Home

American Airlines deze zomer heel eind richting oude capaciteit

14 april 2021 | Door: 
Niek Vernooij

FORT WORTH - In navolging van concurrenten United en Delta is ook American Airlines optimistisch gestemd over het komende zomerseizoen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij verwacht in vergelijking met de zomer van 2019 negentig procent van de binnenlandse capaciteit en tachtig procent van de internationale capaciteit te vliegen.

Gemeente Amsterdam investeert in ontwikkeling synthetische kerosine

14 april 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam investeert in de ontwikkeling van synthetische kerosine. De duurzame vliegtuig brandstof zal door start-up Synkero in een nieuwe fabriek in de Amsterdamse haven worden geproduceerd.

Toekomst Airbus A380 bij China Southern Airlines onzeker

14 april 2021 | Door: 
Niek Vernooij

GUANGZHOU - De toekomst voor de Airbus A380 in de vloot van China Southern Airlines is onzeker. De luchtvaartmaatschappij is genoodzaakt om de vloot te herstructureren en dat zou weleens het eind van de superjumbo in Chinese dienst kunnen betekenen, valt op te maken uit uitspraken van directeur International en Corporate Relations Guoxiang Wu tijdens CAPA Live.

British Airways-topman: belang van hub-luchthavens groeit

14 april 2021 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - British Airways-topman Sean Doyle verwacht dat het belang van het vliegverkeer via de grote hub-luchthavens toeneemt nu veel point-to-point routes door de coronacrisis zijn opgeheven. Dat zei hij woensdag tijdens de online conferentie CAPA Live. Hij bevestigde dat BA de Airbus A380 in de vloot houdt.

KLM introduceert nieuwe manier om vracht in cabine te vervoeren

14 april 2021 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - KLM heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om vracht in de cabine van passagiersvliegtuigen te vervoeren. De door het Nederlandse Trip & Co speciaal voor KLM ontwikkelde Cargo Seat Bags beschermen niet alleen de stoelen, maar bieden ook de mogelijkheid om twee keer zoveel dozen met medische hulpmiddelen op de stoelen te plaatsen.

Qantas: vraag naar toeristentickets op pre-coronaniveau

14 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

SYDNEY - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas ziet dat de vraag naar binnenlandse toeristische bestemmingen op pre-pandemisch niveau is. Zakenreisverkeer loopt daar nog drie maanden op achter, aldus CEO Alan Joyce woensdag tijdens de online conferentie CAPA Live.

SLM-vliegtuig aan de ketting gelegd in Miami

14 april 2021 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Een Boeing 737-700 van Surinam Airways (SLM) is dinsdag aan de ketting gelegd op Miami International Airport. Dat gebeurde nadat de leasemaatschappij beslag liet leggen op het vliegtuig, zo melden Surinaamse media. Inmiddels lijkt een oplossing in zicht.

Omzet EasyJet fors onder druk; mikt op herstel vanaf mei

14 april 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones / Reismedia

LUTON - EasyJet heeft in de afgelopen zes maanden de omzet stevig onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis. Dit maakte de Britse budgetmaatschappij dinsdagochtend bekend met voorlopige cijfers. EasyJet staat in de startblokken om vanaf eind mei het aantal vluchten op te voeren.

Overig nieuws

Overig nieuws

Ryanair in beroep tegen EU-uitspraak staatssteun aan Finnair en SAS

14 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

DUBLIN - Ryanair gaat in beroep tegen het vonnis van de Europese rechter in eerste aanleg over de staatssteun van de Finse, Deense en Zweedse overheden aan Finnair en SAS.

Vanwege 35ste verjaardag ramp: een blik op Tsjernobyl vanuit Embraer

14 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

KIEV - Voor een kleine negentig euro kunnen belangstellenden de 35ste verjaardag van de nucleaire ramp in Tsjernobyl op 25 april aanstaande vanuit de lucht ‘vieren’. Snel boeken is raadzaam: de belangstelling is groot.

London Luton Airport opent drive-inbioscoop

14 april 2021 | Door: 
onze redactie

LUTON - Samen met de firma Nightflix Outdoor Cinema opent London Luton Airport een drive-inbioscoop op een van haar langparkeerplaatsen. De outdoor-cinema zal vanaf woensdag 28 april drie weken draaien, met onder meer klassiekers als Mamma Mia en Grease, naast recente films als The Greatest Showman, Frozen II en Scoob!

Koninklijke Luchtmacht houdt Hercules-vloot tijdelijk aan de grond

13 april 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

EINDHOVEN - De Koninklijke Luchtmacht houdt haar vier C-130 Hercules-transportvliegtuigen tijdelijk aan de grond. Twee toestellen stonden al in onderhoud, de overige twee vertonen technische problemen, zo meldt de luchtmacht.

JetBlue via Qatar Airways naar Afrika en Azië

13 april 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NEW YORK - De Amerikaanse prijsvechter JetBlue verkoopt vanaf 19 april tickets voor Qatar Airways-vluchten van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha. Vanaf mei werken beide maatschappijen ook samen op vluchten van Doha naar diverse bestemmingen in Afrika en Azië.

Boeing 737's KLM en Transavia rollen komende jaren op Goodyear-banden

13 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Goodyear is de komende tien jaar de exclusieve bandenleverancier voor de Boeing 737-vloot van KLM en Transavia. De circa 130 toestellen uit de vloot (inclusief Transavia France) maken gebruik van Goodyear Flight Leader-banden.

 

video

In beeld: China Airlines neemt met groots eerbetoon afscheid van Boeing 747's

13 april 2021 | Door: 
onze redactie

TAIPEI - China Airlines laat de uitfasering van haar Boeing 747-400-passagierstoestellen niet geruisloos voorbij gaan. Nadat vorige maand al een speciale rondvlucht werd georganiseerd, was er maandag nog een ceremonie op de internationale luchthaven van Taipei. Daar werd onder meer het personeel in de gelegenheid gesteld om afscheid te nemen.

EasyJet lanceert Nederlandstalige online 'vliegschool' voor kinderen

12 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - EasyJet biedt vanaf nu een ‘pilotenschool’ voor kinderen aan, een online serie met zes afleveringen. Met dit initiatief wil de prijsvechter jonge kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de luchtvaart en ouders helpen bij het vermaken van hun kroost.

In beeld: Pilatus PC-24 landt als eerste zakenjet op Venetiaanse 'stadsluchthaven'

10 april 2021 | Door: 
onze redactie

VENETIË - Een bijzondere primeur voor Venice-Lido Airport: voor het eerst is daar een zakenjet geland. Een Pilatus PC-24 landde op de duizend meter lange grasbaan van Aeroporto Giovanni Nicelli, dat slechts drie kilometer ten oosten van het beroemde historische centrum van Venetië ligt.

Binnen vijf jaar elektrische passagiersvluchten tussen Nederlandse luchthavens

8 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Nederlandse regionale luchthavens Rotterdam Airport, Groningen Airport en Eindhoven Airport nemen deel aan een proef, genaamd Power Up, waarmee ze binnen vijf jaar elektrische passagierslijnvluchten willen opstarten binnen Nederland. Dit moet de kennis en kunde opleveren om later met grotere toestellen en internationaal elektrisch te vliegen.

Recent

Copyright Reismedia BV 2021