Michael O'Leary: we hebben voldoende piloten in dienst

21 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

DUBLIN - Ondanks duizenden geannuleerde vluchten als gevolg van problemen met werkroosters, houdt Ryanair vast aan zijn winstprognose. Ook laat de maatschappij via topman Michael O'Leary weten dat er voldoende piloten in dienst zijn.

Delta Air Lines non-stop van Los Angeles naar Schiphol

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

LOS ANGELES - De Amerikaanse KLM-partner Delta Air Lines start op 16 juni 2018 een nieuwe lijndienst tussen Los Angeles en Schiphol. De route wordt vier keer per week aangeboden met een Boeing 777-200LR.

Air Malta komt met nieuwe tariefstructuur

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

VALETTA - Air Malta introduceert een nieuw tarief onder de naam Go Light. Passagiers krijgen daarmee een lage ticketprijs, maar mogen alleen tien kilo handbagage meenemen. Wel blijft de catering voorlopig gratis.

Air Transat in 2018 vaker tussen Canada en Schiphol

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

CALGARY - De Canadese vakantievlieger Air Transat verhoogt in de zomer van 2018 de capaciteit richting Schiphol. Niet alleen wordt de Airbus A310 vervangen door de A330, ook stijgt het aantal wekelijkse vluchten.

KLM start kaartverkoop voor toeristische trekpleisters

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Passagiers van KLM kunnen vanaf nu tegelijk met hun vliegticket ook kaartjes kopen voor toeristische attracties. De luchtvaartmaatschappij gaat daarvoor een samenwerking aan met online platform GetYourGuide.

XL Airways met goedkope vluchten van Tel Aviv naar New York

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Het Franse XL Airways gaat de strijd aan op de route tussen Tel Aviv en New York. Met goedkope vluchten wil het volgend jaar gaan concurreren met EL AL, Delta en United Airlines. Passagiers moeten wel overstappen in Parijs.

Overig nieuws

Overig nieuws

SAS start lijndienst tussen Stockholm en Örnsköldsvik

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

STOCKHOLM - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS start in april 2018 een lijndienst tussen Stockholm en Örnsköldsvik. De kustplaats wordt vier keer per dag aangevlogen met een ATR72-600, die plaats biedt aan zeventig passagiers.

GOL start reguliere vluchten naar Jericoacoara

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De Braziliaanse KLM-partner GOL start vanaf 6 december een geregelde lijndienst tussen Sao Paulo en Jericoacoara. De kustplaats wordt in eerste instantie twee keer per week met de Braziliaanse metropool verbonden.

Chinese man gaat 30 dagen op Helsinki Airport wonen

21 september 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

HELSINKI - Een Chinese man genaamd Ryan Zhu gaat voor 30 dagen wonen op het vliegveld van Helsinki. Het project is een experiment van de luchthaven en gaat op 10 oktober van start onder de naam #LIFEINHEL. 

Passagier ziet piloot met bier in cockpit

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

BIRMINGHAM - Een passagier van het Engelse Jet2 deed een bijzondere waarneming bij het instappen voor een vlucht van Alicante naar Birmingham. Toen hij de kans kreeg om even de cockpit in te kijken, spotte de man een blikje bier naast de gezagvoerder.

United Airlines presenteert nieuwe flight safety video

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines heeft een nieuwe flighty safety video gepresenteerd, waarin rollen zijn weggelegd voor verschillende medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Zo zijn zowel flight attendants te zien als piloten, klantenservice medewerkers, vluchtafhandelaars en technici. Ook is er een 'cameo' van topman Carlos Munoz.

Vloot Winair schuilt op luchthaven Bonaire

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

KRALENDIJK - Een deel van de vloot van de op Sint Maarten gevestigde luchtvaartmaatschappij Winair staat momenteel op Bonaire. De luchthaven biedt een veilig heenkomen aan vier Twin Otters in verband met de orkaan Maria.

videobeelden

Video: Eerste 747 KLM geland op Sint Maarten sinds orkaan Irma

16 september 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PHILIPSBURG - De eerste Boeing 747-400 van KLM is zaterdag voor het eerst sinds orkaan Irma geland op de luchthaven van Sint Maarten. Het vliegtuig komt passagiers ophalen en goederen naar het eiland brengen. Het toestel was vrijdag vertrokken van Schiphol naar Curaçao en aansluitend doorgevlogen naar Sint Maarten.

VIDEO: Smurfen of Art Nouveau voor Brussels Airlines

15 september 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Hoe ziet de nieuwste speciale beschildering voor Brussels Airlines eruit? Na een intensieve wedstrijd heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij de shortlist teruggebracht tot twee opties. Het publiek mag nu stemmen.

Copyright Reismedia BV 2017