Russisch Ural Airlines nieuwkomer op Schiphol

26 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MOSKOU - Ural Airlines gaat vliegen vanaf Schiphol. Vanaf eind oktober biedt de Russische luchtvaartmaatschappij twee wekelijkse vluchten aan naar Zhukovsky Airport bij Moskou. Tickets voor de nieuwe lijndienst zijn inmiddels te boeken via de website van Ural Airlines.

Royal Jordanian deelnemer BTMConference 2019

25 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian is bevestigd als nieuwe deelnemer aan de Business Travel & Mobility Conference 2019. Het evenement wordt op 24 september 2019 gehouden in samenwerking met Claus Park Collection in Hoofddorp.

Heathrow - JFK meest lucratieve route

25 augustus 2019 | Door: 
Rob Somsen

LONDEN - Uit een recent gepubliceerd rapport van luchtvaartdataleverancier OAG blijkt dat de route London Heathrow - New York JFK, uitgevoerd door British Airways, de meest lucratieve vliegrouteroute is over een periode van twaalf maanden. Op nummer twee staat de route Melbourne - Sydney, uitgevoerd door Qantas.

'Belangrijke testvlucht 737 MAX is in oktober'

25 augustus 2019 | Door: 
Reismedia / ANP / Reuters

SEATTLE - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voert waarschijnlijk in oktober een testvlucht uit met de Boeing 737 MAX om te bepalen of het toestel toestemming krijgt om weer te vliegen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Passagiers KLM-Airbus A330 vast op Sint-Maarten

25 augustus 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

SINT-MAARTEN - Passagiers van een KLM-vlucht zitten al twee dagen vast op Sint-Maarten. Vlucht KL789, een Airbus A330-200 zou op vrijdag via Curaçao naar Amsterdam vertrekken, maar het vliegtuig kampt met een defect onderdeel.

United ook twee keer per dag Frankfurt - New York

25 augustus 2019 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - United Airlines verdubbelt volgend zomerseizoen het aantal vluchten tussen Frankfurt en New York Newark. In plaats van één keer, vliegt de maatschappij vanaf 28 maart twee keer per dag op de route.

Staking verstoort vluchtuitvoering luchthaven Mallorca

24 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PALMA - Een staking onder personeel dat paspoortcontroles uitvoert leidt dit weekend tot overlast op de luchthaven van Mallorca. Vakbond CCOO riep op tot werkonderbrekingen, om op die manier betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen.

Vueling: veel hinder van staking in Barcelona

24 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft zaterdag 112 vluchten moeten schrappen op de luchthaven Barcelona-El Prat als gevolg van een staking door het grondpersoneel van Iberia. Ook vanaf Schiphol zijn vluchten van de maatschappij geannuleerd.


Business Travel & Mobility Conference 2019

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Emirates Airbus A380 zwaar beschadigd tijdens onderhoud

26 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

DUBAI – Een Airbus A380 van Emirates heeft flinke schade opgelopen tijdens een onderhoudsbeurt in Dubai. Terwijl het neuswiel was ingetrokken kwam het toestel met de neus op de betonnen hangarvloer terecht. Vermoedelijk viel het vliegtuig van een krik.

Vliegtuig crasht in Zwitserse Alpen, drie doden

25 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Drie mensen, waaronder een baby, zijn zaterdag omgekomen nadat hun vliegtuig neerstortte en in vlammen opging in de Zwitserse Alpen, meldt de Zwitserse politie.

Zeven doden door vliegtuigongeval Mallorca

25 augustus 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

INCA - Zeven mensen zijn zondag om het leven gekomen door een botsing tussen een helikopter en een klein vliegtuigje op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Onder de doden zijn twee minderjarigen, melden de autoriteiten op Mallorca.

Koppeling onbemande raket bij ISS mislukt

24 augustus 2019 | Door: 
ANP

MOSKOU - De koppeling van de eerste onbemande Sojoez-raket met het internationale ruimtestation ISS is mislukt. Dat hebben Russische persbureaus gemeld. Later volgt een nieuwe koppelingspoging, maar niet meer deze zaterdag.

Embraer 195-E2 maakt Russisch debuut op MAKS 2019

23 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTERDAM - Na een toer door China, Japan en Zuidoost-Azië bezoekt de Embraer 195-E2 nu Rusland. Daar neemt het toestel komende week deel aan de MAKS Air Show in Moskou. Het is het eerste bezoek van het grootste Embraer-toestel aan Rusland.

Spitfire beschadigd bij landing Midden-Zeeland

23 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

ARNEMUIDEN - Een Spitfire heeft donderdag flinke schade opgelopen tijdens de landing op vliegveld Midden-Zeeland. Het Britse jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog landde volgens PZC met slechts één uitgeklapt onderstel. De vlieger bleef ongedeerd.

video

Boeing 747 Supertanker komt Amazone redden

23 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SANTA CRUZ - Om de gigantische branden in de Amazone te blussen, heeft de Boliviaanse overheid de Boeing 747-400 Supertanker ingehuurd van Global SuperTanker Services. Het toestel arriveerde donderdagnacht in Santa Cruz na een vlucht uit Sacramento, Californië.

Qantas simuleert ultralange lijndiensten naar Sydney

22 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SYDNEY - Qantas is van plan om binnen enkele jaren rechtstreekse lijndiensten van Oost-Australië naar Londen en New York te openen. Om te weten wat de effecten van deze ultralange vluchten zijn op het welzijn van crew en passagiers heeft de Australische airline drie testvluchten in de planning staan, die worden uitgevoerd met fabrieksnieuwe Boeing 787-9 Dreamliners.

In beeld: parkeergarage op Tampa Airport opgeblazen

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

TAMPA - Om ruimte te maken voor een uitbreiding van de passagiersfaciliteiten, heeft Tampa Airport maandagnacht de oude parkeergarage voor huurauto’s laten opblazen. Dat leverde spectaculaire beelden op.

Boeing onthult bijzondere 787 Dreamliner

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Nadat er maandag al beelden van spotters opdoken, heeft Boeing de Dreams Take Flight-787 nu officieel onthuld. Met een speciaal kleurenschema eert de fabrikant het Employees Community Fund (ECF).

Copyright Reismedia BV 2019