Kort geding om gebruik volledige baanlengte Maastricht

24 januari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

MAASTRICHT - De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek gaat met een kort geding proberen een besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) over Maastricht Aachen Airport (MAA) terug te draaien. Ze besloot in december het gebruik van de hele startbaan van MAA te gedogen, hoewel de inspraakprocedure nog gaande is en de vergunningsprocedure nog een jaar duurt.

LVNL-topman: we liggen op schema met Lelystad Airport

24 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Luchtverkeersleiding Nederland gaat ervan uit dat Lelystad Airport op 1 april 2019 open kan gaan als vakantieluchthaven, ondanks het groeiende verzet tegen het project. Dat zegt topman Michiel van Dorst woensdag in het NRC. "We liggen op schema. Het politieke proces gaat buiten ons om."

Star Alliance: de wereld rond met slechts twee tussenstops

24 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT - Star Alliance biedt klanten de mogelijkheid om in een mum van tijd een wereldreis te maken. Dat kan dankzij de introductie van nieuwe Round the World-tarieven, waarbij slechts twee tussenstops van minimaal 24 uur nodig zijn. Tot nu toe gold een minimum van drie stops.

Winstgevend United Airlines breidt capaciteit uit

24 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - United Continental heeft de nettowinst in het vierde kwartaal zien stijgen tot 580 miljoen. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen een winst van 397 miljoen dollar werd gerealiseerd. Het moederbedrijf van United Airlines kondigt aan de capaciteit uit te breiden.

Geen vluchten meer tussen hoofdsteden Australië en Nieuw-Zeeland

24 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - Singapore Airlines staakt na anderhalf jaar haar 'Capital Express'-route van Singapore naar de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington via Canberra, de hoofdstad van Australië. In plaats daarvan wordt Wellington vanaf begin mei aangevlogen via Melbourne en Canberra via Sydney.

Lauda: NIKI met vijftien vliegtuigen weer van start

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT – Niki Lauda wil vanaf eind maart de vluchtuitvoering van de voor hem overgenomen failliete luchtvaartmaatschappij NIKI hervatten. De bedoeling is dat de vloot uit vijftien vliegtuigen zal bestaan, zei Lauda volgens Duitse media. Hij zou duizend personeelsleden van NIKI in dienst willen nemen.

Overig nieuws

Overig nieuws

'Serieverstekeling' vliegt van Chicago naar Londen

24 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - Een Amerikaanse vrouw van 66 jaar is het afgelopen week gelukt om zonder ticket van Chicago O'Hare naar Londen Heathrow te vliegen. Dat melden diverse Amerikaanse media. Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat ze als verstekeling aan boord van een vliegtuig heeft weten te komen.

Aankomst tweede Boeing 747 in Twente een dag later

24 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ENSCHEDE - De aankomst van een tweede voormalige KLM-Boeing 747 op Twente Airport is met een dag gesteld. Vanwege weersomstandigheden kan er woensdag niet geland worden op de luchthaven. Dat meldt Aircraft End-of-Life Solutions (AELS), het bedrijf dat zich bezighoudt met ontmanteling van verkeersvliegtuigen.

'TenCate op zoek naar partner luchtvaarttak'

23 januari 2018 | Door: 
ANP

ALMELO - TenCate, fabrikant van onder meer technisch textiel en kunstgras, zoekt een "sterke partner" voor zijn divisie die onderdelen voor vliegtuigen maakt. Dat heeft topman Jan Albers van het Twentse bedrijf gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.

Doden door botsing reddingshelikopter en vliegtuig

23 januari 2018 | Door: 
ANP

PHILIPPSBURG - Door een botsing in de lucht tussen een klein vliegtuig en een reddingshelikopter in de Duitse plaats Philippsburg (Baden-Württemberg) zijn dinsdag vier doden gevallen. Het is volgens de politie nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Heathrow derde Londense luchthaven voor Cobalt Air

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

LARNACA - Cobalt Air uit Cyprus voegt London Heathrow aan het routenetwerk toe. Met ingang van 27 maart vliegt de maatschappij dagelijks naar Heathrow vanaf thuisbasis Larnaca. Cobalt Air vanaf Cyprus ook al naar Gatwick en Stansted.

Schip begint ultieme zoektocht naar MH370

23 januari 2018 | Door: 
ANP

SYDNEY - Het schip dat nog één keer gaat zoeken naar de verdwenen vlucht MH370 is aangekomen op de plaats waar Australische onderzoekers denken dat het toestel in de Indische Oceaan is gestort.

video

'Schuddend' Malaysia Airlines-vliegtuig maakt voorzorgslanding

20 januari 2018 | Door: 
onze redactie

ALICE SPRINGS – Malaysia Airlines vlucht MH122 moest op 18 januari een voorzorgslanding maken nadat er een technisch mankement werd geconstateerd. Dat heeft de maatschappij  bevestigd. De Airbus A330 was op weg van Sydney naar Kuala Lumpur toen er een knal klonk in de linker motor. Het vliegtuig is vervolgens omgedraaid naar het Australische Alice Springs.

Video: American Airlines-passagiers nemen 'brace' positie aan voor landing

20 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

DALLAS – Een American Airlines-vlucht maakte op 17 januari een voorzorgslanding op Dallas Forth Worth Airport wegens een technisch mankement. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij in een statement aan ABC News bekendgemaakt. De daaropvolgende noodprocedure zorgde ervoor dat passagiers een 'brace for impact' positie aan moesten nemen

Video: Airbus A340 van Air France landt in Twente

19 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ENSCHEDE - Op Twente Airport is vrijdagmiddag een Airbus A340-300 van Air France voor de allerlaatste keer geland. Het gaat de eerste van twee toestellen van dit type die op de voormalige vliegbasis worden ontmanteld door AELS. Maandag arriveert een tweede A340 in Air France-kleuren op Twentse bodem.

VIDEO: Storm zorgt voor uitdagende landingen op Düsseldorf

19 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De storm van donderdag bezorgde ook piloten op Düsseldorf Airport handenvol werk. Een spotter legde vast hoe diverse vliegtuigen de harde wind trotseren, wat bijzondere plaatjes van landende toestellen opleverde.

Copyright Reismedia BV 2018