Ryanair bevestigt bod op noodlijdend Alitalia

24 juli 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

DUBLIN - Prijsvechter Ryanair biedt mee op de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Daarvoor hebben de Ieren een niet-bindend bod ingediend. Details van het bod zijn niet bekendgemaakt.

Boeing: behoefte aan piloten en cabin crew groeit

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

OSHKOSH – De behoefte aan nieuwe verkeersvliegers, cabin crews wordt steeds groter. Volgens Boeing is er de komende twintig jaar wereldwijd vraag naar 637.000 piloten en 839.000 stewards en stewardessen. De vraag naar nieuwe technici is naar beneden bijgesteld tot 648.000.

Piloten eisen actie na resultaten dronetest

24 juli 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

BRUSSEL - De European Cockpit Association (ECA) wil dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen naar aanleiding van resultaten van een drone-onderzoek. Het doel van de reeks testen was om te onderzoeken wat de gevaren zijn bij botsingen van drones en andere luchtvaartuigen.

Alitalia moet aan de slag met mogelijke kopers

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

MILAAN - Alitalia moet op korte termijn in onderhandeling met mogelijke kopers. Die hadden tot vrijdag de tijd om een voorlopig bod op tafel te leggen. De luchtvaartmaatschappij snakt naar geld, maar hoeft niet meer bij de regering of aandeelhouder Etihad Airways aan te kloppen.

VLM Airlines actief op vijftien Mediterrane routes

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - In afwachting van een Belgische AOC vliegt het Sloveense VLM Airlines deze zomer op een aantal routes in het Middellandse Zeegebied. Vanaf diverse Italiaanse luchthavens wordt gevlogen naar Kroatië, Griekenland en Montenegro. Ook staan vakantievluchten vanaf het Sloveens Maribor in de planning.

Aeroflot: we behoren weer tot wereldelite

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - Ooit was Aeroflot verreweg de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Maar na het uiteenvallen van de Sovjetunie kromp de maatschappij fors in. Bijna dertig jaar later behoort Aeroflot naar eigen zeggen weer tot de wereldwijde luchtvaartelite.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Foto's: Red Bull Air Race op transport in Boeing 747's

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BOEDAPEST - Twee Boeing 747-400 toestellen van de Russische vrachtvervoerder AirBridge Cargo hebben onlangs de vliegtuigen en materialen voor de Red Bull Air race getransporteerd. De toestellen vervoerden de ruim 120 ton lading van Budapest naar Kazan in Rusland.

'Geen massale uittocht Nederlanders op Kos'

24 juli 2017 | Door: 
ANP

RIJSWIJK - Nederlandse vakantiegangers op Kos lijken afgelopen weekend niet massaal te zijn teruggevlogen naar Nederland. Reisorganisaties melden maandag dat slechts een fractie van de Nederlanders op het Griekse eiland door de aardschokken voortijdig huiswaarts ging.

Video: Twee gewonden bij crash met Cessna

24 juli 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

SANDY - Twee passagiers zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat een Cessna tijdens de landing in de problemen raakte op McKinnon Airpark in Sandy (VS). Volgens de lokale brandweer deed het incident zich zondag voor rond het middaguur.

Toeristen moeten voorlopig rekening houden met naschokken op Kos

23 juli 2017 | Door: 
ANP

KOS - Toeristen en bewoners van het vakantie-eiland Kos moeten de komende anderhalve maand rekening houden met de mogelijkheid van naschokken en nieuwe aardbevingen. Dat zegt de Griekse seismoloog Christos Papaioannou van het Institute of Engineering Seismology and Earthquake Engineering in Thessaloniki.

Jouw vluchtverslag in Luchtvaartnieuws Magazine?

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Heeft je goede of slechte ervaringen opgedaan tijdens een recente zakelijke vliegreis? Vindt je het leuk die ervaringen te delen met duizenden andere vliegtuigpassagiers? Stuur ons dan jouw verslag en foto’s. Misschien wordt jouw verslag dan gepubliceerd in Luchtvaartnieuws Magazine.

Aer Lingus herleeft oude tijden met klassieke DC-3 Dakota

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - Oude tijden herleven deze zomer bij Aer Lingus. Een historische Douglas DC-3 Dakota vliegt de komende tijd rond in de kleuren die de toestellen van de Ierse luchtvaartmaatschappij droegen in de jaren zestig van de vorige eeuw. 

videobeelden

VIDEO: Onverantwoordelijke toerist filmt vliegtuigen met drone

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

TEL AVIV - Drones vormen een groeiend probleem voor de luchtvaart. Dat blijkt uit het aantal incidenten waarbij de onbemande luchtvaartuigen te dicht bij vliegtuigen komen. Een vakantieganger filmde met zijn drone enkele toestellen op slechts enkele meters afstand.

Air France presenteert naam nieuwe dochtermaatschappij: Joon

20 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, voorheen bekend als project Boost, heeft officieel een naam: Joon. Vanaf het najaar van 2017 moet het bedrijf vanaf Parijs gaan vliegen op middellange afstanden, in de zomer van volgend jaar gevolgd door verre routes.

Copyright Reismedia BV 2017