Eerste lijndienst van Weeze naar Bulgarije

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

WEEZE - Airport Weeze krijgt een eerste rechtstreekse vliegverbinding met Bulgarije. Vanaf maart 2018 vliegt Ryanair twee keer per week met een Boeing 737-800 naar de populaire vakantiebestemming Burgas aan de Zwarte Zee.

ERA benoemt Spaanse als nieuwe directeur-generaal

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

LIGHTWATER – De European Regions Airline Association (ERA) heeft de Spaanse Montserrat Barriga benoemt als nieuwe directeur-generaal. Barriga was voorheen werkzaam als Director of International Business Development bij Binter, de regionale luchtvaartmaatschappij die actief is op de Canarische Eilanden.

Partijen krijgen meer tijd om te bieden op Alitalia

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

MILAAN - Geïnteresseerde partijen krijgen langer de tijd om te bieden op het noodlijdende Alitalia. De driekoppige commissie die belast is met de verkoop van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij heeft de deadline voor biedingen opgerekt naar 16 oktober.

Turkish Airlines bestelt veertig Boeing 787 Dreamliners

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Turkish Airlines heeft bij Boeing een bestelling geplaatst voor veertig 787-9 Dreamliners. De luchtvaartmaatschappij wil op de nieuwe te openen luchthaven bij Istanbul flink groeien en heeft daarom behoefte aan nieuwe toestellen voor de lange afstand. 

Boeing 747 vrachtvliegtuigen Jade Cargo in de etalage

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

SHENZHEN - Na jaren aan de grond te hebben gestaan worden de drie overgebleven Boeing 747-400ERF vrachtvliegtuigen van het failliete Jade Cargo International verkocht. De toestellen, die in 2007 nieuw werden geleverd, staan online in de etalage.

Braziliaans Azul huurt vijf Airbus A330-900neo's

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul heeft een leaseovereenkomst getekend voor vijf Airbus A330-900neo’s. De toestellen worden betrokken bij leasemaatschappij Avolon en komen eind 2018 bij de vloot.

Overig nieuws

Overig nieuws

WestJet en Hong Kong Airlines sluiten codeshare

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

CALGARY - WestJet en Hong Kong Airlines hebben een codeshare-overeenkomst gesloten. De Chinese luchtvaartmaatschappij plaatst daarbij haar vluchtcode op WestJet-vluchten vanuit het Canadese Vancouver.

SAS start lijndienst tussen Stockholm en Örnsköldsvik

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

STOCKHOLM - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS start in april 2018 een lijndienst tussen Stockholm en Örnsköldsvik. De kustplaats wordt vier keer per dag aangevlogen met een ATR72-600, die plaats biedt aan zeventig passagiers.

GOL start reguliere vluchten naar Jericoacoara

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De Braziliaanse KLM-partner GOL start vanaf 6 december een geregelde lijndienst tussen Sao Paulo en Jericoacoara. De kustplaats wordt in eerste instantie twee keer per week met de Braziliaanse metropool verbonden.

Chinese man gaat 30 dagen op Helsinki Airport wonen

21 september 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

HELSINKI - Een Chinese man genaamd Ryan Zhu gaat voor 30 dagen wonen op het vliegveld van Helsinki. Het project is een experiment van de luchthaven en gaat op 10 oktober van start onder de naam #LIFEINHEL. 

Passagier ziet piloot met bier in cockpit

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

BIRMINGHAM - Een passagier van het Engelse Jet2 deed een bijzondere waarneming bij het instappen voor een vlucht van Alicante naar Birmingham. Toen hij de kans kreeg om even de cockpit in te kijken, spotte de man een blikje bier naast de gezagvoerder.

United Airlines presenteert nieuwe flight safety video

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines heeft een nieuwe flighty safety video gepresenteerd, waarin rollen zijn weggelegd voor verschillende medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Zo zijn zowel flight attendants te zien als piloten, klantenservice medewerkers, vluchtafhandelaars en technici. Ook is er een 'cameo' van topman Carlos Munoz.

videobeelden

Zakenjet neergestort bij landing op luchthaven Istanbul

21 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

ISTANBUL - Een Cessna Citation VII zakenjet is donderdagavond neergestort op de luchthaven Atatürk Airport in Istanbul. Door de crash van het toestel werd het vliegverkeer enige tijd stilgelegd. Het toestel kreeg kort na het opstijgen een probleem en keerde terug naar de luchthaven waar het tijdens de landing naast de baan terecht kwam en in brand vloog.

Video: Eerste 747 KLM geland op Sint Maarten sinds orkaan Irma

16 september 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PHILIPSBURG - De eerste Boeing 747-400 van KLM is zaterdag voor het eerst sinds orkaan Irma geland op de luchthaven van Sint Maarten. Het vliegtuig komt passagiers ophalen en goederen naar het eiland brengen. Het toestel was vrijdag vertrokken van Schiphol naar Curaçao en aansluitend doorgevlogen naar Sint Maarten.

Copyright Reismedia BV 2017