Air Europa wil Braziliaanse dochter voor binnenlandse vluchten

19 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - Air Europa heeft een verzoek ingediend om een dochtermaatschappij te mogen oprichten in Brazilië. De Spaanse KLM-partner wil daarmee binnenlandse vluchten gaan uitvoeren in het Zuid-Amerikaanse land. 

Boeing erkent fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX

19 mei 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

NEW YORK - Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd.

VS waarschuwt vliegverkeer boven Perzische Golf

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WASHINGTON - De Amerikaanse overheid roept luchtvaartmaatschappijen op om extra voorzichtig te zijn wanneer zij over de Perzische Golf vliegen. Oplopende politieke spanningen en toenemende militaire activiteit in de regio brengen extra risico’s met zich mee voor het vliegverkeer.

Air Belgium overweegt vluchten naar Martinique

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHARLEROI - Air Belgium overweegt vluchten te starten tussen Charleroi en Martinique. Topman Niky Terzakis bezocht het Caribische eiland om de mogelijkheid te bespreken om twee wekelijkse vluchten op de route uit te voeren, zo meldt het Comité Martiniquais du Tourisme (CMT).

Austrian Airlines maakt ruimte voor meer handbagage

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WENEN - Austrian Airlines voorziet haar Airbus A319’s, A320’s en A321’s van grotere bagagebakken. Daardoor kunnen er per bak vijf in plaats van drie trolleys worden opgeborgen. Bovendien zijn de nieuwe bakken vijftien tot twintig kilo lichter, waardoor het brandstofverbruik omlaag gaat.

Embraer vliegt zakenjets op biobrandstof naar Europa

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FARNBOROUGH - Vliegtuigbouwer Embraer maakt werk van het gebruik van biobrandstof. Alle zes zakenjets die komende week worden tentoongesteld op de jaarlijkse zakenluchtvaartbeurs EBACE in Genève vliegen op biobrandstof naar Zwitserland. 

Condor breidt vloot Airbus A321's uit

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - De Duitse vakantievlieger Condor breidt de vloot uit met drie extra Airbus A321’s. De eerste twee toestellen zijn afkomstig van de failliete luchtvaartmaatschappijen WOW Air en Germania. Naast de aanschaf van eigen toestellen huurt Condor ook externe capaciteit in.

WestJet voor het eerst met Dreamliner naar Parijs

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - WestJet heeft de eerste vlucht uitgevoerd tussen Calgary en Parijs. De twee steden worden vanaf nu vier keer per week met elkaar verbonden. De vlucht werd mogelijk door de ingebruikname van de Boeing 787-9 Dreamliner, waardoor de prijsvechter nu intercontinentaal kan uitbreiden.


Overig nieuws

Overig nieuws

TUI: op vliegvakantie per uil of eland

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Vakantievlieger TUI fly zet deze zomer verschillende ingehuurde toestellen in op vluchten richting zonbestemmingen. Wie extra let op de details komt erachter dat sommige verhuurders creatief zijn met de registraties van hun vliegtuigen.

'Gecrasht Cubaans vliegtuig te zwaar beladen'

18 mei 2019 | Door: 
ANP

HAVANA - Het Cubaanse vliegtuig dat een jaar geleden vlak na de start in Havana neerstortte, was zeer waarschijnlijk te zwaar beladen. Dat is de conclusie van het onderzoeksrapport dat de autoriteiten naar buiten brachten over de ramp van 18 mei 2018. Slechts een van de 113 mensen aan boord overleefde de crash, maar zij overleed later alsnog aan haar verwondingen.

ANA ontvangt tweede kleurrijke Airbus A380

18 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - All Nippon Airways (ANA) heeft de tweede van drie bestelde Airbus A380’s in ontvangst genomen. Net als het eerste is ook het tweede toestel voorzien van een opvallend kleurige beschildering, waarbij dit keer de kleur groen de boventoon voert.

KLM bereikt mijlpaal van half miljoen LinkedIn-volgers

17 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTELVEEN - KLM heeft de mijlpaal van 500.000 volgens op LinkedIn bereikt. De luchtvaartmaatschappij geldt wereldwijd als een pionier op het gebied van het benutten van social media voor interactie met de klant.

JAL’s eerste nieuwe Airbus de lucht in

17 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - De eerste Airbus A350-900 voor Japan Airlines, tevens de eerste nieuwe Airbus ooit voor de Japanse maatschappij, heeft donderdag een succesvolle maiden flight gemaakt vanaf het vliegveld bij de fabriek in Toulouse. Het toestel was bijna vijf uur in de lucht.

F-16 crasht in gebouw in Californië

17 mei 2019 | Door: 
ANP

RIVERSIDE - In de Amerikaanse staat Californië is een F-16 neergestort in een loods in de buurt van luchtmachtbasis March Air Reserve Base. Ten minste een persoon raakte gewond. De piloot heeft zichzelf tijdig in veiligheid gebracht met de schietstoel, melden lokale media.

video

Nieuwe beelden van dodelijke Superjet-crash

16 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - In Russische media zijn duidelijkere, niet eerder vertoonde beelden gepubliceerd van de crashlanding van vlucht SU1492 in Moskou. Bij dat incident met een Sukhoi Superjet van Aeroflot kwamen begin deze maand 41 inzittenden om het leven.

Spider-Man geeft veiligheidsinstructies bij United Airlines

14 mei 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - Passagiers van United Airlines krijgen vanaf 1 juni voor vertrek veiligheidsinstructies met de hulp van Spider-Man. De superheld vormt het middelpunt van de nieuwe veiligheidsvideo, die tegelijk de nieuwe film Spider-Man: Far From Home promoot.

Embraer 190 maakt pauselijke entree

13 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MANDALAY - Een Embraer 190 van Myanmar National Airlines heeft zondag door een defect aan het voorste landingsgestel een neuslanding moeten maken. Bij het incident, dat plaatsvond op de luchthaven van Mandalay, raakte niemand gewond.

Passagiers overmeesteren doorgedraaide man op Ryanair-vlucht

11 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MANCHESTER - Een doorgedraaide passagier is tijdens een Ryanair-vlucht van Manchester naar Gran Canaria overmeesterd door medepassagiers. Op videobeelden is te zien dat hij door enkele personen in de galley tegen de grond wordt gedrukt, terwijl hij dreigt iedereen te vermoorden.

Copyright Reismedia BV 2019