Mark Harbers

DEN HAAG - Ook als er minder vluchten van en naar luchthaven Schiphol mogen, blijft de luchthaven haar internationale rol als knooppunt voor de luchtvaart houden, zei minister Mark Harbers (Infrastructuur) tijdens een debat in de Tweede Kamer. Eerder dit jaar hakte het kabinet de knoop door dat het maximale aantal vluchten van 500.000 per jaar vanaf volgend jaar omlaag moet naar 440.000.

Pieter Elbers 2022

SCHIPHOL - Voormalig KLM-topman Pieter Elbers heeft alsnog recht op een ontslagvergoeding. De luchtvaartmaatschappij en de onlangs vertrokken president-directeur vroegen de rechter om een onafhankelijk oordeel over de kwestie, die draait om een bedrag van 1,3 miljoen euro.

ISTANBUL - Royal Jordanian Airlines en Embraer hebben een memorandum of understanding ondertekend voor de levering van tien nieuwe Embraer E2-jets. Het gaat hierbij zowel om de E190-E2 als de E195-E2-variant. Het plan is om deze toestellen in te zetten op korte afstandsroutes binnen de regio rond Jordanië.

GENÈVE - Het aantal kilometers dat reizigers in augustus per vliegtuig aflegden is op bijna driekwart van het niveau van voor de coronacrisis. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar was er een stijging van twee derde te zien, meldt de internationale luchtvaartbrancheorganisatie IATA. Vooral internationaal werd er meer gevlogen.

Schiphol Bagage Chaos Koffers

SCHIPHOL - Op Schiphol staan nog steeds verweesde koffers, maar het zijn er wel "aanzienlijk minder" dan afgelopen zomer. Volgens de luchthaven worden er de laatste weken meer koffers nagezonden naar hun eigenaren dan dat er nieuwe bijkomen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Beveiligers Schiphol krijgen meer loon in strijd tegen leegloop

6 oktober 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Beveiligers op Schiphol krijgen vanaf 1 november meer loon. Het salaris wordt structureel met 2,50 euro per uur verhoogd, om zo personeel te trekken en te behouden. Ook wordt er iets gedaan aan de onvoorspelbare roosters. Toch waarschuwt vakbond CNV dat er meer nodig is.

SalamAir bestelt definitief zes Embraer E195-E2’s

6 oktober 2022 | Door: 
Fabian Bais

ISTANBUL – Waar vorige week al een intentieverklaring werd getekend, heeft SalamAir vandaag de bestelling voor zes Embraer E195-E2-toestellen definitief gemaakt. Daarbij nam de luchtvaartmaatschappij uit Oman nog een optie op zes extra toestellen.

Pilotenstaking Eurowings leidt tot veel geannuleerde vluchten, waaronder op Schiphol

6 oktober 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

FRANKFURT - Een pilotenstaking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings zorgt in Europa donderdag voor honderden geannuleerde vluchten. De budgetvlieger voert normaal zo'n vijfhonderd vluchten per dag uit en gaat ervan uit dat daarvan nu ongeveer de helft niet door kan gaan. Op Schiphol zijn twee van de drie vluchten geannuleerd.

Overig nieuws

Overig nieuws

Etihad Airways stelt Mariela Prosée-Wever aan als key accountmanager Nederland

6 oktober 2022 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM – Etihad Airways heeft met ingang van 1 oktober Mariela Prosée-Wever aangesteld als key accountmanager voor de Nederlandse regio. Binnen deze functie is zij onder andere verantwoordelijk voor de vrijetijds en zakelijke ticketverkopen van Etihad en het promoten van het merk, product en diensten. Prosée-Wever rapporteert direct aan de country manager voor België en Nederland, Ann Ramaekers.

Koning Willem-Alexander tankt gevechtsvliegtuigen in de lucht bij

6 oktober 2022 | Door: 
Fabian Bais

EINDHOVEN – Koning Willem-Alexander heeft woensdag meegevlogen in een tankvliegtuig vanaf vliegbasis Eindhoven. Na een uitgebreide briefing nam de koning plaats in de cockpit van een Airbus A330 MRTT voor een oefening boven de Waddenzee. Tijdens de vlucht mocht hij meehelpen met het bedienen van de apparatuur die nodig is om vliegtuigen in de lucht bij te tanken.

Virgin Atlantic stopt met lijndienst naar Hongkong

5 oktober 2022 | Door: 
Fabian Bais

LONDEN - Virgin Atlantic stopt met vliegen op Hongkong. De bestemming werd tijdens de coronacrisis al niet meer aangeboden. Daar komt nu bij dat het Russische luchtruim tegenwoordig gemeden moet worden, waardoor een vlucht tussen Heathrow en Hongkong al snel een uur langer duurt. Dit is niet rendabel meer. Naast het stoppen met vliegen, worden ook de kantoren in Hongkong na dertig jaar gesloten.

Garuda keert terug op Melbourne Airport

5 oktober 2022 | Door: 
Fabian Bais

MELBOURNE - Garuda Indonesia keert terug op Melbourne Airport met een wekelijkse vlucht tussen Jakarta en Melbourne. De route werd eerder vanwege corona stilgelegd. Vanaf 23 november vliegt Garuda elke woensdag naar de Australische stad. De terugvlucht vertrekt iedere donderdag.

Polderbaan vijf dagen buiten gebruik voor onderhoud

4 oktober 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 14 oktober is de Polderbaan op Schiphol afgesloten voor starts en landingen door onderhoudswerkzaamheden. Hierdoor zijn met name de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan overdag meer in gebruik voor startende en landende vliegtuigen. In de nacht maakt het vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan. De Schiphol-Oostbaan wordt in deze 5 dagen mogelijk ingezet als tweede landingsbaan.

KLM blijft toestellen van German Airways huren

4 oktober 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM blijft nog zeker tot en met begin januari twee Embraer 190’s huren bij German Airways. Deze wetleaseovereenkomst, waarbij de toestellen inclusief crew gehuurd worden, zou van eind augustus tot eind oktober duren, maar is nu verlengd.

Topvacatures

Video

In beeld: grootste elektrische passagiersvliegtuig ooit maakt eerste vlucht

27 september 2022 | Door: 
onze redactie

MOSES LAKE - Het elektrische vliegtuig Alice, van de Amerikaans-Israëlische start-up Eviation, heeft dinsdag een succesvolle eerste testvlucht gemaakt in Moses Lake in de VS. Nog niet eerder steeg er een nieuw ontworpen elektrisch vliegtuig van deze omvang op.

NPO1 zendt vanaf donderdag dramaserie Rampvlucht uit over Bijlmerramp

27 september 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - NPO1 zendt vanaf donderdag de vijfdelige dramaserie Rampvlucht uit, over het grootste vliegtuigongeluk dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden: de Bijlmerramp in 1992. Een Boeing 747-vrachtvliegtuig van El Al crashte toen in een flatgebouw in de Bijlmermeer, met als gevolg zeker 43 doden. Dat is komende week precies dertig jaar geleden.

In beeld: drukte op vliegbasis Eindhoven tijdens oefening Falcon Leap

24 september 2022 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Het was deze maand een drukte van belang met militaire transportvliegtuigen op vliegbasis Eindhoven. In het kader van oefening Falcon Leap, die werd afgesloten met de herdenking van operatie Market Garden, bezochten flink wat buitenlandse toestellen de basis.

Nieuws van Partners

Goedkoop vliegen in Business Class; wie wil dat nou niet!

Normaliter kosten Business Class tickets meer dan 4.000 euro. Maar wist je dat je deze tickets soms met meer dan 80 procent korting kunt boeken? Zo kun je reizen in stijl en geld overhouden om te spenderen op je bestemming.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

9 dagen Resort Bonaire, vlucht plus transfer €742 p.p.

In de moderne appartementen van Resort Bonaire kom je helemaal tot rust....én als je er toch op uit wilt, dan cruise je met je huurauto het hele eiland over. De zoutpannen, Sorobon Beach of Washington Slagbaai National Park.

Poll

Nee
90% (366 stemmen)
Ja
9% (38 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 404

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen