Qeshm Air van start op route Teheran-Brussel

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Op Brussels Airport is dinsdag de eerste vlucht van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Qeshm Air geland. Het gaat om een wekelijkse lijndienst, die wordt uitgevoerd met een Airbus A319. Teheran is een nieuwe bestemming voor Brussels Airport.

Piloten American zetten Qatar Airways onder druk

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

FORT WORTH - Piloten van American Airlines dreigen een samenwerkingsdeal met Qatar Airways tegen te houden. Reden is dat Qatar Airways vliegtuigen en crews wil verhuren aan British Airways in verband met een staking van cabinepersoneel van de Britse luchtvaartmaatschappij.

Nieuwe Ierse maatschappij moet ticketverkoop staken

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - Een nieuwe Ierse luchtvaartmaatschappij moet nog voor de eerste vlucht de verkoop van tickets staken. De reden is dat het bedrijf niet over de benodigde licentie beschikt, melden Ierse media. Aer Southeast wil volgende maand beginnen met vluchten vanaf Waterford naar Engeland.

New Delhi krijgt tweede internationale luchthaven

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

NEW DELHI – New Delhi krijgt een tweede internationale luchthaven. De Indiase regering heeft groen licht gegeven voor de eerste fase van het project, waarmee een bedrag van 1,4 miljard euro is gemoeid. De volledig nieuwe luchthaven moet binnen vier tot vijf jaar opengaan.

China Southern haalt geld op voor vlootvernieuwing

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

GUANGZHOU - Door de uitgifte van extra aandelen wil China Southern Airlines omgerekend 1,7 miljard euro ophalen om nieuwe vliegtuigen te financieren. Dat staat in een beursbericht van de maatschappij. China Southern, de grootste airline van Azië, heeft ruim tweehonderd vliegtuigen in bestelling staan.

Air France-KLM maandag opnieuw sterkste in de MidKap

26 juni 2017 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Het aandeel Air France-KLM was maandag opnieuw de grootste stijger in de MidKap. Het aandeel is dit jaar al vaker de grootste stijger geweest in de index en enkele malen ook de grootste stijger op Beursplein 5. Het aandeel is het gehele jaar dan ook al populair bij beleggers.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

'Vliegveld Teuge failliet door vliegroute Lelystad'

27 juni 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

TEUGE - De voorgestelde vertrekroute vanaf Lelystad Airport betekent niet slechts dat Teuge Airport in de problemen komt. Volgens directeur Meiltje de Groot van het vliegveld betekent het zelfs de doodsteek. De reden is met name dat de belangrijke inkomsten uit parachutespringen worden bedreigd.

Robot wijst de weg op Brussels Airport

27 juni 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

ZAVENTEM - Reizigers die deze zomer de weg kwijtraken op Brussels Airport, kunnen voor hulp terecht bij een mensachtige robot. BRUce Pepper, zoals hij is genoemd, staat paraat na de bagagecontrole.

Voormalig Delta-topman Anderson naar Amtrak

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Voormalig Delta Air Lines-topman Richard Anderson gaat aan de slag bij het Amerikaanse spoorwegbedrijf Amtrak. Per 12 juli wordt bij president en co-CEO, vanaf 1 januari zal hij de rol van CEO exclusief vervullen.

Boeing keert uitkering dividend goed

27 juni 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - De voorzitter en Chief Executive Officer Dennis Muilenburg van vliegtuigbouwer Boeing heeft bekend gemaakt dat de raad van bestuur van het bedrijf maandag een kwartaal dividenduitkering doet van 1,42 Amerikaanse Dollar per aandeel.

Deel inreisverbod Trump mag toch van hof

26 juni 2017 | Door: 
ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump mag zijn tijdelijke inreisverbod voor reizigers uit Jemen, Soedan, Somalië, Syrië, Libië en Iran gedeeltelijk uitvoeren. Dat besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag, nadat lagere rechtbanken de plannen van Trump hadden geblokkeerd.

Stewardessen Nok Air coveren 'Toxic' van Britney Spears

26 juni 2017 | Door: 
onze redactie

BANGKOK - Een concert van Britney Spears in Bangkok heeft stewardessen van prijsvechter Nok Air geïnspireerd tot het maken van een playback-cover. In de originele clip van het nummer 'Toxic' speelt Spears een stewardess. Enkele vrouwelijke cabin crewleden van de luchtvaartmaatschappij namen hun versie van de clip op in een leeg vliegtuig.

videobeelden

Air Asia X toestel keert al schuddend terug naar Perth

25 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Een AirAsia X-vlucht van Perth in Australië naar Kuala Lumpur in Maleisië moest zondagochtend (lokale tijd) terugkeren naar de luchthaven van Perth omdat de Airbus A330-300 heftig begon te schudden als gevolg van technische problemen.

Boeing lanceert grootste 737 ooit: de 737 MAX 10

19 juni 2017 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET - Boeing heeft maandagochtend bij de start van de Paris Air Show een nieuwe versie van de 737-serie gelanceerd: de 737 MAX 10. Dit is een verlengde variant van de 737 MAX 9 en het antwoord van Boeing op de succesvolle A321neo van Airbus.

Copyright Reismedia BV 2017