DALLAS - Luchtvaartveteraan Garry Kelly (66) vertrekt in februari als CEO van Southwest Airlines. Hij is al sinds 2004 de hoogste baas van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Kelly wordt opgevolgd door Robert Jordan, die al meer dan dertig in diverse rollen actief is bij Southwest.

Helvetic Airways

ZÜRICH - Helvetic Airways nam woensdag formeel haar eerste Embraer 195-E2 in ontvangst. Het toestel heeft, net als de iets kleinere Embraer 190-E2 een aanzienlijk vliegbereik. Toch ziet topman Tobias Pogorevc geen verre bestemmingen aan de horizon.

SkyTeam wasbeurt

SCHIPHOL - Luchtvaartalliantie SkyTeam viert deze week haar 21ste verjaardag. Om dat op een ludieke wijze te vieren gaven vertegenwoordigers van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een Boeing 737 van KLM een grote wasbeurt. Onder hen was KLM-topman Pieter Elbers.

Groningen Airport Eelde

EELDE – De introductie van elektrisch vliegen zou zorgen voor betere ontsluiting plus kansen voor de noordelijke economie, zo blijkt uit onderzoek. Nieuwe lijndiensten, ook in het binnenland, moeten vanaf Groningen Airport Eelde haalbaar zijn.

Frankfurt Airport

FRANKFURT - Lufthansa erkent de vraag naar meer binnenlands treinverkeer, maar noemt eventuele politieke dwang tot een vermindering van binnenlandse vluchten absurd. "De auto, per bus of trein of in het vliegtuig? De klant beslist", aldus de luchtvaartmaatschappij in een oproep aan de regering.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Personeelstekort belooft deze zomer rijen en chaos op Schiphol

23 juni 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

SCHIPHOL - Ernstig personeelstekort onder beveiligers en afhandelaars noopt de Schiphol Group de komende weken het dubbele te betalen aan werknemers die overuren willen maken. FNV op Schiphol is niet verbaasd, maar wel bezorgd.

Aeromexico verkoopt upgrade naar volledige rij van drie Economy-stoelen

23 juni 2021 | Door: 
Niek Vernooij

MEXICO-STAD – Aeromexico is gestart met het aanbieden van een nieuw product, waarbij passagiers in Economy Class een rij van drie stoelen voor zichzelf kunnen reserveren. Op deze manier hebben klanten gedurende vlucht de beschikking over een geïmproviseerd lie-flatbed.

Finnair en Juneyao Airlines vormen Fins-Chinese joint venture

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Finnair en Juneyao Airlines vormen een joint venture om gezamenlijk vluchten uit te voeren tussen Europa en China. De luchthavens van Helsinki en Shanghai vormen daarin de twee belangrijkste knooppunten. De commerciële samenwerking gaat in juli van start.

Overig nieuws

Overig nieuws

Gulf Air zet in op vluchten tussen buitenlandse bestemmingen

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

MANAMA - Gulf Air slaat een nieuwe weg in, door niet alleen te focussen op verkeersstromen waarbij thuisbasis Bahrain International Airport centraal staat. Zo worden er vluchten gestart tussen Griekenland en Cyprus, en tussen Bangkok en Singapore.

Austrian Airlines geeft tijdelijke vrachtvliegtuigen hun stoelen terug

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

WENEN - Austrian Airlines voerde vijftien maanden lang vrachtvluchten uit met twee Boeing 777-200ER’s, maar nu krijgen de toestellen hun stoelen terug. Net als andere maatschappijen gebruikte het Oostenrijkse vliegbedrijf tijdens de coronacrisis passagiersvliegtuigen tijdelijk voor vrachtvervoer.

De Kennis van Nu duikt in de toekomst van het vliegen

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De luchtvaart moet vergroenen, vindt de politiek. Maar hoe vervuilend zijn vliegtuigen en eigenlijk? En hoe kan het duurzamer? Het NTR-programma De Kennis van Nu duikt woensdagavond in de toekomst van de luchtvaart. 

Vueling en Nayak starten gezamenlijk onderhoudsbedrijf in Barcelona

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

BARCELONA - Vueling en Nayak zijn een gezamenlijk onderhoudsbedrijf gestart in Barcelona. De joint venture draagt de naam Yellow by Nayak, en gaat vanaf september werkzaamheden verrichten aan de omvangrijke Airbus A320-vloot van de Spaanse prijsvechter.

Stewardess Southwest ontkomt ternauwernood aan wurging

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DENVER - Personeel van lowcost-luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines blijft de afgelopen maanden weinig bespaard. Verloor een Southwest-stewardess vorige maand tijdens een vlucht nog twee tanden bij een vechtpartij, nu werd een collega aangevallen in de shuttletrein op het vliegveld van Denver.

Etihad Airways breidt Europese netwerk uit met Wenen

23 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ABU DHABI - Etihad Airways start vluchten tussen thuisbasis Abu Dhabi en Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad wordt vanaf 18 juli twee keer per week aangevlogen door een Boeing 787 Dreamliner. Het aantal Europese bestemmingen staat nu op 21.

Nieuws van Partners

Boek je zakenreis in de nieuwe online bookingtool van e-Business Travel

In onze online bookingtool kun je vluchten, hotels, een auto of trein snel en eenvoudig zelf boeken. Je hebt er toegang tot een wereldwijd aanbod van reisproducten. Wij kijken desgewenst mee of je de goedkoopste en meest efficiënte keuze hebt gemaakt. Vraag ons om een demo!

9 dagen Curaçao Chogogo resort €699 per persoon

Boek een volledig verzorgde Last Minute reis met TUI naar Curaçao en verblijf in het sfeervolle en luxe Chogogo resort in de Jan Tiel Baai. Wat ga je doen? Huur je een auto, ga je duiken en bij welk restaurant zet je je slippers in het zand: Zest, Zanzibar of Tinto. Wees er snel bij. Prijs vanaf €699 per/persoon incl. vlucht

Beleef nu zelf de F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Boek een volledig verzorgde reis met TUI naar de laatste F1 race van het seizoen op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het circuit waarop, onder meer, Max Verstappen acte de présence geeft kent een totaal van maar liefst 20 bochten en wordt daardoor ook wel het Arabische Monaco genoemd. Prijs vanaf €1299 per/persoon incl. vlucht, hotel en toegang

Video

Southwest viert 50ste verjaardag met patriottische Boeing 737

22 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Om te vieren dat Southwest Airlines precies vijftig jaar actief is, heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vrijdag een speciaal kleurenschema onthuld op één van haar 736 Boeing 737’s. Het toestel toont de Amerikaanse vlag en is de Freedom One gedoopt.

Malaysia Airlines doet hersenen tintelen met luchthaven- en vliegtuiggeluiden

22 juni 2021 | Door: 
onze redactie

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines heeft een ASMR-video online gezet, met luchthaven- en vliegtuiggeluiden. Door die te beluisteren, liefst met hoofdtelefoon op, wordt het gevoel gewekt alsof je met Malaysia Airlines op reis gaat. Dat zou de hersenen doen tintelen.

Twente Airport eindstation voor Dragonair Airbus A320

16 juni 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Twente Airport ontving woensdagmiddag een exotische bezoeker. Een ruim 22 jaar oude Airbus A320 van Dragonair uit Hongkong landde op de luchthaven, die het eindstation zal worden voor het toestel.

Topvacatures

Poll

Ja.
67% (494 stemmen)
Nee.
21% (156 stemmen)
Ik heb twijfels.
11% (86 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 735

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen