KLM presenteert business class lentewijnen

25 april 2018 | Door: 
Puck van Beurden

AMSTERDAM - Passagiers in de business class van KLM krijgen de komende twee maanden de keuze uit vijf nieuwe wijnen. KLM heeft samen met het Rijksmuseum en Activin Wine Group de vijf lentewijnen, die elk verbonden zijn aan een kunstenaar uit de Gouden Eeuw, gepresenteerd in Amsterdam.

Air Belgium stelt eerste vlucht naar Hongkong uit

25 april 2018 | Door: 
Roos Jansen

SCHIPHOL - De eerste vlucht van Air Belgium naar Hongkong wordt verplaatst naar 3 juni. De vlucht stond in eerste instantie gepland op 30 april. De luchtvaartmaatschappij wordt door omstandigheden gedwongen om de vlucht ruim een maand uit te stellen.

Brussels Airlines presenteert vernieuwde lounge The Loft

25 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - Zakenreizigers en frequente vliegers van Brussels Airlines kunnen vanaf juni gebruik maken van de vernieuwde lounge The Loft. Die wordt ten opzichte van de bestaande lounge met twee derde vergroot, zodat er meer passagiers tegelijkertijd in passen. 

Boeing voert productie populaire Boeing 767 op

25 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - Boeing voert de productie van de Boeing 767 op van 2,5 naar drie toestellen per maand. Dat zei CEO Dennis Muilenburg tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers. Vooral naar de vrachtvariant is een groeiende vraag.

Boeing verhoogt winstverwachting voor 2018

25 april 2018 | Door: 
ANP

CHICAGO - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verwacht dit jaar meer winst te maken dan waar het eerder van uitging. Het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen na een veelbelovend begin van het jaar. De winst in het eerste kwartaal steeg met 63 procent tot 2,5 miljard dollar (2,1 miljard euro). Dit was meer dan Boeing en kenners hadden voorzien.

American Airlines blijft meest waardevolle merknaam

25 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NEW YORK - American Airlines is opnieuw de meest waardevolle merknaam in de luchtvaart. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van Brand Finance. In de lijst van vijftig hoogst gewaardeerde airlines maken vooral Chinese maatschappijen grote sprongen voorwaarts.

Vck Travel Analytics

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Brussels Airport wint Routes Europe Marketing Award

24 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BILBAO - Brussels Airport heeft de Routes Europe Marketing Award in de wacht gesleept. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan luchthavens die er het best in zijn geslaagd om nieuwe luchtvaartmaatschappijen en routes aan zich te verbinden.

Etihad viert Year of Zayed met opvallende Boeing 777 en Airbus A380

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ABU DHABI – Etihad Airways heeft een speciaal beschilderde Boeing 777 vrachtvliegtuig onthuld, ter gelegenheid van het Year of Zayed, dat in 2018 wordt gevierd. Naast de Boeing wordt deze zomer ook een Airbus A380 van een opvallende uitstraling voorzien.

Ryanair spreker tijdens CAPA Summit in Dublin

22 april 2018 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - De Europese prijsvechter Ryanair is een van de spreker tijdens de CAPA Airline Leader Summit in Dublin op 17 en 18 mei. Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer bij Ryanair en Bobby Healy, Chief Technology Officer van travel technologiebedrijf Cartrawler, houden een gezamenlijke presentatie over hun visie op de uitdagende luchtvaartmarkt in Europa voor de komende jaren.

Boeing Dreamliner nummer 5 wordt gesloopt

21 april 2018 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing's Dreamliner nummer 5, een van de zes testtoestellen uit de 787-serie, kan niet meer worden verkocht en staat daarom op de sloopplaats op de luchthaven Paine Field in Everett. Dat schrijft The Seattle Times zaterdag

Meekijken: gevechtsvliegtuigen bijtanken in de lucht

20 april 2018 | Door: 
Joris van Boven

LEEUWAREN - Parallel aan de internationale militaire oefening FrisianFlag vond vanaf vliegbasis Eindhoven de European Air Refuelling Training plaats. Daarbij werd geoefend met het in de lucht bijtanken van gevechtsvliegtuigen. Luchtvaartnieuws.nl vloog mee. 

Boeing 737 schiet van de baan in Kathmandu

20 april 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

KATHMANDU – Een Boeing 737-900 van Malindo Air is donderdagavond van de baan geschoten in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het incident vond plaats toen het toestel zou opstijgen voor een vlucht naar Kualu Lumpur. Geen van de 132 passagiers raakte gewond.

video

ANA onthult interieur en uitstraling Airbus A380-vloot

25 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOKIO - All Nippon Airways (ANA) heeft de eerste interieurbeelden vrijgegeven van de Airbus A380, die begin 2019 bij de vloot moet komen. De Japanse luchtvaartmaatschappij heeft drie exemplaren besteld. Elk toestel wordt voorzien van een unieke beschildering.

SLM neemt eerste Boeing 737-700 in ontvangst

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft maandag haar eerste Boeing 737-700 kunnen verwelkomen op Paramaribo International Airport.  In oktober verwacht de maatschappij het tweede exemplaar.

Brussels Airport vanaf nu geschikt voor Airbus A380's

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

BRUSSEL – Brussels Airport heeft donderdag een nieuwe, driedubbele instapbrug voor passagiers in dienst genomen. Daardoor kan de luchthaven nu ieder type toestel bedienen. Vanwege de ingebruikname kwam Emirates eenmalig langs met een Airbus A380.

Turkish Airlines plakt Paard van Troje op Airbus A321

20 april 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL – Turkish Airlines heeft een speciale livery op een Airbus A321 onthuld. Op het toestel, met de registratie TC-JTP, is het Paard van Troje afgebeeld. De maatschappij viert daarmee dat de archeologische site van Troje in Anatolië precies twintig jaar geleden is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Copyright Reismedia BV 2018