United kondigt reeks nieuwe routes aan vanuit San Francisco

12 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SAN FRANCISCO - United Airlines heeft woensdag een grote uitbreiding van haar operaties in San Francisco aangekondigd. In 2019 opent de maatschappij niet alleen een route naar Amsterdam, maar ook naar New Delhi, Melbourne en Toronto.

Airbus A300 zakt door voorste landingsgestel in Mexico

12 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

MEXICO STAD - Een Airbus A300 van de vrachtmaatschappij AeroUnion is maandag door het voorste landingsgestel gezakt op de luchthaven van Mexico Stad. Het incident, waarbij geen slachtoffers vielen, gebeurde toen het toestel door een towtruck werd weggesleept.

IATA gaat strijd aan met overlast door turbulentie

12 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GENÈVE - Wereldluchtvaartorganisatie IATA lanceert een platform waar luchtvaartmaatschappijen realtime data over turbulentie kunnen delen. Daardoor moeten overlast en verwondingen door turbulentie worden ingeperkt. 

Gevaarlijke elektronica nog te vaak in koffer

12 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GENÈVE - Passagiers nemen nog te vaak brandbare elektronica, zoals powerbanks, elektronische sigaretten en accu’s voor laptops mee in hun koffers. Een zorgelijke zaak, vindt wereldluchtvaartorganisatie IATA. Daarom wordt een bewustwordingscampagne gelanceerd.

Luchtvaart in 2018 relatief onveilig door dodelijke crashes

12 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GENÈVE - Luchtvaartjaar 2018 was relatief onveilig ten opzichte van een jaar eerder. De afgelopen jaren nam het aantal dodelijke ongevallen gestaag af, maar de afgelopen maanden vielen er bij verscheidene incidenten 517 doden, blijkt uit statistieken van IATA.

Dronken reizigers belangrijke oorzaak geweld aan boord

12 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GENÈVE - Alcoholmisbruik blijft een grote oorzaak van geweld aan boord van passagiersvluchten. Hoewel het aantal gerapporteerde incidenten in 2017 afnam maakt wereldluchtvaartorganisatie IATA zich zorgen om de mate van geweld die wordt gebruikt.

Tegenvaller voor Rotterdam Airport: geen verplaatsing van helikopterhaven

12 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

OVERSCHIE - Er zijn geen mogelijkheden om de helikopterhaven op Rotterdam The Hague Airport te verplaatsen naar een andere locatie, zo blijkt uit onderzoek van de BRR. Daardoor wordt de kans kleiner dat de luchthaven kan uitbreiden.

SunExpress van Eindhoven naar Turkije

12 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

EINDHOVEN - De Duits-Turkse maatschappij SunExpress vliegt komend zomerseizoen vanaf Eindhoven Airport naar Antalya en Izmir in Turkije. Op de routes wordt een Boeing 737 ingezet.


Overig nieuws

Overig nieuws

British Airways waarschuwt passagiers voor kogelresten in maaltijd

12 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN – British Airways geeft een opmerkelijke waarschuwing aan haar Business Class-passagiers: wie het hertenvleesstoofpotje met knoedels, geroosterde kastanjes en boerenkool bestelt, loopt het risico op een stukje kogel te kauwen.

BOC Aviation plaatst order voor drie Boeing 777's

12 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BEiJING - De Chinese leasemaatschappij BOC Aviation heeft bestelling geplaatst voor drie Boeing 777-300ER’s. De toestellen moeten in 2020 geleverd worden en behoren waarschijnlijk tot de laatste toestellen van dat type, aangezien Boeing overschakelt op de nieuwe 777-8 en 777-9.

Tunisair viert zeventigste verjaardag met retro Boeing 737

11 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TUNIS - Tunisair heeft beelden vrijgegeven van één van haar Boeing 737-600’s, die is voorzien van een retro jasje. De Tunesische luchtvaartmaatschappij bestaat dit jaar zeventig jaar en viert dat feit met een historische beschildering.

Delta: geen hulpdieren meer op lange vluchten

11 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ATLANTA - Delta Air Lines staat met ingang van 18 december geen hulpdieren meer toe op vluchten langer dan acht uur. Verder zijn ze zogeheten ‘emotional support animals’ die jonger zijn dan vier maanden op geen enkele vlucht meer toegestaan.

Boeing noteert order voor VIP-versie 737 MAX

11 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Boeing heeft een nieuwe bestelling ontvangen voor een BBJ MAX. De VIP-versie van de Boeing 737 MAX wist sinds de lancering al 21 exemplaren van het luxe vliegtuig te verkopen. De fabrikant meldt niet van wie de jongste order afkomstig is.

El Al gaat christelijke pelgrims ophalen in Las Vegas

10 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TEL AVIV - El Al opent komende zomer een lijndienst tussen Tel Aviv en Las Vegas. De route wordt één keer per week gevlogen met een Boeing 787 Dreamliner, zo heeft de Israëlische maatschappij vandaag bekendgemaakt.

video

Omwonenden en vertegenwoordigers praten over toekomst Schiphol

8 december 2018 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM -In de Amsterdamse Amsterdome, ooit de koepel van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, spraken omwonenden en vertegenwoordigers van Schiphol zaterdag met elkaar over de toekomst van de luchtvaart. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) sloot de Luchtvaartdag af.

Virgin Atlantic voltooit cabinemetamorfose van eerste Airbus A330

7 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Virgin Atlantic heeft de eerste Airbus A330-200 van een vernieuwd interieur voorzien. De Britse maatschappij heeft vier van deze toestellen overgenomen van het failliete airberlin en geeft ze met de metamorfose nu een stijl die in lijn is met de rest van de vloot.

Mexicanen zien Cessna met hoge snelheid naast zich crashen

4 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

CULIACAN - Een Cessna 206-sportvliegtuig is maandag met hoge snelheid in een huis gecrasht in de Mexicaanse stad Culiácan. De vier inzittenden kwamen daarbij om het leven en twee bewoners van het huis raakten gewond.

Emirates en Etihad geven vliegshow op nationale feestdag

2 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Om te vieren dat de Verenigde Arabische Emiraten 47 jaar bestaan, hebben de luchtmacht en vier nationale maatschappijen zondag een vliegshow gegeven. Er deden zeven straaljagers, een A380 van Emirates, een A380 van Etihad, een A320 van Air Arabia en een 737 MAX 8 van FlyDubai mee.

Copyright Reismedia BV 2018