Landen bekrachtigen afspraken vervolging MH17

21 september 2017 | Door: 
ANP

NEW YORK - De landen die meewerken aan het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 hebben hun steun en samenwerking op papier bekrachtigd. In New York ondertekenden de ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne de afspraken die ze daarover hebben gemaakt

Minder passagiers dupe van annuleringen Ryanair

20 september 2017 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - Minder passagiers dan gedacht zijn gedupeerd door annuleringen bij Ryanair in de komende zes weken. Volgens de budgetmaatschappij zijn 315.000 passagiers per e-mail op de hoogte gesteld over de annulering van hun vlucht, waar eerder nog werd uitgegaan van een aantal van 390.000 passagiers.

China Southern zinspeelt op terugkeer A380 naar Schiphol

20 september 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - China Southern Airlines vliegt naar alle waarschijnlijkheid komende zomer weer met de Airbus A380 op Schiphol. “Zoals de Chinese markt zich nu ontwikkelt is die kans groot”, zegt de luchtvaartmaatschappij tegen Luchtvaartnieuws.nl.

Air Corsica breidt flink uit op luchthaven Charleroi

20 september 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Air Corsica biedt passagiers die naar Corsica willen vliegen in de zomer van 2018 nog meer mogelijkheden. De luchtvaartmaatschappij voert de capaciteit op bestaande routes op en start een verbinding met een derde stad op het Franse eiland.

Honderd ontslagen bij Menzies World Cargo op Schiphol

20 september 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Bij Menzies World Cargo op Schiphol vallen ruim ontslagen. Dat hebben de vakbonden woensdagochtend te horen gekregen. Daarnaast dreigen ook nog eens tientallen uitzendkrachten hun werk te verliezen bij het vrachtafhandelingsbedrijf op Schiphol.

Rusland en China ontwikkelen motor voor nieuw verkeersvliegtuig

20 september 2017 | Door: 
onze redactie

BEIJING - Rusland en China gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een nieuw type vliegtuigmotor, dat moet worden gebruikt voor de C929. Dat is de werktitel van een groot verkeersvliegtuig dat moet concurreren met toestellen van Airbus en Boeing.

Overig nieuws

Overig nieuws

'A380 van Emirates veel te laag tijdens nadering Moskou'

20 september 2017 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De luchtvaartautoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten hebben een onderzoek ingesteld naar een opvallend incident in de buurt van Moskou op 10 september. Een Airbus A380 van Emirates bevond zich daarbij op een hoogte van slechts 122 meter, terwijl de afstand tot Domodedovo Airport nog vijftien kilometer bedroeg.

Boeing 737 van de baan op luchthaven Mumbai

20 september 2017 | Door: 
onze redactie

MUMBAI - Een Boeing 737-800 van budgetmaatschappij SpiceJet is dinsdag op de luchthaven van Mumbai van de baan geraakt. Het incident gebeurde tijdens de landing terwijl het hard regende. Aan het eind van de baan gleed het toestel van de baan.

'Orkaan Maria niet meer dan een regenbui op Sint-Maarten'

20 september 2017 | Door: 
ANP

WILLEMSTAD - Orkaan Maria is voorbij Sint-Eustatius, Saba en Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder veel schade aan te richten. "We hebben wel wat rukwinden gehad en ook regen.

FSC levert eerste lichting piloten aan Wizz Air

19 september 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Vliegopleider FSC levert binnenkort de eerste lichting van vier piloten aan Wizz Air. Die gaan aan de slag als First Officer op de Airbus-vloot van de Hongaarse prijsvechter en volgen op dit moment de laatste fase van hun opleiding.

Groningen Airport Eelde benoemt commercieel manager

19 september 2017 | Door: 
onze redactie

EELDE - Groningen Airport Eelde heeft Bowy Odink per 1 november aangesteld als commercieel manager. Als lid van het managementteam van de luchthaven moet Odink invulling geven aan de commerciële groeiambities van de regionale luchthaven.

Antonov An-124 met vuilniswagens naar Sint Maarten

19 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

EINDHOVEN - Een Antonov An-124 vrachtvliegtuig staat op de vliegbasis Eindhoven klaar om te vertrekken naar Curaçao. Het toestel is geladen met 88 ton goederen, waaronder twee vuilniswagens. Het toestel vertrekt dinsdagavond. Na aankomst op Curaçao worden de goederen naar Sint Maarten vervoerd.

videobeelden

Video: Eerste 747 KLM geland op Sint Maarten sinds orkaan Irma

16 september 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PHILIPSBURG - De eerste Boeing 747-400 van KLM is zaterdag voor het eerst sinds orkaan Irma geland op de luchthaven van Sint Maarten. Het vliegtuig komt passagiers ophalen en goederen naar het eiland brengen. Het toestel was vrijdag vertrokken van Schiphol naar Curaçao en aansluitend doorgevlogen naar Sint Maarten.

VIDEO: Smurfen of Art Nouveau voor Brussels Airlines

15 september 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Hoe ziet de nieuwste speciale beschildering voor Brussels Airlines eruit? Na een intensieve wedstrijd heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij de shortlist teruggebracht tot twee opties. Het publiek mag nu stemmen.

Copyright Reismedia BV 2017