Lauda: NIKI met vijftien vliegtuigen weer van start

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT – Niki Lauda wil vanaf eind maart de vluchtuitvoering van de voor hem overgenomen failliete luchtvaartmaatschappij NIKI hervatten. De bedoeling is dat de vloot uit vijftien vliegtuigen zal bestaan, zei Lauda volgens Duitse media. Hij zou duizend personeelsleden van NIKI in dienst willen nemen.

HOP! verbindt Parijs Orly met La Rochelle

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - De regionale Air France-dochter HOP! opent een nieuwe binnenlandse lijndienst vanaf Parijs Orly. Met ingang van 13 april staat een dagelijkse vlucht in de planning naar de Atlantische kustplaats La Rochelle.

Avion Express stalt vijf A320's bij SunExpress

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ANTALYA - De Turkse vakantievlieger SunExpress vliegt komend zomerseizoen met vijf extra Airbus A320’s. De toestellen worden op wetleasebasis voor Sun Express vanaf de luchthaven van Antalya ingezet door de Litouwse chartermaatschappij Avion Express.

'Lufthansa-vliegtuigen worden blauwer'

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT - Na tientallen jaren past Lufthansa de beschildering van haar vliegtuigen aan. De romp van de vliegtuigen, nu nog helemaal wit, zal ‘blauwer’ worden. Dat meldt Der Spiegel. Een woordvoerder van Lufthansa heeft de designaanpassing bevestigd.

Vliegbasis Eindhoven maakt kennis met A330 MRTT

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

EINDHOVEN - Vanaf 2020 wordt vliegbasis Eindhoven de thuisbasis van Airbus A330 MRTT tank- en transportvliegtuigen, die Nederland samen met andere landen heeft aangeschaft. Ter kennismaking arriveerde dinsdag alvast een A330 MRTT op de Brabantse vliegbasis.

Nieuw record: in 52 uur en 34 minuten de wereld rond

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SHANGHAI - De poging van Andrew Fisher om in een recordtijd een reis rond de wereld te maken in lijnvluchten is geslaagd: hij landde dinsdag op Shanghai Pudong, 52 uur en 34 minuten nadat hij vanaf dezelfde luchthaven was vertrokken. Het oude record stond op 55 uur.

Overig nieuws

Overig nieuws

'TenCate op zoek naar partner luchtvaarttak'

23 januari 2018 | Door: 
ANP

ALMELO - TenCate, fabrikant van onder meer technisch textiel en kunstgras, zoekt een "sterke partner" voor zijn divisie die onderdelen voor vliegtuigen maakt. Dat heeft topman Jan Albers van het Twentse bedrijf gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.

Doden door botsing reddingshelikopter en vliegtuig

23 januari 2018 | Door: 
ANP

PHILIPPSBURG - Door een botsing in de lucht tussen een klein vliegtuig en een reddingshelikopter in de Duitse plaats Philippsburg (Baden-Württemberg) zijn dinsdag vier doden gevallen. Het is volgens de politie nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Heathrow derde Londense luchthaven voor Cobalt Air

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

LARNACA - Cobalt Air uit Cyprus voegt London Heathrow aan het routenetwerk toe. Met ingang van 27 maart vliegt de maatschappij dagelijks naar Heathrow vanaf thuisbasis Larnaca. Cobalt Air vanaf Cyprus ook al naar Gatwick en Stansted.

Schip begint ultieme zoektocht naar MH370

23 januari 2018 | Door: 
ANP

SYDNEY - Het schip dat nog één keer gaat zoeken naar de verdwenen vlucht MH370 is aangekomen op de plaats waar Australische onderzoekers denken dat het toestel in de Indische Oceaan is gestort.

Asiana moet ernstig verbrande passagier schadevergoeding betalen

23 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEOUL - De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana moet een vrouwelijke passagier 84.000 euro schadevergoeding betalen. De reiziger liep ernstige brandwonden op nadat een stewardess per ongeluk een kom kokendhete soep in haar schoot liet vallen.

GOL van start tussen Salvador de Bahia en Santiago

23 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SAO PAULO - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL heeft een lijndienst geopend tussen Salvador de Bahia en het Chileense Santiago. Vanaf nu wordt er elke vrijdag en zaterdag gevlogen tussen beide steden. Tot nu toe was daar nog geen vliegverbinding.

video

'Schuddend' Malaysia Airlines-vliegtuig maakt voorzorgslanding

20 januari 2018 | Door: 
onze redactie

ALICE SPRINGS – Malaysia Airlines vlucht MH122 moest op 18 januari een voorzorgslanding maken nadat er een technisch mankement werd geconstateerd. Dat heeft de maatschappij  bevestigd. De Airbus A330 was op weg van Sydney naar Kuala Lumpur toen er een knal klonk in de linker motor. Het vliegtuig is vervolgens omgedraaid naar het Australische Alice Springs.

Video: American Airlines-passagiers nemen 'brace' positie aan voor landing

20 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

DALLAS – Een American Airlines-vlucht maakte op 17 januari een voorzorgslanding op Dallas Forth Worth Airport wegens een technisch mankement. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij in een statement aan ABC News bekendgemaakt. De daaropvolgende noodprocedure zorgde ervoor dat passagiers een 'brace for impact' positie aan moesten nemen

Video: Airbus A340 van Air France landt in Twente

19 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ENSCHEDE - Op Twente Airport is vrijdagmiddag een Airbus A340-300 van Air France voor de allerlaatste keer geland. Het gaat de eerste van twee toestellen van dit type die op de voormalige vliegbasis worden ontmanteld door AELS. Maandag arriveert een tweede A340 in Air France-kleuren op Twentse bodem.

VIDEO: Storm zorgt voor uitdagende landingen op Düsseldorf

19 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De storm van donderdag bezorgde ook piloten op Düsseldorf Airport handenvol werk. Een spotter legde vast hoe diverse vliegtuigen de harde wind trotseren, wat bijzondere plaatjes van landende toestellen opleverde.

Copyright Reismedia BV 2018