TUI-dochter Corsair voorziet vloot van Business Class

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Franse luchtvaartmaatschappij Corsair biedt vanaf september Business Class op verre vluchten. De luxe reisklasse wordt geïnstalleerd op de gehele vloot, die bestaat uit Boeing 747-400’s, Airbus A330-200’s en A330-300’s.

Scoot zet voor het eerst koers naar Verenigde Staten

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SINGAPORE - Scoot, de long-haul budgetdochter van Singapore Airlines, zet voor het eerst koers naar de Verenigde Staten. Vanaf eind dit jaar wordt koers gezet naar Honolulu, zo werd dinsdag bekendgemaakt op een bijeenkomst om de integratie van Scoot met Tiger Airways Singapore te vieren.

EasyJet op zoek naar 1.200 extra cabin crewleden

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

LUTON - EasyJet breidt de komende jaren de vloot verder uit en dat betekent dat de budgetmaatschappij op zoek is naar nieuw cabinepersoneel. In totaal heeft easyJet behoefte aan 1.200 extra stewards en stewardessen. Het gaat om contracten met een bepaalde en onbepaalde tijd.

GOL dieper Europa in via codeshare met Air France-KLM

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL vergroot het aantal Europese bestemmingen door een verdere verdieping van de samenwerking met Air France-KLM. De partijen delen al jaren vluchten in Europa en Zuid-Amerika.

China Southern drie keer per week naar Laos

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

GUANGZHOU - China Southern Airlines voegt met ingang 27 september Vientiane toe aan haar netwerk. De hoofdstad van Laos wordt drie keer per week verbonden met Guangzhou. De KLM-partner vliegt reeds naar alle omliggende buurlanden. 

Ryanair bevestigt bod op noodlijdend Alitalia

24 juli 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

DUBLIN - Prijsvechter Ryanair biedt mee op de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Daarvoor hebben de Ieren een niet-bindend bod ingediend. Details van het bod zijn niet bekendgemaakt.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

China Eastern Airlines ontvangt laatste Boeing 777-300ER

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SHANGHAI - China Eastern Airlines heeft haar twintigste en daarmee voorlopig laatste Boeing 777-300ER in ontvangst genomen. De vliegtuigen werden in 2012 besteld en worden ingezet op drukke verre vluchten.

Foto's: Red Bull Air Race op transport in Boeing 747's

24 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BOEDAPEST - Twee Boeing 747-400 toestellen van de Russische vrachtvervoerder AirBridge Cargo hebben onlangs de vliegtuigen en materialen voor de Red Bull Air race getransporteerd. De toestellen vervoerden de ruim 120 ton lading van Budapest naar Kazan in Rusland.

'Geen massale uittocht Nederlanders op Kos'

24 juli 2017 | Door: 
ANP

RIJSWIJK - Nederlandse vakantiegangers op Kos lijken afgelopen weekend niet massaal te zijn teruggevlogen naar Nederland. Reisorganisaties melden maandag dat slechts een fractie van de Nederlanders op het Griekse eiland door de aardschokken voortijdig huiswaarts ging.

Video: Twee gewonden bij crash met Cessna

24 juli 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

SANDY - Twee passagiers zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat een Cessna tijdens de landing in de problemen raakte op McKinnon Airpark in Sandy (VS). Volgens de lokale brandweer deed het incident zich zondag voor rond het middaguur.

Toeristen moeten voorlopig rekening houden met naschokken op Kos

23 juli 2017 | Door: 
ANP

KOS - Toeristen en bewoners van het vakantie-eiland Kos moeten de komende anderhalve maand rekening houden met de mogelijkheid van naschokken en nieuwe aardbevingen. Dat zegt de Griekse seismoloog Christos Papaioannou van het Institute of Engineering Seismology and Earthquake Engineering in Thessaloniki.

Jouw vluchtverslag in Luchtvaartnieuws Magazine?

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Heeft je goede of slechte ervaringen opgedaan tijdens een recente zakelijke vliegreis? Vindt je het leuk die ervaringen te delen met duizenden andere vliegtuigpassagiers? Stuur ons dan jouw verslag en foto’s. Misschien wordt jouw verslag dan gepubliceerd in Luchtvaartnieuws Magazine.

videobeelden

VIDEO: Onverantwoordelijke toerist filmt vliegtuigen met drone

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

TEL AVIV - Drones vormen een groeiend probleem voor de luchtvaart. Dat blijkt uit het aantal incidenten waarbij de onbemande luchtvaartuigen te dicht bij vliegtuigen komen. Een vakantieganger filmde met zijn drone enkele toestellen op slechts enkele meters afstand.

Air France presenteert naam nieuwe dochtermaatschappij: Joon

20 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, voorheen bekend als project Boost, heeft officieel een naam: Joon. Vanaf het najaar van 2017 moet het bedrijf vanaf Parijs gaan vliegen op middellange afstanden, in de zomer van volgend jaar gevolgd door verre routes.

Copyright Reismedia BV 2017