Kenya Airways wil in 2018 joint venture met Air France

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

NAIROBI – Kenya Airways wil begin 2018 een joint venture overeenkomst sluiten met Air France. De maatschappij heeft reeds een soortgelijke samenwerking met KLM. Air France hervat met ingang van 25 maart 2018 na achttien jaar de vluchtuitvoering tussen Parijs en Nairobi.

Air France vanaf januari weer naar Sint Maarten

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

MARIGOT - Air France heeft bekend gemaakt dat ze vanaf 13 januari weer rechtstreeks naar Princess Juliana Airport (SXM) op Sint Maarten gaat vliegen. Het gaat voorlopig om een vlucht per week op zaterdag met een Airbus A340. De maatschappij voert de vluchten uit tot eind maart 2018.

Voormalige KLM 747 vliegt op 27 november naar Twente

18 november 2017 | Door: 
onze redactie

HENGELO - Op 27 november maakt de voormalige KLM Boeing 747-400, de PH-BFR, haar laatste vlucht naar Twente Airport. De vlucht wordt uitgevoerd door KLM in opdracht van de nieuwe eigenaar, APOC Aviation. Het vliegtuig wordt na aankomst duurzaam gedeassembleerd door AELS. Bij slecht weer zal deze vlucht later of op een andere dag plaatsvinden, aldus AELS.

Duitse Ryanair piloten willen meer verdienen

18 november 2017 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Piloten van Ryanair in Duitsland hebben een formeel verzoek voor salarisonderhandelingen bij de maatschappij ingediend. De prijsvechter moet onderhandelen met de vliegers om te kunnen voldoen aan Europese en Duitse regelgeving, Dat schrijft de krant Frankfurter Allgemeine op basis van een brief van de piloten die men in handen heeft.

Autoriteiten VS keuren joint venture Delta en Korean Air goed

18 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

ATLANTA – Het Amerikaanse Department of Transportation heeft toestemming verleend voor een joint venture tussen Delta Air Lines en Korean Air, waarmee een diepere samenwerking tussen de maatschappijen uit de VS en Zuid-Korea een stap dichterbij komt. Er is een ook een verzoek ingediend bij het Koreaanse Ministerie van Land, Infrastructuur en Transport.

Hawaiian Airlines verwelkomt eerste A321neo

17 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

HONOLULU - Hawaiian Airlines heeft op thuisbasis Honolulu de eerste Airbus A321neo officieel verwelkomd. Het nieuwe type wordt met ingang van januari 2018 ingezet op vluchten tussen Hawaii en het Amerikaanse land. De A321neo biedt bij Hawaiian plaats aan 189 passagiers.

Overig nieuws

Overig nieuws

Airlander 10 crasht en breekt in tweeën

19 november 2017 | Door: 
onze redactie

CARDINGTON - Het hybride vliegtuig de Airlander 10, het langste luchtvaartuig ter wereld, is zaterdag in het Verenigd Koninkrijk neergestort en in tweeën gebroken. Nog geen 24 uur na een succesvolle testvlucht. Twee personen raakten lichtgewond, aldus de BBC.

Spirit Airlines-piloten de straat op

18 november 2017 | Door: 
onze redactie

DALLAS – Zo'n 60 piloten van Spirit Airlines zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen het uitblijven ven een nieuw cao. Dat meldt Dallas News. De actie vond plaats voor de E-terminal van Dallas Fort Worth Airport.

Schiphol opent nieuw duurzaam gebouwd mortuarium

18 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

SCHIPHOL – Schiphol heeft een nieuw mortuarium geopend waar Zorg Diensten Groep overledenen faciliteert die via de luchthaven Nederland binnenkomen. Doordat het gebouw zich op de grens van landside en airside bevindt, kunnen overledenen makkelijker van en naar het vliegtuig worden gebracht.

Vliegtuig en helikopter botsen boven Engeland

17 november 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

LONDEN - Een helikopter en een klein vliegtuig zijn vrijdag in de lucht ten noordwesten van Londen met elkaar in botsing gekomen. Dit meldde de BBC. Hulpdiensten zijn onderweg naar het betrokken gebied bij Waddesdon in het graafschap Buckinghamshire.

Gezocht: deelnemers aan rubriek 'In de Wolken'

16 november 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek 'In de wolken' in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van u voor welke luchtvaartmaatschappij u kiest u en waarom juist voor deze en niet voor aan andere.

Jambojet leaset twee nieuwe Q400's van NAC

16 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

ABU DHABI - De Keniaanse luchtvaartmaatschappij Jambojet breidt de vloot uit met twee nieuwe Bombardier Q400-turbopropvliegtuigen. Nordic Aviation Capital (NAC) schaft de toestellen aan en leaset ze vervolgens aan Jambojet.

videobeelden

Southwest laat 'allergische' passagier van boord verwijderen

16 november 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

BALTIMORE - Een passagier van Southwest Airlines is op de luchthaven van Baltimore behoorlijk hardhandig van boord gehaald door de politie. De vrouw zei na het zien van twee honden aan boord ‘dodelijk allergisch’ te zijn voor de dieren, maar zij kon dit niet met medische papieren bewijzen.

Vogel doorboort neus A319 van American

16 november 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

MIAMI – Een American Airlines-vlucht van Mexico City naar Miami kreeg een onaangename verrassing tijdens de daling richting Miami Airport. Het toestel kwam hard in aanvaring met een vogel, die met zijn snavel de neuskegel doorboorde en bleef vastzitten. Het vliegtuig is veilig geland, meldt Fox News.

Copyright Reismedia BV 2017