Fiji Airways ontslaat helft van alle werknemers

25 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SUVA - Fiji Airways moet meer dan de helft van het aantal werknemers ontslaan als gevolg van de coronacrisis. Er komt al maanden geen geld meer binnen, waardoor de situatie steeds nijpender wordt. Personeel dat mag aanblijven moet daarom aanzienlijk aan salaris inleveren.

Binnenlandse vliegverkeer in India weer opgestart

25 mei 2020 | Door: 
onze redactie

DELHI - Na een onderbreking van exact twee maanden is het binnenlandse vliegverkeer in India maandochtend weer opgestart. Gedurende de hele dag staan er in het land zo’n zeshonderd vluchten in de planning. Dat komt neer op een derde van de normale capaciteit.

Air France moet CO2-uitstoot flink reduceren

24 mei 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France moet zich inzetten om de CO2-uitstoot in Frankrijk met 50 procent te verminderen. Dat is de oproep van Elisabeth Borne, de Franse minister van Ecologische Transitie. De bewindsvrouw riep daarnaast haar landgenoten op om hun zomervakantie in Frankrijk te houden.

Dijsselbloem vindt miljardensteun Air France-KLM riskant

24 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt de miljardensteun aan fusiemaatschappij Air France-KLM riskant omdat het bedrijf al een grote schuldenlast heeft.

CityJet schrapt nog meer banen en neemt afscheid van RJ85's

23 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBLIN - CityJet moet mogelijk nog eens 280 werknemers ontslaan. Daarnaast neemt de Ierse luchtvaartmaatschappij voortijdig afscheid van de vloot Avro RJ85’s, zo meldt het bedrijf in een vertrouwelijke mail aan het personeel, die in handen is van deze site.

Brussels Airlines schrapt routes: kansen voor Transavia?

23 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - Het zwaar door de coronacrisis getroffen Brussels Airlines haalt flink de bezem door het netwerk. Vooral zonbestemmingen moeten het ontgelden. Daardoor lijken zich nieuwe marktkansen aan te dienen voor Transavia, dat in 2021 van Brussels Airport wil gaan vliegen.

Eind mei weer passagiersvluchten op luchthaven Luxemburg

23 mei 2020 | Door: 
onze redactie

LUXEMBURG - Luxair hervat vanaf 29 mei stapsgewijs de vluchtuitvoering. De internationale luchthaven van Luxemburg wordt daardoor eind deze maand verbonden met Hamburg, Lissabon, München, Porto en Stockholm. 

Berlin Brandenburg Airport klaar, wereld nog niet

23 mei 2020 | Door: 
Steven van den Berg

BERLIJN - Toen de eerste spade de grond in ging voor de bouw van de nieuwe luchthaven van Berlijn, had nog niemand gehoord van een bankencrisis. Het was september 2006, de SARS-uitbraak in Azië was net achter de rug. De aanslagen van 11 september 2001 waren nog maar vijf jaar geleden. Medio 2020, veertien jaar na de aftrap, is ‘Flughafen Willy Brandt’ klaar voor gebruik. In een veranderde wereld.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Toeristen mogen vanaf juli weer naar Spanje

23 mei 2020 | Door: 
onze redactie

MADRID - Spanje stelt haar grenzen vanaf juli weer open voor toeristen. Dat heeft premier Pedro Sanchez zaterdag bekendgemaakt. Er gelden echter wel voorwaarden aan een bezoek. Zo wordt er gekeken naar de gezondheidssituatie in het land van herkomst.

Jet2 hervat vluchtuitvoering begin juli

22 mei 2020 | Door: 
onze redactie

LEEDS - De Britse vakantiemaatschappij Jet2 heeft aangekondigd dat zij begin juli de vluchtuitvoering hervat. Ook de lijndienst van Leeds Bradford naar Schiphol staat in de bijgewerkte dienstregeling, met vier vluchten per week vanaf 2 juli.

The Aviation Factory in nieuwe zakenterminal Oostende

22 mei 2020 | Door: 
onze redactie

OOSTENDE - The Aviation Factory, dat luchtvervoer op maat organiseert, heeft haar intrek genomen in de nieuwe business aviation terminal op de luchthaven van Oostende. In het North Sea Aviation Center, dat vorig jaar de deuren opende, worden VIP-vluchten afgehandeld. 

Polen verlengt ban op internationale vluchten met twee weken

22 mei 2020 | Door: 
onze redactie

WARSCHAU - Polen heeft de ban op internationale vluchten met twee weken verlengd. Daardoor zijn internationale vluchten pas weer vanaf 7 juni toegestaan. Dat meldt het staatspersbureau PAP op basis van documenten van het ministerie van Infrastructuur.

Qatar Airways verplicht mondkapje en stopt personeel in wit pak

19 mei 2020 | Door: 
onze redactie

DOHA - Qatar Airways heeft besloten dat passagiers vanaf 25 mei verplicht mondkapjes moeten dragen. Het cabinepersoneel droeg die al, maar hun bescherming wordt nog wat opgevoerd. Zij moeten in aanvulling daarop nu ook een beschermend pak dragen.

Dominicaanse Republiek verwelkomt voor het eerst A380

18 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SANTO DOMINGO - De coronacrisis zorgt ervoor dat veel luchthavens ongebruikelijke gasten ontvangen. Voor de luchthaven van Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek betekende het zelfs dat er voor het eerst in de geschiedenis een Airbus A380 op het eiland landde.

video

Slechts twee overlevenden vliegramp Pakistan

23 mei 2020 | Door: 
onze redactie

KARACHI - Slechts twee inzittenden van de Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) die vrijdag verongelukte heeft de vliegramp overleefd. Volgens de Pakistaanse overheid zijn 97 lichamen geborgen. Het vliegtuig stortte neer in een woonwijk bij de luchthaven van Karachi.

In beeld: dit doet KLM om coronavrij te vliegen

19 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM is het netwerk geleidelijk weer aan het opbouwen. Om de kans zo klein mogelijk te maken dat crewleden of passagiers besmet worden met het coronavirus, heeft de maatschappij een groot aantal maatregelen genomen.

Dode en gewonde bij vliegongeluk Canadees demoteam

18 mei 2020 | Door: 
onze redactie

KAMLOOPS - Bij een vliegongeluk met een toestel van het Canadese demoteam Snowbirds zijn een dode en een zwaargewonde gevallen. Tijdens de start op Kamloops Airport ging er iets mis, waardoor één van de toestellen neerstortte.

WATpod: alarm als medewerkers te dicht bij elkaar komen

15 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Air Cargo Netherlands (ACN) en Dutchband hebben een innovatieve methode ontwikkeld om te zorgen dat medewerkers in de luchtvrachtsector niet te dicht bij elkaar komen. Wanneer de grens van 1,5 meter dreigt te worden overschreden wordt er alarm geslagen.

Copyright Reismedia BV 2020