Airbus strikt American Airlines voor nieuwe A321XLR

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Airbus heeft een eerste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij als klant vastgelegd voor de A321XLR. En niet de minste: American Airlines plaatste een order voor vijftig toestellen. De A321XLR stelt de maatschappij in staat om rechtstreeks te vliegen van de Amerikaanse oostkust naar Europa.

Ook 'gewone sterveling' straks welkom in KLM-restaurant Blue

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Ook passagiers die zich geen Business Class-ticket kunnen veroorloven zijn straks welkom in het ‘fine dining’ restaurant Blue in de nieuwe Crown Lounge van KLM. Dat meldt Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience van KLM, aan Reismedia. Blue opende in maart de deuren; sinds 6 mei is het volledig operationeel.

Qatar Airways wil vrachtvloot uitbreiden met vijf Boeings

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Qatar Airways wil haar vrachtvloot uitbreiden met vijf Boeing 777 Freighters. Dat is woensdag bekendgemaakt op de Paris Airshow. Beide partijen moeten de deal, met een cataloguswaarde van 1,8 miljard dollar, nog wel verder uitwerken.

Airbus onthult nieuwe order voor Airbus A320neo

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Airbus heeft een nieuwe order onthuld voor de A320neo. De in Dublin gevestigde leasemaatschappij Accipiter Holdings bestelde twintig toestellen van dit type. De order is in maart al geplaatst, maar nu pas officieel naar buiten gebracht.

ATR lanceert STOL-versie van ATR 42-600

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Vliegtuigbouwer ATR heeft een versie van de ATR 42-600 gelanceerd die kan starten en landen op banen met een lengte van minder dan achthonderd meter Het toestel wordt aangeduid als ATR 42-600S, waarbij de S staat voor STOL (Short Take Off and Landing).

China Airlines sluit deals met Airbus en Boeing

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - China Airlines heeft in Parijs met Airbus en Boeing deals gesloten voor de aanschaf van maximaal 31 vliegtuigen. Het gaat om een Memorandum of Understanding met Airbus voor 25 A321neo’s en een intentieverklaring met Boeing voor de aanschaf van zes 777 Freighters.

Moederbedrijf Wizz Air vergroot reikwijdte met grote order voor A321XLR

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Indigo Partners, het moederbedrijf van onder meer Wizz Air, heeft een bestelling geplaatst voor vijftig Airbus A321XLR’s. De trouwe Airbus-klant vergroot dankzij het extra vliegbereik van het nieuwe type de reikwijdte aanzienlijk. Twintig A321XLR’s zijn bestemd voor Wizz Air.

Ook Qantas kiest voor Airbus A321XLR

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Met Qantas heeft zich opnieuw een luchtvaartmaatschappij gemeld voor de nieuwe Airbus A321XLR. De Australiërs schaffen 36 van deze vliegtuigen aan, die bedoeld zijn voor point-to-point markten in Australië, Azië en het zuidelijk deel van de Stille Oceaan. Een deel van de toestellen is bestemd voor budgetdochter Jetstar.


Overig nieuws

Overig nieuws

'Kracht piloten issue bij Boeing 737 MAX'

19 juni 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

CHICAGO - Boeings inspanningen om de 737 MAX weer in de lucht te krijgen zijn deels vertraagd door zorgen over de vraag of piloten wel voldoende fysieke kracht hebben om het trim wheel in extreme noodsituaties handmatig te gebruiken. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

EasyJet langer door als sponsor schaatsteam

19 juni 2019 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - EasyJet heeft zich langer verbonden aan schaatsploeg Team easyJet. Ook komend seizoen wordt de ploeg van Jillert Anema gesponsord door de luchtvaartmaatschappij. EasyJet is sinds augustus 2018 hoofdsponsor en de ploeg heeft de intentie om door te gaan tot aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Panoramaterras Schiphol pas eind dit jaar weer open

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL – Het Panoramaterras op Schiphol blijf langer dicht dan gedacht. Door onvoorziene bouwwerkzaamheden loopt de planning uit, wat betekent dat het terras niet al in juli weer open kan. In plaats daarvan gaat het Panoramaterras pas eind dit jaar weer open.

Vier verdachten MH17, proces start in maart

19 juni 2019 | Door: 
ANP

NIEUWEGEIN - Het Openbaar Ministerie gaat vier mensen vervolgen voor het neerhalen van vlucht MH17. Ze worden verdacht van moord. Het proces moet op 9 maart volgend jaar beginnen. De verdachten zijn drie Russen en een Oekraïner. Het zijn rebellenleider Igor Girkin, zijn rechterhand Sergej Doebinski, diens assistent Oleg Poelatov en garnizoenscommandant Leonid Chartsjenko.

ASL nieuwe klant voor tot vrachtversie omgebouwde 737

19 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Boeing heeft ook ASL Aviation Holdings weten te strikken als klant voor de 737-800 Boeing Converted Freighters (BCF). De vrachtmaatschappij heeft een order geplaatst voor maximaal twintig van deze tot vrachtvliegtuig omgebouwde Boeing 737-800’s.

Orders voor Embraer uit Spanje en Japan

19 juni 2019

PARIJS – Embraer heeft op de Paris Air Show orders in de wacht gesleept uit Spanje en Japan. Binter, gevestigd op de Canarische Eilanden, bestelde twee E195-E2’s. De Japanse regionale airline Fuji Dream Airlines, sinds 2009 een trouwe Embraer-klant plaatste een bestelling voor twee E175’s.

video

Video toont hevige turbulentie in Boeing 737

18 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BASEL - Flinke turbulentie heeft zondag voor chaos en paniek gezorgd in een Boeing 737-300 van het Bulgaarse ALK Airlines. Op videobeelden is te zien hoe de inhoud van een cateringtrolley en een stewardess zowat tegen het cabineplafond worden gedrukt bij een plotselinge val. Verschillende inzitten raakten gewond.

Paris Air Show officieel geopend door president Macron

17 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - De 53ste editie van de Paris Air Show is maandagochtend officieel geopend door de Franse president Emmanuel Macron. Die arriveerde in een nieuwe A330MRTT van de Franse luchtmacht. De Patrouille de France, afgelopen vrijdag nog te zien tijdens de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Volkel, gaf daarop een demonstratie boven vliegveld Le Bourget.

Wat wordt er allemaal gebouwd op Schiphol?

15 juni 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol is momenteel een grote bouwput, met overal hijskranen, graafmachines en bouwvakkers. Maar waar zijn die allemaal mee bezig? De luchthaven heeft nu een filmpje gemaakt met een handig overzicht van de belangrijkste projecten.

Boeing 747 en Airbus A330 naar de zeebodem

15 juni 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BAHREIN/IBRICE - In Bahrein is men begonnen met het afzinken van een Boeing 747 voor een nieuw duikpark in de Perzische Golf, dat het grootste ter wereld moet worden. Ook in Turkije werd er deze week een vliegtuig naar de zeebodem gestuurd.

Copyright Reismedia BV 2019