Europees akkoord over oneerlijke concurrentie luchtvaart

14 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

BRUSSEL - Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad van Ministers hebben voorlopige overeenstemming bereikt over nieuwe regels die eerlijke concurrentie in de luchtvaart moeten waarborgen. Door de nieuwe regels wordt het gemakkelijker om een onderzoek te starten naar marktverstorende praktijken.

Vakbond boos op KLM om afschaffen taxfree verkoop

14 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Vakbond VNC is niet te spreken over het plan van KLM om vanaf volgend jaar te stoppen met het aanbieden van taxfree producten aan boord. De luchtvaartmaatschappij wil een einde maken aan de boordverkoop op zowel Europese als verre vluchten. Daardoor dreigt het cabinepersoneel geld mis te lopen.

WOW Air stopt na maand al met lijndienst naar Delhi

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

REYKJAVIK - Het routenetwerk van het financieel geplaagde WOW Air brokkelt steeds verder af. De IJslandse budgetmaatschappij schrapt alweer lijndiensten, waaronder die naar New Delhi.

Piloten vrijgesproken van mensensmokkel via vliegveld Teuge

14 december 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

ROTTERDAM - Een 64-jarige Britse piloot is door de rechtbank in Rotterdam vrijgesproken van de smokkel van vijftien Albanezen in een klein vliegtuigje. De rechtbank achtte de smokkel niet bewezen. Het Openbaar Ministerie had 2,5 jaar tegen hem geëist.

Corendon Boeing 747 aangekomen op Schiphol

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De oude KLM Boeing 747 voor Corendon is vrijdagmiddag om 15:30 voor het eerst - en voor het laatst - geland op Schiphol. Het toestel wordt bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp gezet als publiekstrekker.

San Francisco nieuwste Amerikaanse bestemming TAP Air Portugal

14 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LISSABON - TAP Air Portugal breidt haar Amerikaanse netwerk uit met San Francisco. De stad aan de westkust wordt vanaf volgend jaar zomer vijf keer per week verbonden met Lissabon. Eerder deze maand kondigde het bedrijf ook vluchten naar Chicago en Washington aan.

Aeromexico Boeing 737 mogelijk geraakt door drone

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TIJUANA - Een Boeing 737-800 van Aeromexico is vlak voor de landing in Tijuana in aanvaring gekomen met een nog onbekend object. Volgens lokale media gaat het om een drone, maar dat kan de maatschappij (nog) niet bevestigen.

Transavia stoot verkoop losse chartervluchten af

14 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Transavia stoot de verkoop van losse chartervluchten per 1 januari 2019 af. Aerodynamics, een bedrijf dat is gespecialiseerd in ad hoc vluchten, neemt de verkoop en commerciële afhandeling van Transavia over.


Overig nieuws

Overig nieuws

Nederland wil meer F-35's kopen

14 december 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - Het kabinet wil meer F-35 gevechtsvliegtuigen aanschaffen. Dat staat in een brief die aan de NAVO is gestuurd, meldt minister Ank Bijleveld. Ze schrijft het bondgenootschap dat het kabinet van plan is om volgend jaar extra in Defensie te investeren.

Turkish Airlines vanaf nu naar Lusaka

14 december 2018 | Door: 
Onze redactie

ISTANBUL - Turkish Airlines opent vrijdag haar nieuwe lijndienst tussen Istanbul en Lusaka in Zambia. De maatschappij vliegt de route twee keer per week met een Airbus A330-200, die op de terugweg een tussenstop maakt in Dar es Salaam in Tanzania.

Southwest-vlucht keert terug vanwege vergeten mensenhart aan boord

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Een Southwest-vlucht naar Dallas heeft zondagnacht moeten terugkeren naar Seattle, nadat ontdekt werd dat er nog een mensenhart in het vrachtruim lag. Het orgaan had in Seattle van boord gemoeten.

Corendon Boeing 747 klaar voor vertrek naar Schiphol

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

ROME - De oude KLM Boeing 747 PH-BFB is in Rome van haar nieuwe Corendon-jasje voorzien. De jumbojet staat nu op Fiumicino Airport klaar voor vertrek naar Schiphol, waar het toestel vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 moet landen.

Ajax vliegt nog jarenlang met TUI

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTERDAM - AFC Ajax heeft de samenwerking met TUI met vijf jaar verlengd. Tot 2024 vliegen het team, de directie en zakenpartners met vliegtuigen van de vakantiemaatschappij naar Europese uitwedstrijden en trainingskampen .

Franse luchtmacht plaatst vaste bestelling voor Airbus A330 MRTT

14 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - De Franse luchtmacht heeft een definitieve bestelling geplaatst voor drie Airbus A330 MRTT’s. De order is onderdeel van in 2014 aangekondigde plannen om in totaal twaalf tankvliegtuigen in gebruik te nemen.

video

Hawker Hunter stort neer voor kust Hawaii

13 december 2018 | Door: 
Niek Vernooij

HONOLULU - Een Hawker Hunter, een in Engeland gebouwde straaljager uit de vijftiger jaren, is woensdag neergestort voor de kust van Hawaii. Dat gebeurde kort nadat het toestel was opgestegen in Honolulu. De piloot wist zich in veiligheid te brengen met zijn schietstoel, zo is te zien op videobeelden.

Omwonenden en vertegenwoordigers praten over toekomst Schiphol

8 december 2018 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM -In de Amsterdamse Amsterdome, ooit de koepel van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, spraken omwonenden en vertegenwoordigers van Schiphol zaterdag met elkaar over de toekomst van de luchtvaart. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) sloot de Luchtvaartdag af.

Virgin Atlantic voltooit cabinemetamorfose van eerste Airbus A330

7 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Virgin Atlantic heeft de eerste Airbus A330-200 van een vernieuwd interieur voorzien. De Britse maatschappij heeft vier van deze toestellen overgenomen van het failliete airberlin en geeft ze met de metamorfose nu een stijl die in lijn is met de rest van de vloot.

Mexicanen zien Cessna met hoge snelheid naast zich crashen

4 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

CULIACAN - Een Cessna 206-sportvliegtuig is maandag met hoge snelheid in een huis gecrasht in de Mexicaanse stad Culiácan. De vier inzittenden kwamen daarbij om het leven en twee bewoners van het huis raakten gewond.

Copyright Reismedia BV 2018