Passagiers zijn steeds meer kwijt aan ruimbagage

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - De kosten voor het inchecken van ruimbagage zitten flink in de lift. In de afgelopen twee jaar stegen de bagagetarieven op vluchten binnen Europa met gemiddeld vijftien procent, zo blijkt uit onderzoek van Beslist.nl.

Four Seasons toont luxe interieur Airbus A321LR

24 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Four Seasons vervangt haar huidige Boeing 757-200 in 2021 door een fabrieksnieuwe Airbus A321LR. Het toestel wordt, geheel in de stijl van de hotelketen, ingericht voor het luxe vervoer van slechts 48 passagiers. Aan boord ontbreekt het hen aan niets, zoals te zien is op de eerste interieurbeelden.

Loganair start vluchten tussen Brussel en East Midlands Airport

24 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - Het Schotse Loganair start in september een lijndienst tussen Brussel en East Midlands Airport. Die route kwam te vervallen door het faillissement van Flybmi, maar wordt nu door Loganair opgepakt. Er komen zes vluchten per week: elke werkdag en op zondag.

Boeing: streep door prognoses wegens perikelen met 737 MAX

24 april 2019 | Door: 
ANP

CHICAGO - Boeing heeft een streep gezet door de prognoses voor dit jaar. Het bedrijf wil eerst meer zekerheid hebben over de financiële impact van de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd aan de grond worden gehouden, alvorens het een stip op de horizon zet. Ook staakt Boeing voorlopig een aandeleninkoopprogramma.

Luchtvrachtsector blij met invoering 'local rule' op Schiphol

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Vrachtvluchten op Schiphol worden beter beschermd dankzij de langverwachte invoering van een zogeheten local rule. Hierdoor kunnen niet-gevlogen slots, bijvoorbeeld door slecht weer of operationele redenen, opnieuw worden uitgegeven. Een kwart van deze slots zijn specifiek beschikbaar voor vrachtvliegtuigen.

ASL-JetNetherlands voegt vier zakenjets toe aan vloot

24 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Belgisch-Nederlandse ASL Group, waaronder ASL en JetNetherlands vallen, voegt vier zakenjets toe aan de vloot. Twee daarvan worden gestationeerd op Rotterdam The Hague Airport, de andere twee toestellen krijgen Antwerpen en Kortrijk als standplaats.

Kans op vermissing koffer het grootst in Europa

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - De kans dat passagiers hun koffer kwijtraken is dankzij de technologische ontwikkelen sterk beperkt, maar toch raakten in 2018 iets meer bagagestukken vermist. Dat blijkt een studie van IT-bedrijf SITA. Niet verrassend is dat het vooral misgaat wanneer bagage van het ene vliegtuig naar het andere moeten worden gebracht.

Austrian Airlines zet passagiers op de trein naar Salzburg

24 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SALZBURG - Austrian Airlines laat passagiers de komende weken de trein gebruiken in plaats van het vliegtuig op de route tussen Salzburg en Wenen. In verband met groot onderhoud aan de enige start- en landingsbaan is Salzburg Airport tot eind mei gesloten voor vliegverkeer.


Overig nieuws

Overig nieuws

DDA Classic Airlines stelt start vliegseizoen uit

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

LELYSTAD - DDA Classic Airlines heeft de start van het vliegseizoen met haar DC-3 Dakota moeten uitstellen. Reden is dat het aangevraagde commerciële vliegvergunning nog niet is verleend. Deze AOC is nodig om maximale operationele en commerciële vrijheid te hebben.

KLM wint Webby Award voor HoloLens-app

24 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft de Webby Award 2019 gewonnen in de categorie ‘Apps, Mobile, and Voice – Best Use of Augmented Reality’ voor de HoloLens-app. De toepassing wordt gebruikt om medewerkers te trainen in vliegtuigonderhoud en het laden van vracht.

Daan Schuurmans speelt Albert Plesman in dramaserie

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

HILVERSUM - Daan Schuurmans speelt KLM-oprichter Albert Plesman in een dramaserie over de begindagen van de commerciële luchtvaart in Nederland. Fedja van Huêt neemt in de serie Vliegende Hollanders de rol van vliegtuigbouwer Anthony Fokker op zich.

Klimaatprotest Londen Heathrow mislukt

19 april 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

LONDEN - Radicale 'klimaatrebellen' die dreigden de Londense luchthaven Heathrow te blokkeren, zijn niet in hun opzet geslaagd. Slechts een kleine groep jongeren van de beweging Extinction Rebellion (XR - Uitsterven Rebellie) verzamelde zich op een rotonde op het luchthavencomplex met spandoeken met de vraag of zij de laatste generatie zijn. De politie stond klaar om protesten te verhinderen en verwijderde snel betogers.

'Nieuwe oplossing Lelystad is luchtfietserij'

19 april 2019 | Door: 
ANP

APELDOORN - Actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn niet blij met het plan dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft gepresenteerd voor de herindeling van het luchtruim. Dat plan moet zoveel mogelijk een einde maken aan het gewraakte laagvliegen vanaf Lelystad, maar Red de Veluwe noemt de nieuwe oplossing vrijdag "luchtfietserij".

Emirates met A380 tussen Dubai en Riyadh

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Emirates zet vanaf 21 april een Airbus A380 in op de bestaande lijndienst tussen Dubai en Riyadh. De vlucht, die minder dan twee uur in beslag neemt, wordt nu nog uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, maar die blijkt te klein voor de vraag naar stoelen.

video

United onthult nieuwe livery: blauw in plaats van goud

24 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - United Airlines heeft in een video voor het eerst haar nieuwe kleurenschema geshowd. Het gaat om een aanpassing van de huidige livery, waarbij de naam 'United' veel groter op de romp staat en het goud uit het bekende wereldbol-staartlogo is vervangen door blauw.

AirFi verwelkomt 'eigen' Boeing 737-800

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het Nederlandse technologiebedrijf AirFi heeft haar ‘eigen’ Boeing 737-800 verwelkomd op Schiphol. Waar in 2017 bij wijze van 1 april-grap nog werd gerept over de zogeheten ‘AirFi One’ vliegt er nu toch echt een toestel in de huisstijl van AirFi rond.

KLM promoot onbeminde bestemmingen via augmented reality

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM is een nieuwe Facebook-campagne gestart om een aantal minder bekende bestemmingen breed te promoten. Via augmented reality kunnen potentiële reizigers steden als Taipei, Edmonton en Stavanger virtueel ontdekken. 

Vliegtuig stort op huis, zes doden

16 april 2019 | Door: 
ANP

PUERTO MONTT - In de Chileense plaats Puerto Montt is dinsdag een vliegtuigje neergestort op een huis. De piloot en vijf passagiers kwamen om het leven. Dat heeft burgemeester Harry Jürgensen bevestigd tegen verslaggevers van 24 Horas. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Copyright Reismedia BV 2019