Oranje reisadvies voor Brussel, Parijs, Mallorca, Ibiza en vele andere plekken

15 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt opnieuw de reisadviezen aan voor een groot aantal gebieden. Onder meer Brussel, Parijs, Madrid, Mallorca en Ibiza worden vanaf middernacht ‘oranje’, wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen afgeraden worden en dat iedereen die terugkeert gevraagd wordt om veertien dagen in quarantaine te gaan.

'Alitalia mikt op toekomst met Boeing 787 en Airbus A320'

15 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

ROME - Het nieuwe, genationaliseerde Alitalia hoopt rendabel te worden door in de toekomst met een vloot van enkel Boeing 787’s en Airbus A320’s te vliegen. Bronnen melden aan de Italiaanse kwaliteitskrant Corriere della Sera dat dit naar verwachting 300 miljoen euro per jaar oplevert, waarvan 200 miljoen aan besparing op brandstofkosten.

'Lufthansa overweegt geheel afscheid te nemen van A380, A340 en 747-400'

15 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

KEULEN - Lufthansa maakt plannen om de hele Airbus A380-, A340- en Boeing 747-400-vloot vervroegd uit te faseren, nadat eerder al van een deel van deze toestellen afscheid werd genomen. Zo zou de longhaul-vloot eenvoudiger worden en beter passen bij de realiteit.

Airbus zet vaart achter ontwikkeling A321XLR

15 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Airbus maakt vaart met de ontwikkeling van de A321XLR. Hoewel de crisis inhakt op de fabrikant, heeft ze nog veel vertrouwen in dit project. Door onder meer extra ingenieurs in te zetten hoopt Airbus vertraging te voorkomen en het toestel vanaf 2023 te leveren.

Steeds minder vertrouwen in herstel luchtvaartsector

15 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - De beurskoersen van de grote Europese luchtvaartmaatschappijen zijn donderdag en vrijdag hard onderuit gegaan, met gecumuleerde verliezen tot meer dan 10 procent. Door het toenemende aantal coronabesmettingen en de reisrestricties die daarop volgen verliezen beleggers het vertrouwen in een spoedig herstel.

Vliegen in coronatijd: prima, maar onder voorwaarden

15 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Vliegen is tijdens de coronacrisis behoorlijk anders dan normaal. Angst om te vliegen lijkt er echter nauwelijks: zolang er goede maatregelen worden getroffen willen de meeste mensen best de lucht in, blijkt uit lezersonderzoek van Luchtvaartnieuws Magazine.

Singapore Airlines: focus op herwinnen consumentenvertrouwen

14 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - “Er zijn op dit moment twee soorten reizigers te onderscheiden: zij die heel erg graag willen of moeten vliegen, en zij die nog overtuigd moeten worden”, stelt Richard Kwee, General Manager Benelux bij Singapore Airlines. “Het is onze prioriteit om van die laatste groep het vertrouwen te herwinnen.”

Fitch rekent op traag herstel Europese luchtvaartsector

14 augustus 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

LONDEN - Europese luchtvaartmaatschappijen zullen langzamer herstellen dan sectorgenoten uit andere regio's. Dat verwacht Fitch Ratings. Vakantievluchten zullen volgens de kredietbeoordelaar sneller toenemen dan zakelijke reizen. Dat geldt ook voor bestemmingsvluchten ten opzichte van overstapvluchten.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

IJsland verplicht quarantaine en twee coronatesten voor alle reizigers

15 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - IJsland scherpt de regels voor inkomende reizigers aan. Vanaf woensdag 19 augustus moet iedereen die het land binnenkomt bij aankomst een coronatest doen, dan vier tot vijf dagen in quarantaine en dan weer een test ondergaan.

Qatar Airways na Heathrow ook weer naar Gatwick

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Qatar Airways hervat op 20 augustus de lijndienst tussen Doha en Londen Gatwick. Daardoor is de luchtvaartmaatschappij straks weer vertegenwoordigd op twee Londense luchthavens, aangezien er al werd gevlogen op Heathrow.

Netwerk Emirates groeit naar 74 bestemmingen

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates bouwt haar netwerk weer gestaag op. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai verwacht in september op 74 bestemmingen te zitten. Er wordt dan onder andere weer gevlogen naar Birmingham, Houston en het Filipijnse vakantieoord Cebu.

Air Astana herstart lijnvluchten naar Duitsland

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Air Astana vliegt vanaf 18 augustus weer naar Duitsland. De luchtvaartmaatschappij uit Kazachstan vliegt in eerste instantie vier keer per week tussen Nursultan en Frankfurt, maar voert de frequentie in september al op naar een dagelijkse vlucht.

Airbus bevestigt order Duitse luchtmacht voor A321LR

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Airbus heeft officieel bevestigd dat de Duitse luchtmacht de eerste gebruiker wordt van de 321LR in militaire uitvoering. De Duitsers, die de order overigens begin juli zelf al aankondigden, gaan de toestellen inzetten voor zowel het vervoer van troepen en gewonden.

JetBlue compenseert uitstoot alle binnenlandse vluchten

13 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - De Amerikaanse prijsvechter JetBlue gaat de uitstoot van alle binnenlandse vluchten compenseren. Daarnaast investeert de luchtvaartmaatschappij in het gebruik van biobrandstof, waardoor er straks klimaatneutraal moet worden gevlogen.

video

Kijkje aan boord: Korean Air Boeing 787-9 Dreamliner

14 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Korean Air vliegt sinds eind juli met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Seoul en Schiphol. De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij zet het moderne type tot het einde van dit kalenderjaar in op de route. We namen een kijkje aan boord.

Tweede Airbus A330 MRTT geland op vliegbasis Eindhoven

10 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

EINDHOVEN - Vliegbasis Eindhoven verwelkomde maandagmiddag de tweede Airbus 330 MRTT. Het tankvliegtuig, dat ook kan worden ingezet voor troepentransport, volgde anderhalve maand na de landing van het eerste toestel. 

United gebruikt UV-licht om cockpit te ontsmetten

6 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines zet vanaf nu UV-lampen in om de knopjes en beeldschermen in de cockpits van haar vliegtuigen te ontdoen van schadelijke deeltjes. “Die zijn doorgaans lastig schoon te maken op de conventionele manier”, zegt Bryan Quigley, SVP Flight Operations.

Russische A320neo-concurrent rondt watertests succesvol af

5 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

OELJANOVSK - De MC-21-300 heeft succesvol de watertests doorstaan, zo meldt fabrikant Irkut. Daarmee is er weer een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de Russische concurrent voor de Airbus A320neo en Boeing 737 MAX.

Copyright Reismedia BV 2020