TUI vernoemt eerste Boeing 737 MAX naar Tenerife

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - TUI fly heeft de eerste Boeing 737 MAX vernoemt naar vakantie-eiland Tenerife. Het vliegtuig, dat voor TUI fly België vliegt, kreeg de naam ‘Tenerife Alegria’. Het is de bedoeling dat alle 72 bestelde toestellen de naam van een vakantiebestemming krijgen.

Noord-Amerika opnieuw belangrijkste markt voor Schiphol

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Noord-Amerika was in 2017 opnieuw de grootste intercontinentale markt voor Schiphol. Uit data van de luchthaven blijkt dat het aantal vliegbewegingen met ruim drie procent steeg. Op plek twee en drie staan respectievelijk China en de Verenigde Arabische Emiraten.

Chaos dreigt op Londen Luton door staking grondpersoneel

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Passagiers moeten deze zomer rekening houden met vluchtuitval en vertragingen op de Londense luchthaven Luton. Het grondpersoneel dreigt het werk neer te leggen uit onvrede over het loonbod dat op tafel ligt in de CAO-onderhandelingen.

Air France verwacht ook dinsdag veel vluchtuitval

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Air France verwacht dinsdag 24 april circa driekwart van alle vluchten te kunnen uitvoeren. Op de elfde stakingsdag van het jaar worden vooral Europese en verre vluchten getroffen door annuleringen. De stakingen kostten tot nu toe al meer dan 220 miljoen euro.

Europese Commissie onderzoekt staatssteun aan Alitalia

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - De Europese Commissie start een onderzoek naar het noodkrediet van 900 miljoen euro dat Alitalia ontving van de Italiaanse overheid. De luchtvaartmaatschappij, die technisch failliet is, wordt daarmee in de lucht gehouden tot er een koper gevonden is.

Flybe verrast Britse oud-reisagent met 'eigen' Q400

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - De voormalige Britse reisagent Graham Ecob werd door Flybe verrast met een vlucht in zijn ‘eigen’ Bombardier Q400. Ecob spotte het toestel, met registratie G-ECOB, een tijdje geleden wilde daarna niets liever dan in het vliegtuig te vliegen dat zijn eigen initialen draagt.

Overig nieuws

Overig nieuws

Etihad viert Year of Zayed met opvallende Boeing 777 en Airbus A380

23 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ABU DHABI – Etihad Airways heeft een speciaal beschilderde Boeing 777 vrachtvliegtuig onthuld, ter gelegenheid van het Year of Zayed, dat in 2018 wordt gevierd. Naast de Boeing wordt deze zomer ook een Airbus A380 van een opvallende uitstraling voorzien.

Ryanair spreker tijdens CAPA Summit in Dublin

22 april 2018 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - De Europese prijsvechter Ryanair is een van de spreker tijdens de CAPA Airline Leader Summit in Dublin op 17 en 18 mei. Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer bij Ryanair en Bobby Healy, Chief Technology Officer van travel technologiebedrijf Cartrawler, houden een gezamenlijke presentatie over hun visie op de uitdagende luchtvaartmarkt in Europa voor de komende jaren.

Boeing Dreamliner nummer 5 wordt gesloopt

21 april 2018 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing's Dreamliner nummer 5, een van de zes testtoestellen uit de 787-serie, kan niet meer worden verkocht en staat daarom op de sloopplaats op de luchthaven Paine Field in Everett. Dat schrijft The Seattle Times zaterdag

Meekijken: gevechtsvliegtuigen bijtanken in de lucht

20 april 2018 | Door: 
Joris van Boven

LEEUWAREN - Parallel aan de internationale militaire oefening FrisianFlag vond vanaf vliegbasis Eindhoven de European Air Refuelling Training plaats. Daarbij werd geoefend met het in de lucht bijtanken van gevechtsvliegtuigen. Luchtvaartnieuws.nl vloog mee. 

Boeing 737 schiet van de baan in Kathmandu

20 april 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

KATHMANDU – Een Boeing 737-900 van Malindo Air is donderdagavond van de baan geschoten in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het incident vond plaats toen het toestel zou opstijgen voor een vlucht naar Kualu Lumpur. Geen van de 132 passagiers raakte gewond.

MPS krijgt opdracht voor Boeing 737 MAX simulator

19 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GROENEKAN - Het Nederlandse Multi Pilot Simulations (MPS) ontwikkelt een nieuwe vluchtsimulator voor de Boeing 737 MAX. Het bedrijf levert al oefentoestellen voor de Boeing 737 Next Generation-serie en werkt nu aan een upgrade naar MAX-standaard.

video

SLM neemt eerste Boeing 737-700 in ontvangst

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft maandag haar eerste Boeing 737-700 kunnen verwelkomen op Paramaribo International Airport.  In oktober verwacht de maatschappij het tweede exemplaar.

Brussels Airport vanaf nu geschikt voor Airbus A380's

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

BRUSSEL – Brussels Airport heeft donderdag een nieuwe, driedubbele instapbrug voor passagiers in dienst genomen. Daardoor kan de luchthaven nu ieder type toestel bedienen. Vanwege de ingebruikname kwam Emirates eenmalig langs met een Airbus A380.

Turkish Airlines plakt Paard van Troje op Airbus A321

20 april 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL – Turkish Airlines heeft een speciale livery op een Airbus A321 onthuld. Op het toestel, met de registratie TC-JTP, is het Paard van Troje afgebeeld. De maatschappij viert daarmee dat de archeologische site van Troje in Anatolië precies twintig jaar geleden is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Drukair haalt Airbus A320neo naar Bhutan

20 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Drukair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bhutan, breidt haar vloot uit met één Airbus A320neo. Die moet het bergstaatje verbinden met omringende landen. Op dit moment vliegt Drukair al met drie A319’s.

Copyright Reismedia BV 2018