TUI Airways ontvangt eerste Boeing 737 MAX

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MANCHESTER - TUI Airways heeft haar eerste Boeing 737 MAX 8 ontvangen. Daarmee is het Britse bedrijf de derde airline binnen de TUI Group die met het geavanceerde type gaat vliegen. Eerder ontvingen TUI fly in België en TUI fly Nordic in Zweden al enkele exemplaren.

Japan Airlines verscherpt alcoholcontrole bij piloten

17 november 2018 | Door: 
ANP

SHINAGAWA - Japan Airlines gaat vanaf maandag scherper controleren op het alcoholgebruik door piloten. Aanleiding is de arrestatie van een dronken piloot van de maatschappij vlak voor vertrek van een vlucht vorige maand op het Londense Heathrow Airport.

CSA vervangt Airbus-vloot door Boeing 737 MAX

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PRAAG - De Tsjechische luchtvaartmaatschappij CSA schakelt over van de Airbus A319 op de Boeing 737 MAX. Dat zegt Ján Tóth, director Commerce & Alliances, in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. Daarmee keert het bedrijf terug naar Boeing.

Etihad Airways zoekt toenadering tot Gulf Air

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ABU DHABI - Etihad Airways en Gulf Air verkennen de komende tijd de mogelijkheden voor een nauwe samenwerking. De concurrenten uit Abu Dhabi en Bahrein willen gaan samenwerken op het gebied van vluchtuitvoering en onderhoud.

VIP-versie Airbus A320neo voor het eerst de lucht in

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HAMBURG - Airbus heeft een succesvolle eerste vlucht uitgevoerd met de ACJ320neo, de VIP-variant van de populaire A320neo. Het toestel moet nog dit jaar worden afgeleverd aan het Britse Acropolis Aviation, dat het vliegtuig aanbiedt voor charters.

Ryanair vindt kritiek boze Consumentenbond onterecht

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBLIN - Ryanair is niet onder de indruk van de boze brief die de Consumentenbond deze week naar de prijsvechter stuurde. De bond beklaagde zich daarin over de vele vertragingen deze zomer, en de problematische afwikkeling van claims van reizigers.

Zes keer levenslang voor aanslag Istanbul Airport

17 november 2018 | Door: 
ANP

ANKARA - Een Turkse rechtbank heeft zes personen schuldig verklaard aan betrokkenheid bij een aanslag in 2016 op Istanbul Atatürk Airportin Istanbul die 45 levens eiste. Het staatspersbureau Anadolu meldde dat alle zes veroordeelden levenslang hebben gekregen.

Delta Air Lines tekent voor tien extra Airbus A330neo's

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ATLANTA - Delta Air Lines heeft bij Airbus een aanvullende bestelling geplaatst voor tien A330neo’s. De Amerikaanse KLM-partner bestelde eerder al 25 exemplaren van de A330-900, de langste versie van de A330neo, en breidt dat aantal nu uit naar 35.


Overig nieuws

Overig nieuws

Lockheed Martin start bouw supersonische QueSST

18 november 2018 | Door: 
Niek Vernooij

FORT WORTH - Lockheed Martin is gestart met de bouw van een nieuw supersonisch vliegtuig. Dit experimentele toestel, de X-59 Quiet Supersonic Technology (QueSST), moet eind 2021 voor het eerst vliegen. Het vliegtuig moet een impuls geven aan de hervatting van supersonische passagiersvluchten.

Doden na crash historisch vliegtuig in Texas

18 november 2018 | Door: 
ANP

FREDERICKSBURG - In Fredericksburg, in de Amerikaanse staat Texas, zijn zaterdag twee oorlogsveteranen om het leven gekomen toen het historische gevechtsvliegtuig waarin zij vlogen neerstortte op de parkeerplaats van een appartementencomplex.

Amsterdam Aviation Collectors Fair groter dan ooit

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De tweede editie van de Amsterdam Aviation Collectors Fair (AACF) op zondag 24 februari 2019 belooft groter te worden dan de afgelopen keer. “Er zijn op dit moment al meer dan 250 tafels door standhouders geboekt”, zegt organisator Patrick van Rooijen.

Oostwold Airshow pakt flink uit tijdens jubileumeditie

17 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

OOSTWOLD - De Oostwold Airshow beleeft in 2019 haar tiende editie. In het jubileumjaar pakt de organisatie flink uit om de verwachte 25.000 bezoekers opnieuw een onvergetelijk evenement te bezorgen met een groot aanbod aan klassieke oorlogsvliegtuigen.

Lufthansa: 20.000 euro bonus voor nieuwe piloten

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - Kandidaten die zich aanmelden voor de pilotenopleiding van de Lufthansa Group krijgen tot de zomer van 2019 een tekenbonus van 20.000 euro. Die geldt als compensatie van de kosten die de opleiding voor studenten met zich meebrengt.

Jambojet mag niet naar Burundi wegens ontbreken Business Class

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BUJUMBURA - Jambojet, de budgetdochter van Kenya Airways, mag niet van start gaan met de geplande lijndienst tussen Nairobi en Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. Reden: aan boord is er geen Business Class aanwezig.

video

Oudste actieve Boeing 747 ter wereld maakt laatste vlucht

16 november 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TUCSON - General Electric heeft de laatste vlucht uitgevoerd met haar Boeing 747-100. Het toestel was de oudste Boeing 747 die nog in actieve dienst was en diende bij de vliegtuigmotorbouwer als vliegend testplatform voor diverse nieuwe motoren.

Video: Embraer E190 in nood landde aan de rand van de baan

13 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

BEJA - Op videobeelden is te zien dat de Embraer E190 die zondag boven Portugal in nood kwam, bij de landing op Beja Airport aan de rand van de baan terechtkwam. De piloten wisten het toestel echter op tijd weer richting de middenstreep te sturen.

Pakistan Airlines-toestel belandt naast de baan

10 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PANJGUR - Kort nadat een Boeing 757 van de baan schoot in Guyana, heeft er een vergelijkbaar incident plaatsgevonden in Pakistan. Een ATR72-500 van PIA kwam zaterdagochtend bij de landing op Panjgur Airport tot stilstand op een rotsige vlakte naast het vliegveld.

Airbus A300 gaat in vlammen op in Turkije

9 november 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

KONYA - Een Airbus A300, die was omgebouwd tot een restaurant en café in het Turkse Konya, is donderdagavond in vlammen opgegaan. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar wel is al duidelijk dat deze in de keuken is ontstaan.

Copyright Reismedia BV 2018