat sommige treinen niet of via een andere route rijden.

UPS stuurt eerste MD-11F's met pensioen

2 februari 2023 | Door: 
onze redactie

LOUISVILLE  - UPS heeft besloten om voor het eerst MD-11F’s met pensioen te sturen. Dit jaar verlaten er zes de vloot, zo maakte de pakketjesvervoerder bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De eerste twee zijn onlangs al naar de vliegtuigrustplaats in Victorville gegaan.

Esther Bosch nieuwe directeur Risk & Audit bij Schiphol Group

2 februari 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Esther Bosch wordt per 1 april directeur Risk & Audit van de Royal Schiphol Group. Ze volgt Ridder Ralph van der Hoff op, die deze functie sinds september vorig jaar tijdelijk vervult. Bosch maakt de overstap van coatingspecialist Stahl, waar ze sinds 2020 Head of Internal Audit & Risk is.

Beveiliging Schiphol onderschept mes verstopt in riem van reiziger

2 februari 2023 | Door: 
Fabian Bais

SCHIPHOL - Beveiligers op Schiphol hebben woensdagochtend tijdens een securitycheck een mes aangetroffen. Het mes zat verstopt in de gesp van een riem, zo meldt de Koninklijke Marechaussee.

Topvacatures

Video

Luchthaven Auckland gesloten door recordhoeveelheid regen

28 januari 2023 | Door: 
Reismedia / ANP

AUCKLAND - De grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, kreeg vrijdag een recordhoeveelheid regen te verwerken. Dit leidde onder meer tot een overstroomde aankomsthal van de internationale luchthaven, waardoor internationale vluchten richting Nieuw-Zeeland moesten omkeren, waaronder een vlucht die al zeven uur onderweg was vanuit Dubai. Het vliegveld is zaterdagmiddag (lokale tijd) weer open, maar enkel voor binnenlandse vluchten.

Bijna-botsing tussen vliegtuigen Delta en American

16 januari 2023 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Ingrijpen van de luchtverkeersleiding heef afgelopen vrijdag een botsing tussen een Boeing 737 van Delta Air Lines en een Boeing 777 van American Airlines op New York JFK voorkomen. Het American-toestel stak de baan over waar het Delta-vliegtuig aan de start was begonnen.

Video: Chinees gevechtsvliegtuig komt gevaarlijk dicht bij Amerikaanse RC-135

30 december 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

BEIJING - Boven de Zuid-Chinese Zee hebben een Chinees Shenyang J-11 gevechtsvliegtuig en een Amerikaans RC-135 verkenningsvliegtuig elkaar nog maar net kunnen ontwijken. Volgens het Amerikaanse leger vlogen de twee toestellen op maar 6 meter afstand van elkaar.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Je vlucht gaat via Punta Cana naar Bonaire. De terugvlucht gaat rechtstreeks naar Schiphol. Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €88 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen