'Veel mis met productie Boeing Dreamliner in North Charleston'

21 april 2019 | Door: 
Reismedia / ANP / Bloomberg

NEW YORK - Met de productie van de Boeing 787 Dreamliner bij een fabriek in North Charleston in de staat South Carolina is mogelijk veel mis. De Amerikaanse krant The New York Times schrijft over problemen met productie maar ook met het toezicht, die een potentieel risico vormen voor de veiligheid.

Luchthaven Dallas Fort Worth wil zesde terminal

21 april 2019 | Door: 
onze redactie

DALLAS - De luchthaven Dallas Fort Worth International Airport (DFW), een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten, heeft plannen om uit te breiden met een extra terminal.

KLM vliegt naar Napels en zuivert de zee

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - KLM vliegt zondag voor het eerst tussen Schiphol en Napels. In eerste instantie wordt deze lijndienst alleen in het weekend uitgevoerd, maar in de maanden juli en augustus vliegt de maatschappij dagelijks naar de Zuid-Italiaanse stad.

Ethiopian Airlines geïnteresseerd in Chinese Boeing 737-concurrent

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ADDIS ABEBA - Ethiopian Airlines overweegt om COMAC C919’s te bestellen, zegt topman Tewolde Gebremariam in gesprek met persbureau Xinhua. Daarmee zou het de eerste niet-Chinese luchtvaartmaatschappij zijn die deze 737- en A320-concurrent in dienst neemt.

Franse piloten dreigen bijna week lang te staken

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - De Franse pilotenvakbond SNPL dreigt met een grote staking van maandag 6 tot en met zaterdag 11 mei uit onvrede over het beleid van de Franse regering. Als de staking doorgaat, dan komt het vliegverkeer in Frankrijk bijna volledig plat te liggen.

United neemt afscheid van huidige kleurenschema

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

CHICAGO - United Airlines onthult woensdag een nieuw kleurenschema voor haar vliegtuigen, zo heeft de Amerikaanse maatschappij bekendgemaakt. Daarmee neemt United afscheid van de huidige, in de basis uit 1991 afkomstige huisstijl.

Icelandair vergroot capaciteit naar Schiphol

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Icelandair vliegt in de zomermaanden exclusief met Boeing 767-300(ER)’s tussen Amsterdam en Reykjavik. Daardoor kan de maatschappij een deel van het capaciteitsverlies opvangen dat is ontstaan door het faillissement van WOW Air.

'Lancering nieuwkomer Maastricht Cityliner eind mei'

19 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MAASTRICHT - De lancering van de nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij Maastricht Cityliner heeft vertraging opgelopen. Eerder leek het er op dat de lancering medio deze maand zou zijn, nu meldt initiatiefnemer Wouter de Vries in De Limburger dat de officiële presentatie eind mei kan plaatsvinden.


Overig nieuws

Overig nieuws

Klimaatprotest Londen Heathrow mislukt

19 april 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

LONDEN - Radicale 'klimaatrebellen' die dreigden de Londense luchthaven Heathrow te blokkeren, zijn niet in hun opzet geslaagd. Slechts een kleine groep jongeren van de beweging Extinction Rebellion (XR - Uitsterven Rebellie) verzamelde zich op een rotonde op het luchthavencomplex met spandoeken met de vraag of zij de laatste generatie zijn. De politie stond klaar om protesten te verhinderen en verwijderde snel betogers.

'Nieuwe oplossing Lelystad is luchtfietserij'

19 april 2019 | Door: 
ANP

APELDOORN - Actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn niet blij met het plan dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft gepresenteerd voor de herindeling van het luchtruim. Dat plan moet zoveel mogelijk een einde maken aan het gewraakte laagvliegen vanaf Lelystad, maar Red de Veluwe noemt de nieuwe oplossing vrijdag "luchtfietserij".

Emirates met A380 tussen Dubai en Riyadh

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Emirates zet vanaf 21 april een Airbus A380 in op de bestaande lijndienst tussen Dubai en Riyadh. De vlucht, die minder dan twee uur in beslag neemt, wordt nu nog uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, maar die blijkt te klein voor de vraag naar stoelen.

Grote partij haaienvinnen op Schiphol in beslag genomen

17 april 2019 | Door: 
ANP

DEN HAAG - Een partij van 217 kilogram gedroogde haaienvinnen die de douane heeft onderschept op Schiphol is in beslag genomen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De zending kwam uit Cuba en was bestemd voor een bedrijf in Hong Kong. Dat heeft de RVO woensdag laten weten.

Vrouw vast wegens gooien munten naar vliegtuig

17 april 2019 | Door: 
ANP

HOHHOT - Een 66-jarige vliegtuigpassagiere is gearresteerd omdat ze zes muntstukken naar het toestel had gegooid, even voordat ze instapte op de luchthaven van het Chinese Hohhot. De vlucht liep daarna twee uur vertraging op omdat alle muntjes moesten worden teruggevonden om er zeker van te zijn dat er niet een in de motor terecht was gekomen.

Finnair straks het hele jaar door naar Guangzhou

17 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HELSINKI - Finnair vliegt vanaf het winterseizoen het hele jaar door tussen Helsinki en Guangzhou. De Chinese metropool werd tot nu toe alleen in de zomer aangeboden. Volgens de Finse luchtvaartmaatschappij is er echter een groeiende vraag naar stoelen op de route.

video

AirFi verwelkomt 'eigen' Boeing 737-800

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het Nederlandse technologiebedrijf AirFi heeft haar ‘eigen’ Boeing 737-800 verwelkomd op Schiphol. Waar in 2017 bij wijze van 1 april-grap nog werd gerept over de zogeheten ‘AirFi One’ vliegt er nu toch echt een toestel in de huisstijl van AirFi rond.

KLM promoot onbeminde bestemmingen via augmented reality

19 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM is een nieuwe Facebook-campagne gestart om een aantal minder bekende bestemmingen breed te promoten. Via augmented reality kunnen potentiële reizigers steden als Taipei, Edmonton en Stavanger virtueel ontdekken. 

Vliegtuig stort op huis, zes doden

16 april 2019 | Door: 
ANP

PUERTO MONTT - In de Chileense plaats Puerto Montt is dinsdag een vliegtuigje neergestort op een huis. De piloot en vijf passagiers kwamen om het leven. Dat heeft burgemeester Harry Jürgensen bevestigd tegen verslaggevers van 24 Horas. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Lufthansa: historische Junkers krijgt plek in museum

16 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT – De Junkers Ju-52 die sinds 1984 in de lucht werd gehouden door Lufthansa krijgt definitief een plek in een museum. Waar precies is nog onbekend. Het 83 jaar oude propellervliegtuig wordt voorlopig opgeslagen in een Lufthansa-hangar in Hamburg.

Copyright Reismedia BV 2019