Qantas vervangt binnenlandse vloot

21 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SYDNEY - Qantas plaatst volgend jaar een order om de binnenlandse vloot te vervangen, zo heeft topman Alan Joyce tegen persbureau Reuters gezegd. De Australische maatschappij is geïnteresseerd in de Airbus A320neo, de Boeing 737 MAX en de 797.

Onderzoek naar voordelen verplaatsing Rotterdam Airport

21 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland gaat onderzoek doen naar een alternatief gebruik van de grond waarop Rotterdam The Hague Airport ligt. Een meerderheid in de Provinciale Staten stemde daar woensdag voor.

Air France komende dagen niet naar Caracas

21 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France vliegt de komende dagen niet naar Caracas. De vluchten zijn tot en met 25 februari geannuleerd vanwege de onrustige situatie in Venezuela. Als alternatief kunnen passagiers via Panama naar Caracas reizen.

Zelfrijdende busjes op Airport Weeze

21 februari 2019 | Door: 
ANP

ARNHEM - Passagiers op het Duitse Airport Weeze, net over de grens bij Nijmegen, kunnen vanaf donderdag instappen in zelfrijdende busjes van de provincie Gelderland. De busjes leggen een traject af tussen de vertrekhal, de parkeerplaatsen en het hotel bij het vliegveld.

Luchtvaart bewuster van risico's vliegen over conflictgebieden

21 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico’s die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden.

Airbus opent nieuw innovatiecentrum in China

21 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SHENZHEN - Vliegtuigbouwer Airbus heeft officieel een nieuw innovatiecentrum in China geopend. Als locatie is gekozen voor Shenzhen, een belangrijke hotspot als het gaat om technologische ontwikkelingen. Shenzhen is na Silicon Valley de tweede plek waar Airbus zo'n centrum opent.

Air France weer dagelijks naar Sint Maarten

21 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France voert de vliegfrequentie naar Sint Maarten geleidelijk op, zodat vanaf het najaar weer dagelijks naar het Caribische eiland wordt gevlogen vanaf Parijs Charles de Gaulle. Dat blijkt uit de dienstregeling van de Franse luchtvaartmaatschappij.

Pieter Elbers: doorgaan op ingeslagen weg bij KLM

21 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Na een roerige week, waarin de herbenoeming van Pieter Elbers als CEO van KLM een feit werd, kan de topman zich opmaken voor een nieuwe termijn van vier jaar. “Mijn ambitie is om door te gaan op de vier jaar geleden ingeslagen weg”, zegt hij in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

China Southern Airlines Event


Overig nieuws

Overig nieuws

Drones Gatwick 'werk van ontevreden werknemer'

21 februari 2019 | Door: 
ANP

LONDEN - De drones die dagenlang voor ontwrichting zorgden op het Londense vliegveld Gatwick, waren volgens de onderzoekers het werk van een ontevreden medewerker van de luchthaven. The Times meldt dit op basis van het onderzoek naar het incident.

Nieuw rapport vliegen boven conflictgebied

21 februari 2019 | Door: 
ANP

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt donderdag met het aanvullende onderzoek over vliegen boven conflictgebieden, naar aanleiding van de ramp met vlucht MH17 in 2014.

'Lelystad Airport niet open zonder natuurplan'

20 februari 2019 | Door: 
ANP

ARNHEM - Voordat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol kan gaan overnemen, moet vastliggen hoe het ministerie van Infrastructuur de kwaliteit van natuur en milieu in het oosten van Nederland gaat waarborgen. Van opening van Lelystad Airport kan sowieso geen sprake zijn als er geen oplossing is voor laag overvliegende toestellen.

Panoramaterras Schiphol dicht wegens verbouwing

20 februari 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Slecht nieuws voor wie graag vliegtuigen kijkt op Schiphol. Het bekende Panoramaterras op Schiphol gaat vanaf 1 maart een aantal maanden dicht. Dat gebeurt volgens Schiphol in verband met verbouwingen aan Vertrek 1, waardoor de bestaande toegangsroute wordt afgesloten.

KLM introduceert 'Máxima-tasje' op verre vluchten

20 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Passagiers van KLM die in World Businessclass naar een verre bestemming reizen, krijgen vanaf 31 maart een collectie nieuwe amenity kits aangeboden. De ‘toilettasjes’, met daarin verzorgingsproducten voor tijdens de vlucht, zijn wederom ontworpen door Jan Taminiau.

Droneverbod bij Britse luchthavens verder uitgebreid

20 februari 2019 | Door: 
ANP

LONDEN - Groot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van vijf kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer.

video

Twee toestellen Indiase luchtmacht botsen en storten neer

19 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BANGALORE - Twee BAe Hawk-toestellen van Surya Kiran, een aerobatics-demonstratieteam van de Indiase luchtmacht, zijn dinsdag tijdens een oefening met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is één van de piloten overleden.

Verhuurbedrijf Hertz heeft nu 'eigen' vliegtuig

19 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DÜSSELDORF - Om haar honderdste verjaardag te vieren heeft Hertz een Eurowings Airbus A320 van haar kleuren laten voorzien. Het toestel is niet te huur voor een weekendje weg of een verhuizing, maar blijft voor de Duitse budgetmaatschappij vliegen.

Vliegtuigpassagiers zien levende schorpioen boven zich hangen

16 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

JAKARTA - Passagiers op Lion Air-vlucht 293 van Pekanbaru naar Jakarta schrokken zich donderdag een hoedje toen zij na de landing een schorpioen uit het handbagagevak zagen kruipen.

Airbus A380: al jaren een publiekstrekker op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De Airbus A380 wordt vanaf 2021 niet meer gebouwd. Desondanks blijft het imposante type nog jaren in de lucht. Emirates vliegt twee keer per dag met de superjumbo op Schiphol en in de zomer brengt ook China Southern het type naar Nederland.

Copyright Reismedia BV 2019