SWISS verplaatst Beijing-vluchten naar nieuwe luchthaven

22 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - De Zwitserse luchtvaartmaatschappij SWISS verplaatst aan het begin van de zomerdienstregeling, eind maart, haar bestaande vluchten tussen Zürich en Beijing naar de nieuwe luchthaven Daxing. Daardoor zijn volgens SWISS betere vluchttijden mogelijk.

KLM wil weer over Irak en Iran vliegen

22 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM onderzoekt, in samenwerking met de Nederlandse inlichtingendiensten, of er weer over Irak en Iran gevlogen kan worden. De Britse en Duitse autoriteiten gaven woensdag aan dat het luchtruim weer gebruikt kan worden door passagiersvliegtuigen. Sinds begin januari kon dat uit veiligheidsoverwegingen niet.

ANVR: overgrote meerderheid wil geen krimp luchtvaart

22 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LEUSDEN - Een overgrote meerderheid van de Nederlanders ziet niets in een krimp van de luchtvaart. Dat meldt reisbrancheorganisatie ANVR op basis van een onderzoek in samenwerking met Abbi insights. 35 procent toonde zich voorstander van een groei van de Nederlandse luchtvaart.

Heathrow: extra controle voor reizigers uit Wuhan

22 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Op de Londense luchthaven Heathrow worden passagiers afkomstig uit het Chinese Wuhan extra gecontroleerd op symptomen van het nieuwe coronavirus. Dat heeft de Britse transportminister Grant Shapps bekendgemaakt. Op die manier wil de Britse regering de verspreiding van het virus voorkomen.

Garuda Indonesia benoemt nieuwe president-directeur

22 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JAKARTA - Garuda Indonesia heeft Irfan Setiaputra aangesteld als president-directeur. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering werd een nieuw directieteam aangewezen, waarin ook de in Nederland gestationeerde Rizal Pahlevi een belangrijke functie krijgt.

Jaarwinst United Airlines stijgt met vijftig procent

22 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - United Airlines heeft in 2019 de nettowinst met vijftig procent zien stijgen naar drie miljard dollar. De omzet groeide met 4,7 procent naar 43,3 miljard. "2019 was een fantastisch jaar voor het United-team", zegt vertrekkend topman Carlos Munoz.

Air France schrapt lijndienst tussen Clermont-Ferrand en Schiphol

22 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Er komt per 1 maart een einde aan de lijndienst tussen Clermont-Ferrand en Schiphol. Air France zet een streep door de route, die op dit moment met vier vluchten per week wordt bediend door dochtermaatschappij HOP!.

Onderzoeksraad publiceert rapport over TK1951 alsnog

22 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft het rapport van Sidney Dekker over mogelijk menselijk falen bij het ongeval met het Turkish Airlines-vliegtuig in 2009 alsnog gepubliceerd. De OVV deed dat naar aanleiding van een artikel van de New York Times over Amerikaanse druk die zou zijn uitgeoefend om de schuld bij de piloten te leggen


Overig nieuws

Overig nieuws

Oproep: kandidaten gezocht voor rubriek De Zakenreiziger

22 januari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek ‘De Zakenreiziger’ in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van jou voor welke luchtvaartmaatschappij je kiest en waarom juist voor deze.

Wizz Air: meer vluchten tussen Rusland en Oostblok

22 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ST. PETERSBURG - Wizz Air vergroot haar aanwezigheid op Pulkovo Airport bij St. Petersburg door de start van vier nieuwe routes. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij heeft vluchten aangekondigd naar Boekarest, Sofia en Bratislava. Daarnaast komt er een lijndienst naar Vilnius. 

Nieuwe maatschappij in Roemenië: Animawings

21 januari 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

BOEKAREST - Roemenië krijgt er een nieuwe luchtvaartmaatschappij bij: Animawings. Vanaf 1 mei biedt deze maatschappij chartervluchten aan naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee. Daarvoor beschikt ze over twee Airbus A320's.

Passagiersrecord voor luchthaven Luxemburg

21 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LUXEMBURG - De luchthaven van Luxemburg heeft in 2019 een recordaantal van 4,4 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is een toename van negen procent in vergelijking met een jaar eerder. De groei was onder meer te danken aan de toevoeging van een aantal nieuwe bestemmingen.

Eurowings vliegt straks van Pristina naar Belgrado

20 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Eurowings wil gaan vliegen van Pristina naar Belgrado. Daarover heeft moederbedrijf Lufthansa maandag een overeenkomst gesloten. De directe vliegverbinding moet zorgen voor een verbetering van de betrekkingen tussen Kosovo en Servië.

Boeing 737's LOT verbouwd tot vrachtvliegtuig

20 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SAN FRANCISCO - Een trio Boeing 737-400’s van LOT wordt binnenkort verbouwd tot vrachtvliegtuig. Het Amerikaanse VX Capital Partners heeft daartoe opdracht gegeven aan Aeronautical Engineers Inc (AEI), dat de toestellen voorziet van een versterkte vloer en een grote laaddeur.

video

Airbus komt met handelsplatform voor luchtvaartsector

20 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Airbus komt met een handelsplatform voor luchtvaartmaatschappijen. Onder de naam Skytra wordt een systeem aangeboden waar opties en derivaten kunnen worden verhandeld. Daarmee moeten grote investeringen door luchtvaartmaatschappijen worden afgedekt.

'Nederlandse piloten niet betrokken bij smokkel cocaïne'

18 januari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De drie Nederlandse Martinair-bemanningsleden die woensdag op het internationale vliegveld van Buenos Aires zijn aangehouden, na de vondst van 82 kilo cocaïne in een Martinair Cargo-vliegtuig, zeggen niets met de zaak te maken hebben. Dat meldt hun advocaat Marta Nercellas tegenover het Algemeen Dagblad.

Airbus laat vliegtuig zelfstandig opstijgen

16 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Airbus heeft voor het eerst een testvliegtuig zelfstandig laten opstijgen. De vliegtuigbouwer geeft daarmee invulling aan de ambitie om in de toekomst deels autonome vliegtuigen te ontwikkelen, waardoor de traditionele rol van piloten verandert.

'Video toont dat twee raketten Oekraïens vliegtuig raakten'

15 januari 2020 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Op videobeelden die in handen zijn van de New York Times is te zien dat de vorige week gecrashte Boeing 737-800 van Ukraine International werd geraakt door twee raketten. De beelden, gemaakt met een bewakingscamera, tonen dat het vliegtuig wordt geraakt door de eerste raket en een halve minuut later door een tweede.

Copyright Reismedia BV 2020