Langste versie Boeing 787 Dreamliner ontvangt typegoedkeuring

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing heeft van de Amerikaanse luchtvaartdienst FAA de typegoedkeuring ontvangen voor de Boeing 787-10 Dreamliner. De langste telg van de 787-serie kan daardoor vanaf medio 2018 aan Singapore Airlines, de eerste gebruiker van het type, worden afgeleverd.

Boeing 747 KLM terug naar Schiphol met technisch mankement

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTELVEEN - Een Boeing 747-400 van KLM die op weg was van Schiphol naar Mexico heeft maandagmiddag de vlucht moeten afbreken. Volgens de luchtvaartmaatschappij is er een technisch mankement, waardoor vlucht KL685 terug moet keren naar Schiphol.

Luchtverkeersleiding nieuwe partner KLM biobrandstofprogramma

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTELVEEN - Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is toegetreden tot het Corporate BioFuel Programme van KLM. Dat betekent dat de organisatie duurzame biobrandstof “inkoopt” voor al haar zakelijke vluchten. Diverse grote bedrijven en instanties gingen LVNL al voor.

Tweede Air France-toestel geland op Twente Airport

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ENSCHEDE - Twente Airport verwelkomde maandagmiddag voor de tweede keer in minder dan een week een Airbus A340-300 van Air France. Het toestel, met registratie F-GLZR, landde rond 15.15 uur op de luchthaven. Daar wordt het toestel binnenkort ontmanteld.

Gulf Air met nieuwe Dreamliner naar Londen

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MANAMA - Gulf Air zet vanaf juni de nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner in op vluchten tussen Bahrain International Airport en Londen Heathrow. De luchtvaartmaatschappij ontvangt dit jaar de eerste vijf van in totaal zestien bestelde Dreamliners, die in 2020 allemaal geleverd moeten zijn.

Royal Jordanian vanaf juni naar Kopenhagen

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMMAN - Royal Jordanian Airlines start op 3 juni rechtstreekse vluchten tussen Amman en Kopenhagen. De Deense hoofdstad is de eerste Scandinavische bestemming in het netwerk van de luchtvaartmaatschappij uit Jordanië.

Overig nieuws

Overig nieuws

Rotterdam The Hague Airport krijgt 'eigen' metrostation

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ROTTERDAM – Reizigers die het openbaar vervoer gebruiken om naar Rotterdam The Hague Airport komen kunnen binnenkort uitstappen op een metrostation met een aangepaste naam. Daardoor moet de halte duidelijker herkenbaar worden.

Leasemaatschappij AerCap verhuurt 230 vliegtuigen in 2017

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBLIN - AerCap, de grootste leasemaatschappij voor vliegtuigen ter wereld, heeft het afgelopen jaar 230 toestellen weggezet bij luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast werden 58 nieuwe vliegtuigen aangekocht, voornamelijk Airbus A320neo’s.

Stobart opent Jet Centre op Southend Airport

22 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SOUTHEND - De luchthaven van Southend, vlakbij Londen, heeft er een nieuwe terminal voor zakenjets bij. Stobart Aviation, dat evenals Stobart Air dezelfde eigenaar heeft als de luchthaven, verwacht met het Stobart Jet Center zakentoestellen en VIP-vluchten, via voordelige tarieven naar Southend te trekken.

Tianjin Airlines wil met twee routes naar Los Angeles

20 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

TIANJIN – Tianjin Airlines wil vanaf december twee Chinese steden verbinden met Los Angeles. Het gaat daarbij om Zhengzhou en Xian. De dochtermaatschappij van Hainan Airlines heeft volgens ATW Online een aanvraag voor het uitvoeren van de twee routes ingediend bij de Civil Aviation Administration of China (CAAC).

Winkelgebied Copenhagen Airport op de schop

19 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

KOPENHAGEN - Copenhagen Airport is druk bezig met de uitbreiding van haar Terminal 2. In de aanloop naar de opening in juni 2018 onthult de Deense luchthaven de eerste tien bars en restaurants die hun intrede doen in het nieuwe gedeelte.

Paus voltrekt huwelijk aan boord van LATAM-vlucht

18 januari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

SANTIAGO - Paus Franciscus heeft twee geliefden in de echt verbonden tijdens een vlucht van LATAM. Zij vroegen de kerkvorst om zijn zegen, waarop Franciscus voorstelde een stap verder te gaan.

video

'Schuddend' Malaysia Airlines-vliegtuig maakt voorzorgslanding

20 januari 2018 | Door: 
onze redactie

ALICE SPRINGS – Malaysia Airlines vlucht MH122 moest op 18 januari een voorzorgslanding maken nadat er een technisch mankement werd geconstateerd. Dat heeft de maatschappij  bevestigd. De Airbus A330 was op weg van Sydney naar Kuala Lumpur toen er een knal klonk in de linker motor. Het vliegtuig is vervolgens omgedraaid naar het Australische Alice Springs.

Video: American Airlines-passagiers nemen 'brace' positie aan voor landing

20 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

DALLAS – Een American Airlines-vlucht maakte op 17 januari een voorzorgslanding op Dallas Forth Worth Airport wegens een technisch mankement. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij in een statement aan ABC News bekendgemaakt. De daaropvolgende noodprocedure zorgde ervoor dat passagiers een 'brace for impact' positie aan moesten nemen

Video: Airbus A340 van Air France landt in Twente

19 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ENSCHEDE - Op Twente Airport is vrijdagmiddag een Airbus A340-300 van Air France voor de allerlaatste keer geland. Het gaat de eerste van twee toestellen van dit type die op de voormalige vliegbasis worden ontmanteld door AELS. Maandag arriveert een tweede A340 in Air France-kleuren op Twentse bodem.

VIDEO: Storm zorgt voor uitdagende landingen op Düsseldorf

19 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De storm van donderdag bezorgde ook piloten op Düsseldorf Airport handenvol werk. Een spotter legde vast hoe diverse vliegtuigen de harde wind trotseren, wat bijzondere plaatjes van landende toestellen opleverde.

Copyright Reismedia BV 2018